Ο λόγος, που ο Πατσούλια σαρώνει στην ψηφοφορία για το All Star Game!

Ο λόγος, που ο Πατσούλια σαρώνει στην ψηφοφορία για το All Star Game!

Ο κόσμος – μπασκετικός και μη – στη χώρα μας έχει ξεκινήσει μία… εκστρατεία μέσω των social media, προκειμένου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα βρεθεί στο “main event” του All Star Game

Ο λόγος, που ο Πατσούλια σαρώνει στην ψηφοφορία για το All Star Game!
Ο “Greek Freak” τα πηγαίνει εξαιρετικά και διεκδικεί μία θέση ανάμεσα στους κορυφαίους, ωστόσο εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Ζάζα Πατσούλια βρίσκεται στη δεύτερη θέση της ψηφοφορίας της “Frontcourt” (σ.σ. ψηλοί και φόργουορντ) της Δύσης.

Ο σέντερ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς – σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα – έχει ήδη συγκεντρώσει 823.376 ψήφους και βρίσκεται πίσω μόνο από τον συμπαίκτη του Κέβιν Ντουράντ! Ποιος είναι ο λόγους που συμβαίνει αυτό; Ένας αναγνώστης αμερικανικού Μέσου Ενημέρωσης από τη Γεωργία, έδωσε την απάντηση στο ερώτημα και το Εurohoops φιλοξενεί τα γραφόμενα του… και την εξήγηση στο φαινόμενο “Ζaza Pachulia #NBAVote”:

“Όταν κυκλοφόρησαν τα πρώτα αποτελέσματα, προέκυψαν πολλά ερωτήματα σχετικά με τον Ζάζα. Άλλοι θεώρησαν ότι οι φίλοι των Ουόριορς είναι εκείνοι που τον ψηφίζουν και άλλοι πως είχαν μπει χάκερ από τη Γεωργία και πείραξαν το σύστημα. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Ο κόσμος από τη Γεωργία (σ.σ. την πατρίδα του) είναι αυτός που προσπαθεί να τον στείλει στο All Star Game. Καθημερινά τον ψηφίζουμε μέσω των social media και του Google και είμαστε περήφανοι γι’ αυτόν.

Υπάρχει ένα βασικός λόγος.
Όταν η Σοβιετική Ένωση διαλύθηκε, ο Ζάζα ήταν παιδί και η κατάσταση στη Γεωργία έγινε σαν την… Άγρια Δύση. Εμφύλιος πόλεμος, μάχες εναντίον των Ρώσων, ανύπαρκτοι νόμοι, ο ένας να σκοτώνει τον άλλον και τα παιδιά όχι απλά να μην έχουν τα φόντα να πετύχουν κάτι στη ζωή τους, αλλά να περιμένουν με τις ώρες για λίγο ψωμί και στην καλύτερη να έχουν ρεύμα για μερικές ώρες!

Κλείσιμο
Η ζωή ήταν απίθανη για τους αθλητές. Εννοώ τους καταξιωμένους. Για παράδειγμα, ο Ολυμπιονίκης Καχιασβίλι πήρε την ελληνική υπηκοότητα και άφησε τη χώρα μας επειδή κανένας δεν του παρείχε τον βασικό εξοπλισμό για να κάνει προπόνηση. Ούτε καν ζεστό νερό στα γυμναστήρια δεν είχαμε. Επομένως, μπορείτε να καταλάβετε πόσο δύσκολο ήταν για τον Ζάζα να τα καταφέρει και να φτάσει αρχικά στην τουρκική λίγκα κι έπειτα στο NBA. Και δεν αναφέρομαι στα σχολεία μπάσκετ, που ακόμα και σήμερα σχεδόν δεν υπάρχουν στη χώρα μας. Όλα όσα έχει καταφέρει, τα κατάφερε μέσα από σκληρή δουλειά και θυσίες.



Ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος


Έχω ακούσει μία ιστορία από το ξεκίνημα της καριέρας του, όταν ήταν στο Ορλάντο, που συνέχισε να αγωνίστηκε παρά το γεγονός ότι είχε σπάει το δόντι του. Κατάπιε το αίμα του για να μην το κάνει αλλαγή ο προπονητής! Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να καταλάβει ότι ο Ζάζα δεν ήταν ποτέ ταλαντούχος, αλλά πάντα ήταν ένας πολεμιστής.

Τώρα είναι βετεράνος στο NBA. Είναι εντυπωσιακό αυτό που έχει καταφέρει με περιορισμένο ταλέντο και ελάχιστα αθλητικά προσόντα. Ο Πατσούλια ξεκίνησε από μία κατεστραμμένη χώρα, έκανε προπόνηση μέσα στο κρύο, σ΄ ένα σπασμένο γήπεδο και κατάφερε να παίξει 14 σεζόν στο ΝΒΑ!

Κι ο ίδιος, παρά το γεγονός ότι η Γεωργία δεν τον βοήθησε σε τίποτα, ποτέ δεν είπε “όχι” στην εθνική ομάδα! Δεν τον ενδιέφερε αν το ματς ήταν μικρής σημασίας ή αν η ομάδα μας ήταν κακή. Αυτός ήταν πάντα εκεί και θυμάμαι ένα ματς με την Πολωνία, που ρίσκαρε τα πάντα όταν τραυματίστηκε για να βοηθήσει μία χώρα που δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ για εκείνον!

Πολλοί στη Γεωργία ίσως διαφωνήσουν, αλλά ο Πατσούλια είναι ο βασικός λόγος που το μπάσκετ στη χώρα μας είναι διάσημο. Πιστεύω ότι χωρίς αυτόν η εθνική μας δεν θα ήταν πουθενά. Τώρα είμαστε περήφανοι που φτάσαμε μέχρι τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ πριν από λίγα χρόνια. ΟΚ, δεν είναι σπουδαίο, αλλά μην ξεχνάτε ότι είμαστε χώρα 4.5 εκατομμυρίων ανθρώπων, με ελάχιστες υποδομές και πολλά χρόνια που προσπαθούσαμε να βρεθούμε στην πρώτη κατηγορία. Αν έχει η χώρα μέλλον στο μπάσκετ, οφείλεται στον Ζάζα. Έκανε τόσα πολλά για μία χώρα που δεν έκανε τίποτα για εκείνον.




Δεν μπορούμε να μείνουμε σ’ ένα “ευχαριστώ” για όλα αυτά που έχει κάνει


Έτσι, ξεκινήσαμε από πέρυσι αυτή την εκστρατεία. Ήταν σταθερός στις εμφανίσεις του και οι άνθρωποι εδώ προσπάθησαν να τον στείλουν στο All Star Game. Έκαναν κάποια λάθη, όμως, όπως για παράδειγμα να γράψουν λάθος το NBA και ο Ζάζα έμεινε στους 14.000 ψήφους. Φέτος είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι και ο Ζάζα έχει ήδη πάνω από 800.000 ψήφους! Και για να το προχωρήσω λίγο παραπέρα, αυτό είναι το μοναδικό γεγονός που μας ενώνει. Άνθρωποι από διαφορετικά πολιτικά μέτωπα, που διαφωνούν για τα πάντα, στο τέλος της ημέρας ψηφίζουν τον Ζάζα! Προσωπικά το κάνω εδώ και πολλά χρόνια και δεν μετανιώνω. Το ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί καλύτεροι ψηλοί από αυτόν, αλλά το All Star Game είναι η γιορτή των φίλων του αθλήματος και υπάρχουν εκατομμύρια που θέλουν να δουν το Ζάζα εκεί”.

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ο Πατσούλια σαρώνει στην ψηφοφορία; Σας θυμίζει κάτι; Προφανώς και η ιστορία του γεωργιανού θυμίζει εκείνη του Αντετοκούνμπο και ο αναγνώστης που διαβάσατε είπε μία μεγάλη αλήθεια: Ό,τι και αν μας χωρίζει, όποια διαφωνία κι αν έχουμε, στο τέλος της ημέρας όλοι ψηφίζουμε τον Γιάννη!



Πηγή:www.eurohoops.net


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης