Τσάμπιονς Λιγκ: Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι, αλλά παιχνίδια-παγίδες για τα φαβορί

Τσάμπιονς Λιγκ: Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι, αλλά παιχνίδια-παγίδες για τα φαβορί

Τσέλσι-Ρόμα, Μπενφίκα-Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους-Σπόρτινγκ Λισαβόνας τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια - Οι πιθανές ενδεκάδες

Τσάμπιονς Λιγκ: Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι, αλλά παιχνίδια-παγίδες για τα φαβορί
Τα βλέμματα των Ελλήνων φιλάθλων θα είναι απόψε στραμμένα στο Καμπ Νου, όπου ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει εναντίον της Μπαρτσελόνα να επαναλάβει εμφάνιση αντίστοιχή με εκείνη απέναντι στη Γιουβέντους και με την ελπίδα ότι τα αμέτρητα αστέρια των «μπλαουγκράνα» δεν θα βρεθούν στην καλύτερη βραδιά τους.

Την ίδια ώρα όμως σε όλη την Ευρώπη διεξάγονται ενδιαφέροντα παιχνίδια, τα οποία μπορεί να μην περολαμβάνουν κάποιο ντέρμπι, εκτός ίσως από το Τσέλσι-Ρόμα, όμως κρύβουν παγίδες για τα - θεωρητικά - φαβορί.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δοκιμάζεται στη Λισαβόνα, όπου την περιμένει η Μπενφίκα με στόχο να πληγώσει τον Μουρίνιο, που έχει περάσει από την αιώνια αντίπαλο Πόρτο. Η επιστροφή της Γιουνάιτεντ στο Champions League μπορεί να χαρακτηριστεί ιδανική και με δύο άνετες νίκες έχει βάλει γερές βάσεις ώστε να πάρει την πρόκριση στη φάση των «16». 

Οι «αετοί» προέρχονται από ήττα-σοκ στη Βασιλεία με 5-0 και θέλουν να ρεφάρουν τις εντυπώσεις με ένα καλό αποτέλεσμα απόψε.

Κλείσιμο
Μπενφίκα (4-4-2): Ζούλιο Σέζαρ - Ντάγκλας, Λουιζάο, Ρούμπεν Ντίας, Γκριμάλδο - Φέισα, Πίτσι, Σάλβιο, Σέρβι - Ζόνας, Σεφέροβιτς
Γιουνάιτεντ (3-5-2): Ντε Χέα - Μπαϊγί (;), Λίντελοφ, Σμόλινγκ - Γιάνγκ, Μάτιτς, Μκχιταριάν, Ερέρα, Μπλιντ - Λουκάκου, Μαρσιάλ.

Δυσκολίες αναμένεται να αντιμετωπίσει και η Ατλέτικο Μαδρίτης, όχι τόσο λόγω της δυναμικότητας της Καραμπάγ, όσο γιατί παραμένουν εδώ και τρία παιχνίδια χωρίς νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Τώρα, πάνε στο Μπακού, γνωρίζοντας πως νέα απώλεια θα τους αφήσει πολύ πίσω στη μάχη για την πρόκριση στους «16».

Καραμπάγ (4-5-1): Σέχιτς - Μεντβέντεφ, Σαντίγκοφ (;), Γκουσεϊνοφ, Αγκόλι - Ενρίκε, Ρίτσαρντ, Κιντάνα, Γκαράγιεφ, Μαντάτοφ - Εντλοβού
Ατλέτικο (4-4-2): Όμπλακ - Βερσάλικο, Γοδίν, Ερνάντεζ, Φιλίπε Λουίς - Κόκε, Σαούλ, Τόμας, Καράσκο - Γκριεζμάν, Κορέα.

Στο Βέλγιο η Άντερλεχτ υποδέχεται τη νέα «καυτή» επιθετική τριάδα της Ευρώπης, αυτή των Νεϊμάρ, Καβάνι, Μπαπέ. Η Παρί Σεν Ζερμέν όταν παίζουν και οι τρεις μαζί δείχνουν ανίκητοι, όμως όταν λείπει κάποιος εξ αυτών, χαλάει η... μαγιά. Αυτό θέλει να αποφύγει σήμερα, καθώς ο Καβάνι αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και φάνηκε η απουσία του στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την... Ντιζόν. Η Άντερλεχτ παίζει κλειστά και θα προσπαθήσει να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Άντερλεχτ (4-2-3-1): Μπουκς – Άπια, Ντεσάχ, Κάρα, Τσίπτσιου – Κουμς, Τρέμπελ – Γκέργκενς, Ανί, Ονιεκούρου - Τεοντόρτσικ
Παρί (4-3-3): Αρεολά – Άλβες, Μαρκίνιος, Κιμπέμπε, Κουρζαβά – Βεράτι, Μότα (Ντράξλερ), Ραμπιό – Μπαπέ, Καβάνι, Νέιμαρ.

Η Μπάγερν θέλει να επιβεβαιώσει την ανοδική πορεία της μετά την έλευση του Γιουπ Χάινκες και η Σέλτικ δείχνει κατάλληλη αντίπαλος για να ανέβει ακόμη περισσότερο η ψυχολογία των παικτών.

Μπάγερν (4-2-3-1): Ούλραϊχ – Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Αλάμπα – Βιδάλ, Τιάγκο – Ρόμπεν, Μίλερ, Κομάν – Λεβαντόφσκι
Σέλτικ (4-2-3-1): Γκόρντον – Λούστιγκ – Σβιατσένκο, Μπογιάτα, Τίρνι – Μπίτον, Ντσαμ – Ρόμπερτς, Ρόγκιτς, Σινκλέρ – Γκρίφιθς.

Ενδιαφέρον θα είναι - τουλάχιστον στα χαρτιά - το παιχνίδι στο Τορίνο ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στο άλλο παιχνίδι του ομίλου του Ολυμπιακού. Οι δύο ομάδες ψάχνουν την ανάκαμψη μετά την εντός έδρας ήττα της γηπεδούχου από τη Λάτσιο το Σάββατο και τα τέσσερα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα των Πορτογάλων.

Γιουβέντους (4-2-3-1): Μπουφόν - Στουράρο, Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Σάντρο - Πιάνιτς, Κεντίρα - Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς – Ιγουαΐν 
Σπόρτινγκ (4-2-3-1): Πατρίσιο - Πιτσίνι, Κόατες, Ματιέ, Κοεντράο –Γουίλιαμ, Μπατάλια - Ακούνια, Μάρτιν, Φερνάντες – Ντοστ.

Την ανάκαμψη αναζητά και η Τσέλσι μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, όμως η Ρόμα δεν είναι και ο πιο εύκολος αντίπαλος. Οι Ρωμαίοι δείχουν ιδιαίτεροι δυνατοί φέτος, όμως η ήττα από τη Νάπολι χάλασε το μομέντουμ. 

Τσέλσι (3-1-4-2): Κουρτουά - Νταβίντ Λουίς, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ - Μπακαγιόκο - Πέδρο, Φάμπρεγας, Αλόνσο, Αζάρ - Γουίλιαν, Μοράτα
Ρόμα (4-3-3): Άλισον - Πέρες, Φάζιο, Ζεσούς, Κολάροφ - Γκοναλόν, Στρούτμαν, Ναϊνγκολάν - Φλορένσι, Τζέκο, Περότι.

Στη Μόσχα θα κοντραριστούν δύο φαινομενικά ισότιμες ομάδες που υπόσχονται θέαμα. ΤΣΣΚΑ και Βασιλεία βασίζονται στο επιθετικό τους παιχνίδι και θέλουν να παλέψουν για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η ΤΣΣΚΑ βέβαια προέρχεται από μία ξεγυρισμένη τεσσάρα από τη Γιουνάιτεντ, ενώ οι Ελβετοί είχαν «σκορπίσει» με πέντε γκολ τη Μπενφίκα.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (3-5-2): Ακινφέεφ - Βασίν, Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς - Φερνάντες, Μιλάνοφ, Βέρνμπλουμ, Γκολόβιν, Σενίκοφ - Βιτίνιο, Τσαλόφ
Βασιλεία (4-2-3-1): Βάτσλικ - Λανγκ, Σούσι, Ακάνχι, Ριβέρος - Ζιουφί, Ντιέ - Στέφεν, Ελιονούσι, Μπουά - Ομπερλέν.

Αναλυτικά τα σημερινά παιχνίδια:

Καραμπάγ-Ατλέτικο Μαδρίτης (7:00 μ.μ.)

Άντερλεχτ-Παρί Σεν Ζερμέν (9:45 μ.μ.)

Γιουβέντους-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (9:45 μ.μ.)

Μπενφίκα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (9:45 μ.μ.)

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός (9:45 μ.μ.)

Τσέλσι-Ρόμα (9:45 μ.μ.)

Μπάγερν Μονάχου-Σέλτικ Γλασκώβης (9:45 μ.μ.)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Βασιλεία (9:45 μ.μ.)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης