Ρεάλ-Μπάγερν 4-2: Η Ρεάλ την πρόκριση, η Μπάγερν το χειροκρότημα

Ρεάλ-Μπάγερν 4-2: Η Ρεάλ την πρόκριση, η Μπάγερν το χειροκρότημα

Η Μπάγερν προηγήθηκε δύο φορές κι έστειλε το ματς στην παράταση, όμως η Ρέαλ με τρία γκολ του Ρονάλντο και ένα του Ασένσιο έκανε την ανατροπή - Με 10 παίκτες από το 84' λόγω αποβολής του Βιδάλ οι ηρωικοί Βαυαροί που φωνάζουν τόσο για την κόκκινη, όσο και για το δεύτερο γκολ της Ρεάλ καθώς ο Ρονάλντο ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ

Ρεάλ-Μπάγερν 4-2: Η Ρεάλ την πρόκριση, η Μπάγερν το χειροκρότημα
Σε ένα από τα καλύτερα ματς των τελευταίων ετών, η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε κοντά στην κόλαση αλλά στο τέλος πήγε στον παράδεισο μέσω του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έκανε χατ τρικ και έφτασε τα 100 γκολ στο Champions League. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν 0-1 και 1-2 και έστειλαν το ματς σε παράταση, όμως έχοντας μείνει από το 84’ με δέκα εξαιτίας της αποβολής του Βιδάλ, λύγισαν στην παράταση. Εγραψαν ιστορία οι Merengues που έγιναν η πρώτη ομάδα στη διοργάνωση που δίνει το «παρών» 7 σερί φορές στα ημιτελικά. Πολλά λάθη από το Κασάι και τους βοηθούς του, με τον Ρονάλντο να σκοράρει από θέση οφσάιντ.

Η εικόνα του ματς δεν άργησε καθόλου να δημιουργηθεί. Η Μπάγερν μπήκε πολύ επιθετικά με στόχο το γκολ που θα την έβαζε άμεσα στο κόλπο, κέρδισε σερί κόρνερ και στο 9’ έχασε την πρώτη ευκαιρία που ήταν διπλή, όμως Λεβαντόφσκι και Ρόμπεν δεν τα κατάφεραν μετά τον συνδυασμό Αλάμπα-Ριμπερί. Οι Βαυαροί έδωσαν ό,τι είχαν στο πρώτο κομμάτι και κλέβοντας πολλές μπάλες στο κέντρο γίνονταν απειλητικοί. Στο 13’ η φωτοβολίδα του Βιδάλ πέρασε έξω από το παραθυράκι και στο 16’ μετά το λάθος του Καζεμίρο ο Νάβας βγήκε και πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Ρόμπεν. Η Ρεάλ κατάφερε με φουλ άμυνα να αντέξει την πίεση της Μπάγερν και μετά το 20’ άρχισε να δημιουργεί κι αυτή.

Κλείσιμο


Στο 23’ ο Μαρσέλο έβγαλε τη σέντρα αλλά η σκαστή κεφαλιά του Μπενζεμά πέρασε έξω και στο 26’ το δυνατό διαγώνιο σουτ του Καρβαχάλ απέκρουσε ο Νόιερ. Η ομάδα του Ζιντάν είχε βρει πλέον ρυθμό και οι φάσεις συνεχίστηκαν μέχρι την ολοκλήρωση των πρώτων 45’. Στο 28’ ο Νόιερ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Μπόατενγκ έκοψε πάνω στη γραμμή το σουτ του Ράμος, στο 34’ ο Κροος έστειλε την μπάλα ψηλά με καλές προϋποθέσεις, στο 36’ ο Ρονάλντο έφυγε στο ξέφωτο, δεν έδωσε στον Μπενζεμά και νικήθηκε από τον Νόιερ και στο 38’ ξανά ο Κροος δεν εκμεταλλεύτηκε το πεδίο που είχε για να εκτελέσει.

Η πρώτη… μεγάλη φάση του δευτέρου μέρους δεν ήταν ευκαιρία. Στο 48’ ο Βιδάλ έκανε φάουλ στον Καζεμίρο και ήταν τυχερός που έμεινε στο ματς και η Μπάγερν χτύπησε τρία λεπτά αργότερα, αφού πρώτα είχε προειδοποιήσει. Ο Ρόμπεν έσκαψε ωραία την μπάλα αλλά ο Μαρσέλο έκοψε πάνω στη γραμμή αλλά μερικά δευτερόλεπτα μετά έπεσε από μαρκάρισμα του Καζεμίρο και ο Κασάι έδωσε πέναλτι χωρίς να αποβάλλει τον Βραζιλιάνο. Στο 53’ ο Λεβαντόβσκι ξεγέλασε τον Νάβας για το 0-1. Η Μπάγερν πήρε τα πάνω της μετά το γκολ, η Ρεάλ δεν άλλαξε προσέγγιση και οι Βαυαροί είχαν ευκαιρία στο 54’ αλλά το γυριστό του Βιδάλ έφυγε ψηλά.



Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή και η Ρεάλ έψαχνε κόντρα και ο Ζιντάν έβγαλε Μπενζεμά και έβαλε Ασένσιο. Στο 76’ ‘χτύπησε’ ξανά ο Κριστιάνο Ρονάλντο με ωραία κεφαλιά μετά τη σέντρα του Καζεμίρο όμως, σε μία απίστευτη εξέλιξη ο Ράμος μπερδεύτηκε με τον Νάτσο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νάβας για να δώσει σκορ παράτασης στο ματς (1-2). Εκεί τελικά οδηγήθηκε η μάχη των δύο ομάδων, όμως η Μπάγερν μπήκε εκεί με παίκτη λιγότερο καθώς στο 84’ ο Βιδάλ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Ασένσιο.



Αν και μέχρι το τέλος του 90λεπτου η Μπάγερν είχε πρωτοβουλία ακόμα και με δέκα παίκτες, στην παράταση δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την Ρεάλ. Στο 97’ Νόιερ απέκρουσε το σουτ του Ρονάλντο και στο 99’ εκείνο του Ασένσιο. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους οι Blancos βρήκαν το γκολ που χρειάζονταν όταν ο Ρονάλντο καθαρά από θέση οφσάιντ πήρε τη σέντρα του Ράμος, κατέβασε και εκτέλεσε με το αριστερό τον Νόιερ (2-2).



Στο 109’ την παράσταση έκλεψε ο Μαρσέλο όταν με εξωπραγματικό σλάλομ πέρασε μέσα από όλη την άμυνα των Βαυαρών και έδωσε στον Ρονάλντο, που ήταν πιο μπροστά, για το 3-2 στην κενή εστία. Ο Πορτογάλος έγινε έτσι ο πρώτος που φτάνει στα 100 γκολ στο CL. Το τελικό 4-2 που χάρισε θριαμβευτική πρόκριση στην Ρεάλ έκανε με μαγικό σόλο και τελείωμα με διαγώνιο δεξί ο Μάρκο Ασένσιο στο 112’.




Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

Ρεάλ – Μπάγερν 4-2 (76', 105', 109' Ρονάλντο, 112' Ασένσιο - 53' πεν. Λεβαντόφσκι, 78' αυτ. Ράμος)

120': Τέλος του αγώνα η Ρεάλ είναι στους "4"

112' ΓΚΟΛ: Η Μπάγερν πλέον έχει παραδώσει πνεύμα κι ο Ασένσιο με εξαιρετικό σουτ πέτυχε το 4-2! Όλα πια έχουν κριθεί...

109' ΓΚΟΛ: Ο κορυφαίος του γηπέδου Μαρσέλο πέρασε όλη την άμυνα της Μπάγερν και έδωσε την ασίστ στον Ρονάλντο που σε κενή εστία πέτυχε το τρίτο του προσωπικό γκολ.

105' ΓΚΟΛ: Δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης ο Ρονάλντο, από εμφανή θέση οφσάιντ, κατεβάζει τη μπάλα και με πλασέ νικά τον Νόιερ για το 2-2!

103': Κόρνερ για την Μπάγερν, αλλά έχουμε επιθετικό φάουλ στον Νάβας

98': Κακό γύρισμα του Ντάγκλας Κόστα προς τον Κίμιχ που ήταν μόνος του!

96': Σουτ του Ρονάλντο διώχνει ο Νόιερ

94': Κόρνερ για την Μπάγερν που αν και παίζει με 10 δείχνει να το πιστεύει περισσότερο! Επιθετικό φάουλ δείχνει ο Κασάι...

91': Ξεκίνησε η παράταση

90'+4': Τέλος του αγώνα, όλα θα κριθούν στην παράταση ή και στα πέναλτι.

90'+3': Κόρνερ για την Ρεάλ μετά από νέα εκπληκτική προσπάθεια του συγκλονιστικού Μαρσέλο. Ο Ράμος παίρνει την κεφαλιά. αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ

90'+1': Σουτ του Μόντριτς η μπάλα περνά ψηλά από την εστία του Νόιερ. Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων

84': Φάουλ του Βιδάλ στον Ασένσιο, αυστηρή δεύτερη κίτρινη στον Χιλιανό κι η Μπάγερν με 10 παίκτες για τα τελευταία λεπτά, αλλά και την παράταση αν δεν αλλάξει κάτι!

83': Νέα τρομερή σέντρα του Μαρσέλο, το εναέριο του Λούκας στέλνει τη μπάλα έξω!

78' ΓΚΟΛ: Ο Λεβαντόφσκι προσπαθεί να μπει στην περιοχή, τρεις αμυντικοί της Ρεάλ τον επιτηρούν και τελικά ο Ράμος στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα !!! Πλέον η Μπάγερν έχει ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και αν δεν αλλάξει κάτι η πρόκριση θα κριθεί στην παράταση! Απίστευτο παιχνίδι!

76' ΓΚΟΛ: Άφαντος σε όλο το ματς αλλά μια στιγμή είναι αρκετή για τον Ρονάλντο με κεφαλιά να πετύχει το 1-1!

70': Ο Λεβαντόφσκι μπήκε στην περιοχή, έπεσε πάνω στους αμυντικούς στη φάση μπλέχτηκε και ο Ριμπερί, αλλά τελικά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Νάβας,

60': Οι Γερμανοί πιέζουν και κερδίζουν ένα ακόμη κόρνερ. Διώχνουν οι γηπεδούχοι, αλλά η κατοχή παραμένει στην Μπάγερν.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ρεάλ έχει αποκλειστεί μια φορά στα Ευρωπαϊκά κύπελλα έχοντας νικήσει εκτός έδρας στο πρώτο παιχνίδι (το 1994 από την δανέζικη Οντένσε!) ενώ η Μπάγερν το 1998 είχε χάσει με 0-2 στο Μόναχο από την Ίντερ, αλλά κέρδισε με 3-1 στο Μιλάνο και προκρίθηκε!

57': Γυριστό του Ριμπέρι η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Νάβας!

54': Τρομερή χαμένη ευκαιρία από τον Βιδάλ για το 0-2! Ασίστ του Ρόμπεν στον Χιλιανό ο οποίος από τη μικρή περιοχή πλάσαρε άστοχα!

53' ΓΚΟΛ: Το εκτελεί ο Λεβαντόφσκι και 0-1!

52': Ο Ρόμπεν μπαίνει στην περιοχή, υπάρχει επαφή με τον Κασεμίρο κι ο Κασάι δίνει πέναλτι σε μια πολύ δύσκολη φάση



51': Απίθανη ευκαιρία για την Μπάγερν με τον Μαρσέλο να διώχνει πάνω στο γραμμή το πλασέ του Ρόμπεν!

50': Συρτό σουτ του Ίσκο η μπάλα δίπλα από το δοκάρι της Μπάγερν

48' Φάουλ του Ρονάλντο διώχνει ο Λαμ σε κόρνερ

46' Έναρξη στο β' ημίχρονο

45': Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

43': Νέα ασίστ του Μαρσέλο σε κόντρα επίθεση με τον Ρονάλντο να είναι απελπιστικά άστοχος!

41': Φάουλ για τους Γερμανούς το εκτελεί ο Άλαμπα και η μπάλα καταλήγει... εκτός Μπερναμπέου!

38': Ο Κρόος πήρε την ασίστ από τον Μαρσέλο, αλλά ο Χούμελς με εκπληκτική προβολή έσωσε την Μπάγερν

36': Αμέσως στην κόντρα η Μπάγερν με τον Άλαμπα να μην μπορεί να περάσει την σέντρα του και η Μπάγερν να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί ένα ακόμη κόρνερ που κέρδισε.

35': Ο Ρονάλντο βγαίνει στην κόντρα αλλά καθυστερεί και τελικά σουτάρει πάνω στον Νόιερ.

34': Λάθος του Μπόατενγκ η μπάλα φτάνει στον Κρόος που σουτάρει πάνω από το δοκάρι του Νόιερ.

32': Συνεχόμενα λάθη από τον Χούμελς δίνουν την κατοχή της μπάλας στην Ρεάλ

30': Κόρνερ για την Ρεάλ διώχνουν οι φιλοξενούμενοι και στην κόντρα ο Ριμπερί κερδίζει το φάουλ, ωστόσο κι αυτό το στημένο περνά ανεκμετάλλευτο.

28': Σουτ του Ράμος ο Μπόατενγκ έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή!

26': Εξαιρετικό σουτ του Καρβαχάλ ο Νόιερ με τα ακροδάχτυλα διώχνει σε κόρνερ με τον Ούγγρο διαιτητή Κασάι να δίνει άουτ. Φαίνεται να ξυπνά η Ρεάλ στα τελευταία λετπα

23': Πρώτη καλή στιγμή για την Ρεάλ με την κεφαλιά του Μπενζεμά να μην βρίσκει στόχο.

20': Η Μπάγερν εξακολουθεί να παραμένει κοντά στην περιοχή της Ρεάλ αλλά με εξαίρεση την τεράστια χαμένη ευκαιρία στο 9' δεν έχει απειλήσει ξανά την εστία των γηπεδούχων

16': Κλέψιμο της Μπάγερν και κάθετη πάσα στον Ρόμπεν με τον Νάβας να βγαίνει πολύ έξω από την περιοχή του και να προλαβαίνει τον Ολλανδό!

15': Επέλαση του Μαρσέλο και πρώτο κόρνερ για την Ρεάλ! Το εκτελεί ο Κρόος και η μπάλα καταλήγει πλάγιο για την Ρεάλ

13': Ο Λαμ βρίσκει έξοχα τον Ρόμπεν μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ολλανδός πήρε τελικά το κόρνερ. Οι αμυντικοί έδιωξαν με τον Βιδάλ να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια του Νάβας.

11': Δεύτερο κόρνερ για την Μπάγερν. Απομακρύνουν και πάλι οι αμυντικοί, αλλά η μπάλα παραμένει στους Γερμανούς που είναι σαφέστατα πιο απειλητικοί

9': Απίστευτη διπλή χαμένη ευκαιρία για την Μπάγερν! Μετά το γύρισμα του Ριμπερί ο Μαρσέλο έβαλε σωτήρια το σώμα του και έσωσε το πλασέ του Λεβαντόφσκι με τη μπάλα να φτάνει στον Ρόμπεν ο οποίος από τη γωνία της μικρής περιοχής κι ενώ είχε όλο το χρόνο πλάσαρε άστοχα!!!

7': Το εκτελεί ο Πορτογάλος αλλά σημαδεύει το τείχος!

6': Ανόητο φάουλ του Βιδάλ έξω από την περιοχή της Μπάγερν στον Ίσκο που του επιφέρει την κίτρινη κάρτα και δίνει το δικαίωμα στον Ρονάλντο να απειλήσει.

4': Πρώτο κόρνερ στον αγώνα και είναι για την Μπάγερν, αλλά οι αμυντικοί της Ρεάλ απομακρύνουν.

3': Ευκαιρία για την Ρεάλ να βγει στην κόντρα, αλλά ο Ρονάλντο δεν μπόρεσε να αποφύγει τον Αλόνσο.

1': Έναρξη του αγώνα
Οι συνθέσεις
Ρεάλ Μαδρίτης: Nάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Νάτσο, Μαρσέλο, Κρόος, Μόντριτς, Κασεμίρο, Ίσκο, Μπενζεμά, Ρονάλντο 
Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Λαμ, Αλάμπα, Χούμελς, Μπόατενγκ, Αλόνσο, Βιδάλ, Αλκάνταρα, Ρόμπεν, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης