ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-3: Απόδραση με Μπεργκ στο φινάλε!

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-3: Απόδραση με Μπεργκ στο φινάλε!

Σε ένα ντέρμπι για γερά νεύρα ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στο ΟΑΚΑ χάρις σε ένα γκολ του Μπέργκ στο 90'! - Κυρίαρχοι οι πράσινοι στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκαν 0-2 με τα γκολ των Κλωανρίδη (24'), Μπεργκ (27΄) - Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στην επανάληψη με Χριστοδουλόπουλο (62' πεν.) και Πέκχαρτ (77'), αλλά ένα λάθος στο τέλος έδωσε το δικαίωμα στον Μπέργκ να χαρίσει το τρίποντο στο τριφύλλι!

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-3: Απόδραση με Μπεργκ στο φινάλε!
Ο Μάρκους Μπέργκ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ που βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή με 3-2 χάρις σε ένα γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις ο Σουηδός επιθετικός.

Το παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία της 26ης αγωνιστικής είχε δύο πρόσωπα με τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο να κάνει πάρτι και να προηγείται με 0-2, μη έχοντας απειληθεί καθόλου από την αναιμική ΑΕΚ, αλλά στην επανάληψη τα δεδομένα άλλαξαν με την Ένωση να κυριαρχεί, να ισοφαρίζει και παρόλο που δεν είχε φάσεις για να πετύχει και τρίτο γκολ να δικαιούται την ισοπαλία.

Κλείσιμο
Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα φάνηκε ξεκάθαρα πως ο ΠΑΟ είχε πάρει τον έλεγχο του αγώνα με την ΑΕΚ να μοιάζει εγκλωβισμένη στο σχήμα και τα πρόσωπα που επέλεξε ο προπονητής της… Ο Πατίτο ήταν σα να μην υπήρχε, ενώ άφηνε κενά και στην άμυνα και γενικά μεσοεπιθετικά οι γηπεδούχοι ήταν… αόρατοι.

Ο ΠΑΟ απείλησε στο 5’ με τον Βιγιαφάνιες να χάνει τεράστια ευκαιρία αλλά στο 24’ ο Αργεντινός έδωσε στον Μπέργκ και το γύρισμα του τελευταίου ανάγκασε τον Βράνιες να σημαδέψει το δοκάρι με τον Κλωναρίδη στην κενή εστία να πετυχαίνει το 0-1.

Το ΟΑΚΑ πάγωσε αλλά το δεύτερο σοκ ήταν πιο ισχυρό καθώς στο 27’ ο Εμποκού βγήκε στην πλάτη της άμυνας, σέρβιρε έτοιμο γκολ κι ο Μπέργκ από κοντά πέτυχε το 0-2 με τον ΠΑΟ να χάνει λίγο αργότερα κι άλλη τεράστια φάση για το 0-3, με την ΑΕΚ να μην έχει τελική προς την αντίπαλη εστία.

Στην ανάπαυλα ο Χιμένεθ αντιλήφθηκε τα λάθη του, έριξε στο ματς Χριστοδουλόπουλο, Πέκχαρτ, πέρασε τον Αραούχο σε ένα ρόλο πιο επιτελικό και η ΑΕΚ πιέζοντας ασφυκτικά άρχισε να κλείνει τον ΠΑΟ στα καρέ του…

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 61’ με τα σουτ των Αραούχο, Χριστοδουλόπουλου και στο επόμενο λεπτό ο τελευταίος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ σε χέρι του Βιγιαφάνιες βάζοντας φωτιά στο ΟΑΚΑ. Βέβαια το πέναλτι που υπέδειξε ο Παπαδόπουλος χωρά αρκετή συζήτηση καθώς μετά την απομάκρυνση της μπάλας από τον Κουλιμπαλί, αυτή βρήκε το απλωμένο χέρι του Αργεντινού, ο οποίος σίγουρα δεν είχε καμία πρόθεση.

Ο ΠΑΟ έμοιαζε να τα έχει χαμένα, οι αλλαγές του Ουζουνίδη (Λουντ, Λέτο αντί Εμποκού, Κλωναρίδη) δεν απέδιδαν και στο 77’ σε μια υποδειγματική αντεπίθεση ο Πέκχαρτ από την σέντρα του Χριστοδουλόπουλου ισοφάρισε σε 2-2!

Το ματς πλέον είχε γίνει εντελώς ροκ, ωστόσο ενώ δεν υπήρχε μέχρι το 90’ κάποια φάση, σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι έχασαν τη μπάλα έξω από την περιοχή του ΠΑΟ, οι πράσινοι βγήκαν στην κόντρα με τον Λέτο να κάνει την πάσα στον Λουντ κι ο Φινλανδός την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα στην περιοχή με τον Μπεργκ να εκμεταλλεύεται την αδράνεια του Μπάρκα κι από κοντά να πετυχαίνει το 2-3!

Πλέον δεν υπήρχε χρόνος για να υπάρξει νέα αντίδραση από την ΑΕΚ και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Παπαδόπουλου βρήκε τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο τρίποντο!

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

1: Σέντρα για τον Παναθηναϊκό με τον Μπεργκ

3': Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής το παιχνίδι.

4': Υπόδειξη οφσάιντ στον Αραούχο με τον Βλαχοδήμο να έχει μπλοκάρει τη μπάλα.

6': Τεράστια χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟ μετά από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, αυτή έφτασε στον Βιγιαφάνες αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Ντίντακ!

8': Ο Κλωναρίδης φεύγει στην πλάτη της άμυνας και πέφτει μετά την επαφή του με τον Ντίντακ με τον διαιτητή Παπαδόπουλου να δείχνει "παίζεται".

10': Καλύτερος ο ΠΑΟ στο πρώτο δεκάλεπτο έχει και την πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι.

12': Φάουλ για την ΑΕΚ και πρώτη κίτρινη κάρτα στον Βιγιαφάνιες.

15': Πρώτο κόρνερ για την ΑΕΚ... Κακή συνεννόηση και η σέντρα που έγινε δεν ανησύχησε τον Βλαχοδήμο.

20': Με εξαίρεση τη φάση του 5ου λεπτού όπου ο Παναθηναϊκός απείλησε με τον Βιγιαφάνιες δεν υπάρχει άλλη φάση στο παιχνίδι, ενώ η ΑΕΚ μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει ακόμη τελική προσπάθεια

21': Κίτρινη για τον Λαμπρόπουλο μετά το σκληρό φάουλ στον Μπέργκ.

24' ΓΚΟΛ: Ο Βιγιαφάνιες βρήκε τον Μπεργκ στην περιοχή ο Σουηδός γύρισε τη μπάλα με τον Βράνιες να την στέλνει στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κλωναρίδης στην κενή εστία άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟ!

27' ΓΚΟΛ: Ο Εμποκού βρέθηκε ξεχασμένος στην πλάτη της άμυνας, απέφυγε τον Βράνιες κι έδωσε μισό γκολ στον Μπεργκ με τον Σουηδό να νικά τον Μπάρκα πετυχαίνοντας το 0-2!

30': Φάουλ για την ΑΕΚ που παραμένει χωρίς τελική προσπάθεια. Το εκτελεί ο Αϊντάρεβιτς και διώχνει ο Μολέδο

32': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟ μετά το λάθος του Ντίντακ, αλλά ο Μπέργκ δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε

34': Κόρνερ για την ΑΕΚ το οποίο περνά ανεκμετάλλευτο

35': Κίτρινη κάρτα στον Σιμόες για φάουλ στον Βιγιαφάνιες περίπου δέκα μέτρα έξω από την περιοχή της ΑΕΚ.

36': Το εκτελεί ο Εμποκού ο Μολέδο παίρνει την κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Μπάρκας

38': Κίτρινη και στον Βράνιες για αγκωνιά στον Μπεργκ

40': Κόρνερ για την ΑΕΚ που μόνο από στημένα πλησιάσει την περιοχή του ΠΑΟ. Διώχνουν οι αμυντικοί κι ο Κλωναρίδης ξεχύνεται στην αντεπίθεση...

42΄: Ο Μπάρκας γλιτώνει την ΑΕΚ από το 0-3 καθώς Μπέργκ και Βιγιαφάνες έπαιξαν το 1-2 αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρο της ΑΕΚ!

45': Πρώτη φάση για την ΑΕΚ με τον Ντίντακ να σεντράρει και τον Μολέδο παραλίγο να πετυχαίνει αυτογκόλ, ενώ ο Παπαδόπουλος έδειξε άουτ.

45'+1: Λήξη ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός μέσα σε τέσσερα λεπτά πέτυχε δύο γκολ, όντας ανώτερος μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπου δεν κινδύνευσε καθόλου από την Ένωση ενώ είχε κι άλλες ευκαιρίες!

Β' ημίχρονο
46': Χριστοδουλόπουλος και Πέκχαρτ στον αγωνιστικό χώρο αντί των Αϊντάρεβιτς, Πατίτο για την ΑΕΚ.

48': Φάουλ σε καλή θέση και κίτρινη στον Ζέκα για χέρι. Το εκτελεί ο Μάνταλος η μπάλα στο τείχος και κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο

54': Ο Βλαχοδήμος παραχωρεί το κόρνερ, το οποίο περνά ανεκμετάλλευτο.

55': Η ΑΕΚ είναι βελτιωμένη, αλλά και πάλι δεν μπορεί να απειλήσει ιδιαίτερα τον ΠΑΟ

58': Ο Αραούχο κάνει το σουτ ο Βλαχοδήμος διώχνει κι η μπάλα καταλήγει στον Χριστοδουλόπουλο που σουτάρει άστοχα

61' Πέναλτι για την ΑΕΚ! Ο Κουλιμπαλί διώχνει κι η μπάλα βρίσκει το τεντωμένο χέρι του Βιγιαφάνιες με τον διαιτητή Παπαδόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα. Δύσκολη φάση καθώς ο Βιγιαφάνιες βρίσκει μεν τη μπάλα με το χέρι, ωστόσο δεν έχει πρόθεση.

62' ΓΚΟΛ: Το εκτελεί ο Χριστοδουλόπουλος και μειώνει σε 1-2!

63': Μπακασέτας αντί Σιμόες η 3η αλλαγή της ΑΕΚ

66': Μεγάλη φάση για την ΑΕΚ που κυριαρχεί πλήρως με τον Χριστοδουλόπουλο να κάνει τον γύρισμα και τον Κουλιμπαλί να προλαβαίνει τον Πέκχαρτ.

68': Λέτο και Λουντ αντί των Εμποκού, Κλωναρίδη οι κινήσεις του Ουζουνίδη

77' ΓΚΟΛ: Αντεπίθεση της ΑΕΚ σέντρα πάρε-βάλε από τον Χριστοδουλόπουλο και ο Πέκχαρτ με προβολή ισοφαρίζει σε 2-2!

Ο Χιμένεθ βλέπει τις δύο αλλαγές του (Πέκχαρτ, Χριστοδουλόπουλο) να τον δικαιώνουν απόλυτα καθώς έχουν πετύχει τα γκολ της ισοφάρισης!

81': Πάνω κάτω η μπάλα πλέον με την ΑΕΚ όμως να δείχνει πιο επικίνδυνη

87': Μπουμάλ αντί Βιγιαφάνιες η τελευταία αλλαγή του ΠΑΟ.

90' ΓΚΟΛ: Η ΑΕΚ χάνει τη μπάλα έξω από την περιοχή του ΠΑΟ, οι πράσινοι βγαίνουν στην κόντρα με τον Λουντ να κάνει το γύρισμα κι ο Μπέργκ εκμεταλλευόμενος την κακή αντίδραση του Μπάρκα από κοντά πετυχαίνει το 2-3!

90'+2': Τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη!



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης