Ντέρμπι “αιωνίων”: Σχεδόν κάθε φορά και διαφορετικός πρωταγωνιστής

Ντέρμπι “αιωνίων”: Σχεδόν κάθε φορά και διαφορετικός πρωταγωνιστής

Μπορεί το Game 3 να υστέρησε κι αυτό σε σκορ, αλλά δεν ισχύει το ίδιο σ’ ενδιαφέρον και πρωταγωνιστές. Έξι διαφορετικούς πρώτους σκόρερ σε 8 φετινά ντέρμπι “αιωνίων” ο Ολυμπιακός, πέντε ο Παναθηναϊκός!

Ντέρμπι “αιωνίων”: Σχεδόν κάθε φορά και διαφορετικός πρωταγωνιστής
Δε φημίζονται για το υψηλό σκορ, αλλά ως οφείλουν ως ντέρμπι “αιωνίων” ξέρουν πώς να τραβούν πάντα το βλέμμα όλης της Ευρώπης. Έτσι κι οι παίκτες των δύο ομάδων ξέρουν πως οφείλουν να δίνουν πάντα κάτι παραπάνω απ’ το σύνηθες. Και με ακόμη 8 σε όλες τις διοργανώσεις φέτος να ‘χουν περάσει στην ιστορία, κάποιοι εξ αυτών έχουν καταφέρει να το δείξουν και στην πράξη.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στον τρίτο Τελικό της Stoiximan.gr Basket League στο ΣΕΦ.

Κλείσιμο
Μπορεί να μην είχε υψηλό σκορ, μόλις 126 πόντοι σε σύνολο, αλλά είχε ενδιαφέρον μέχρι το τέλος κι εναλλαγές στο προβάδισμα σε παιχνίδι (64-62), σειρά (2-1) και… πρωταγωνιστές!

Οι Μιλουτίνοφ (14π.) & Τζέιμς (16π.) διαδέχθηκαν τους Γκριν (21π.) & Παππά (16π.) απ’ τον προηγούμενο Τελικό στο ΟΑΚΑ και πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους ακόμη μία εμφάνιση πρώτου σκόρερ. Μάλιστα, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι ο έκτος διαφορετικός πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στα φετινά ντέρμπι “αιωνίων”, ενώ ο Παναθηναϊκός μετρά μία 5άδα.

Δεδομένου του πώς μοιράζουν κι οι δύο το χρόνο συμμετοχής, το γεγονός μόνο απαρατήρητο δεν περνά. Τόσο απ’ τη στατιστική όσο κι απ’ τις… άμυνές τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης