Οι 20 πιο ισχυροί ατζέντηδες ποδοσφαίρου στον κόσμο!

Οι 20 πιο ισχυροί ατζέντηδες ποδοσφαίρου στον κόσμο!

Δείτε ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί εκπρόσωποι των κορυφαίων ποδοσφαιριστών και τις τις τραπεζικές καταθέσεις τους. Από τους Μέντες, Ραϊόλα μέχρι τους Κροτ, Πέρε Γκουαρδιόλα, Γκόρντον και Φελίσεβιτς

Οι 20 πιο ισχυροί ατζέντηδες ποδοσφαίρου στον κόσμο!
Η επίδραση των μάνατζερ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι πιο έντονη από ποτέ. Στην σημερινή εποχή μάνατζερ, αλλά και γραφεία ατζέντηδων θεωρούνται απαραίτητα για την ανέλιξη ενός ταλαντούχου ποδοσφαιριστή.

Ο μάνατζερ με τις ενέργειες αλλά και τις διασυνδέσεις του είναι σε θέση να εκτοξεύσει την αξία του πελάτη του, αλλά και να τον καταστρέψει με τις επιλογές του.

Υπάρχουν ατζέντηδες που έφτασαν στο σημείο να θεωρούνται ακριβοθώρητοι σταρ με τους Ζόρζε Μέντες και Μίνο Ραϊόλα να ερίζουν για τον τίτλου του πλέον παντοδύναμου εκπροσώπου παικτών.

Η προμήθεια, η οποία συνήθως αγγίζει το 10% σε κάθε μεταγραφή σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποδώσει έσοδα μεγαλύτερα από τα συμβόλαια αξιόλογων ποδοσφαιριστώ οι οποίοι αγωνίζονται σε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ιδού η λίστα με τους 20 ισχυρότερους μάνατζερ του πλανήτη αυτή τη στιγμή:
Κλείσιμο

20. Base Soccer Agency
Βρίσκεται στον χώρα από τη δεκαετία του '90. Πρόκειται για βρετανική εταιρία με έδρα το Σόχο που επενδύει κυρίως στην Premier League. Άαρον Ράμσι, Αντρέ Αγιού, Κάιλ Γουόκερ, Ντάνι Ρόουζ και Άσλεϊ Γιανγκ είναι κάποια από τα πιο γνωστά ονόματα της συγκεκριμένης φίρμας.

19. Φερνάντο Φελίσεβιτς


Ο Φερνάντο Φελίσεβιτς εκπροσωπεί τα μεγαλύτερα ονόματα του χιλιανού ποδοσφαίρου αποτελώντας πατρική φιγούρα για τους πελάτες του. Τα έσοδα του ξεπερνούν τα 18 εκατ. ευρώ. Στο πελατολόγιο του ανήκουν οι Αλέξις Σάντσες, Αρτούρο Βιδάλ, Κλαούντιο Μπράβο, Γκάρι Μεδέλ, και Άνχελο Ενρίκες.

18. PRO Profil (Τόμας Κροτ)
Ως ποδοσφαιριστής ο Τόμας Κροτ δεν κατέκτησε ποτέ πρωτάθλημα και η μοναδική εμφάνιση του με την πάλαι ποτέ Δυτική Γερμανία πραγματοποιήθηκε κόντρα στην Ουγγαρία. Με την ιδιότητα του μάνατζερ θεωρείται κάτι παραπάνω από πετυχημένος. Νόιερ, Καγκάβα, Οκαζάκι, Φόλαντ και Πάτρικ Χέρμαν είναι μερικοί από τους πελάτες του. Ασφαλώς, ο γκολκίπερ της Εθνικής Γερμανίας και της Μπάγερν Μονάχου αποτελεί την «ναυαρχίδα» του.

17. FirstEleven ISM
Η First Elevn ISM εδρεύει στην Κολωνία και έχει καταφέρει να απλώσει τα δίχτυα της στα κυριότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ανέλαβε την μεταγραφή του Φαμπιάν Ντελφ από την Άστον Βίλα στην Μάντσεστερ Σίτι, του Σερζ Οριέ από την Τουλούζ στην Παρί Σεν Ζερμέν, του Σίμε Βρσάλικο από την Σασουόλο στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ διαχειρίζεται μεταξύ άλλων τα δικαιώματα των Βίνσεντ Γιάνσεν, Ματιέ Βαλμπουενά και Φρανσίς Κοκλέν.

16. Kick and Run Sports Management


H Kick and Run βασίζεται κυρίως σε σούπερ ταλέντα. Στον κατάλογο της φιγουράρουν τα ονόματα του δεξιού μπακ της Μονακό, Φαμπίνιο αλλά και του Σενεγαλέζου σέντερ μπακ της Νάπολι, Κουλιμπαλί. Τα γραφεία της εταιρίας βρίσκονται σε Λονδίνο και Ντίσελντορφ. Γουίλιαν, Νάτσο, Γκάμπριελ, Ζαχά και Ουέλμπεκ εκπροσωπούνται από την Kick and Run.

15. Key Sports Management
Ο πρώην παίκτης της Σουίντον και συχνά υπηρεσιακός τεχνικός στην Κιντερμίνστερ, Κόλιν Γκόρντον έχει ρόλο στην Key Sports Managenent. Ήταν μάνατζερ του Στιβ ΜακΚλάρεν, όταν ο τελευταίος προσελήφθη στην Εθνική Αγγλίας, αλλά και του Τίο Γουόλκοτ σε ηλικία 17 ετών.

Η Key Sports αναλαμβάνει ακόμη και τις μετακομίσεις των ποδοσφαιριστών, ενώ διαχειρίζεται την εικόνα του Φαμπρίς Μουαμπά μετά το τραγικό περιστατικό της κατάρρευσης του που λίγο έλειψε να κοστίσει την ζωή του. Ο Τζον Γκόμεζ της Λίβερπουλ, αλλά και ο Νέιθαν Ακέ εκπροσωπούνται από την βρετανική φίρμα. Βάρντι, Γουόλκοτ, Χέντερσον, Μπερτράν και Φιλ Τζόουνς αποτελούν «κράχτες» της εν λόγω εταιρίας.

14. Μανουέλ Κιγιόν
Ο Κιγιόν δραστηριοποιείται από την Μαδρίτη. Ήταν ο ατζέντης, ο οποίος το 2013 μεσολάβησε για την μεταγραφή του Ντιέγο Λόπεθ στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και τον Καγιεχόν, Αλμπιόλ και Ρέινα στη Νάπολι. Εκτός των άλλων, εκπροσωπεί και τον Ράφα Μπενίτεθ. Το πελατολόγιο του συμπληρώνουν επίσης οι Φελίπε Λουίς και Χάβι Γκαρθία.

13. Europe Sports Group
Παραπλανητική η ονομασία της εταιρίας, καθώς θεωρείται υπολογίσιμη δύναμη ιδιαίτερα στη Βραζιλία. Εκπροσωπεί περίπου 700 παίκτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από τη Λατινική Αμερική. Βιτίνιο, Βάντερσον, Εμανουέλ Ινσούα, Αντομά και Χουάν Κάρλος Παρέδες βρήκαν εκεί την... μανατζερική Ιθάκη τους.

12. Bahia Internacional (Χοσέ Οτίν)
Αν και ο τίτλος της φίρμα παραπέμπει σε Βραζιλία, εντούτοις το αρχηγείο της βρίσκεται στην Μαδρίτη. Ιδρυτής της, ο πρώην παίκτης, και ραδιοφωνικός παραγωγός Χοσέ Οτίν.

Ο «Πετόν», όπως είναι γνωστός στην Ισπανία έχει εντάξει στο ρόστερ της εταιρίας του, τους Χάβι Μαρτίνεθ, Πέδρο, Μονρεάλ, Χέσους Νάβας, Ιγιαραμέντι, Ραούλ Γκαρθία, Ντάνι Παρέχο και Βιτόλο. Ως οπαδός της Ατλέτικο, μεσολάβησε στην μεταγραφή του πελάτη του, Φερνάντο Τόρες στους «ροχιμπλάνκος», αλλά και στην εκτόξευση του Μίτσου στην Premier League.

11. MJF Publicidade e Promocoes (Χουάν Φιγκέρ και Βάγκνερ Ριμπέιρο)
Πρόκειται για ιστορικό γραφείο, αφού πριν από 16 χρόνια είχε συνδέσει το όνομα του με την μεταγραφή του Φίγκο από την Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αργότερα μεσολάβησε για την μεταπήδηση του Ρομπίνιο από την Σάντος στη Ρεάλ Μαδρίτης και από τους «μερένγκες» στη Μάντσεστερ Σίτι. Νεϊμάρ, Χουλκ, Λούκας Μόουρα, Ρομπίνιο και Κλέμπερσον θεωρούνται ως οι σπουδαιότεροι πελάτες τους.

10. Sports Total (Βόλκερ Στρουτ)


Ο Βόλκερ Στρουτ είναι ο μάνατζερ που διέγνωσε από νωρίς το νωρίς το ταλέντο του Μάριο Γκέτσε με τον οποίο συνεργάστηκε μέχρι το τέλος της προηγούμενης σεζόν. Πρόκειται για έναν από τους πιο πλούσιους Ευρωπαίους ατζέντηδες με εξαιρετικά προσοδοφόρες συμφωνίες στη Γερμανία. Εκπροσωπεί τους Κρόος, Ρόις, Χέβεντες, Ντρμιτς και Γκονσάλο Κάστρο.

9. Sports Entertainment Group
Διαθέτει τεράστια δυναμική στην ολλανδική αγορά. Εκτός από το ποδόσφαιρο, έχει εμπλοκή στην ποδηλασία, αλλά και σε μουσικές εκδηλώσεις. Ιδρύθηκε πριν από περίπου 15 χρόνια και μεσολάβησε για μεταγραφές παικτών όπως οι Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Ζερμέν Λενς. Στο ρόστερ της συμπεριλαμβάνονται οι Ντεπάι, Στρούτμαν, Ντε Φράι, Τόμας Βερμιούλεν και Σέντρικ Σοάρες. Στην Ελλάδα εκπροσωπείται από τον Τάσο Παπαδόπουλο.

8. ROGON
Με βάση στη Γερμανία, αλλά εξαιρετικές διασυνδέσεις στη Βραζιλία η Rogon είναι το γραφείο που έκανε την μεταγραφή του Φιρμίνο στη Λίβερπουλ, αλλά και του Λουίζ Γκουστάβο σε Μπάγερν και Βόλφσμπουργκ αντιστοίχως. Μόνο απαρατήρητα δεν περνούν επίσης τα ονόματα τον Ντράξλερ, Ρικάρντο Ροντρίγκεζ και Μαρσέλ Σμέλτσερ.

7. Promoesport
Ιδρύθηκε πριν από 15 χρόνια στη Βαρκελώνη και προετοιμάζει τους σταρ της επόμενης γενιάς.

Η Promoesport εκπροσωπεί τον 22χρονο Έρικ Μπέιλι που αποκτήθηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τους Βιδάλ, Ντένις Σουάρεθ της Μπαρτσελόνα, αλλά και τους Αντάμα Τραορέ και Ντιέγο Άλβες.

6. Euro Export Assessoria e Propaganda Ltd (Τζουλιάνο Μπερτολούτσι)


Ο Βραζιλιάνος Τζουλιάνο Μπερτολούτσι με τον άμεσο συνεργάτη του, Κία Ζουραμπτσιάν τροφοδοτούν ποδοσφαιριστές από την χώρα του καφέ στην Premier League και δη στην Τσέλσι που αποτελεί τον καλύτερο πελάτη τους.

Ο Μπερτολούτσι έφερε στους «μπλε» τους Άλεξ, Ραμίρες, Όσκαρ, Γουίλιαν, Νέιθαν, Νταβίντ Λουίζ και Λούκας Πιαζόν, ενώ μεσολάβησε για τους Σάντρο, Αουρέλιο Γκόμεζ και Παουλίνιο στην Τότεναμ.

Μαρκίνιος, Νταβίντ Λουίζ, Όσκαρ, Γουίλιαν και Ζουάν Ζεζούς τα κυριότερα ονόματα της εταιρίας.

5. Stellar Group (Τζόναθαν Μπαρνέτ)
Ο Μπαρνέτ είναι ο μάνατζερ που ανέλαβε την μεταγραφή του πελάτη του, Γκάρεθ Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ.

«Είμαστε το μεγαλύτερο γραφείο στον κόσμο. Μόνο ο Ζόρζε Μέντες είναι κοντά», είχε πει ο Άγγλος ατζέντης.

Ο 65χρονος μάνατζερ εκπροσωπεί μεταξύ άλλων τους Μπέιλ, Κριτσόβιακ, Τζο Χαρτ, Λουκ Σο και Άσλεϊ Κόουλ.

4. Media Base Sports (Πέρε Γκουαρδιόλα και Χαουμέ Ρούρες)


Mε τις πλάτες του διάσημου αδερφού του, Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Πέρε έχει καταφέρει να κάνει σπουδαία deal αυξάνοντας τις τραπεζικές καταθέσεις του. Κατέχει το 55% της Media Base Sports με το υπόλοιπο 45% να ανήκει στον Ρούρες. Εκτός από τους Πεπ Γκουαρδιόλα, Λουίς Σουάρες, Άντρες Ινιέστα, Τιάγκο Αλκάνταρα και Πέδρο Ομπιάνγκ, επενδύουν και σε ποδοσφαιριστές ακαδημιών.

3. Mondial Sport Management
Πρόκειται για μία φίρμα που έχει επιτύχει επικερδή deals. Από την αναπάντεχη μετακίνηση του Πάτο στην Τσέλσι, αλλά και τις μεταγραφές των Μούσα Σισοκό στην Τότεναμ, Άξελ Βίτσελ στη Ζενίτ και Ραμίρες στην Γιανγκσού Σουνίνγκ (Κίνα).

Η εταιρία που δεν βασίζεται αποκλειστικά σε ποδοσφαιριστές «μισθοφόρους», αποφεύγοντας τις βεβιασμένες μεταγραφές, με τους Μαχρέζ και Γιορίς να αποτελούν τρανταχτά παραδείγματα σε τούτη την κατεύθυνση.

Τσέλσι και Νιούκαστλ αποτελούν τους καλύτερους πελάτες της Mondial Sport. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που συνεργάζονται με την εν λόγω φίρμα αποτελούν οι Μαχρέζ, Καντέ, Μεντί, Ραμίρες, Πάτο, Καμπάιγ, Μίτροβιτς, Μπεν Αρφά, Ριβιέρ, Ντεμπισί, Καμπεγιά, Τοβέν, Ντάγκλας Κόστα, Κοουτίνιο, Παγιέ, Καβάνι και Μαχρέζ.

2. Μίνο Ραιόλα


Ο 48χρονος πρώην πιτσαδόρος, μόνο από την μεταγραφή του Πολ Πογκμπά έγινε πλουσιότερος κατά 20 εκατ. λίρες, ενώ πρόσφατα αγόρασε την έπαυλη του Αλ Καπόνε στο Μαϊάμι,

Δεινός διαπραγματευτής, θεωρείται παντοδύναμος στο χώρο του ποδοσφαίρου και ίνδαλμα για κάθε νεοεισερχόμενο μάνατζερ. Εκπροσωπεί μεταξύ άλλων τους Πογκμπά, Ιμπραχίμοβιτς, Μικχιταριάν, Μπαλοτέλι και Λουκάκου.

1. Ζόρζε Μέντες


Τον χαρακτηρίζουν ως «Κριστιάνο Ρονάλντο των ατζέντηδων». Ο CR7 πίνει νερό στο όνομα του. Στα 50 του έχει κατακτήσει τον κόσμο. Είναι ο μάνατζερ που σύστησε τον Ζοζέ Μουρίνιο στο αγγλικό ποδόσφαιρο μέσω της Τσέλσι. Ελέγχει απόλυτα την πορτογαλική αγορά, έχοντας διατελέσει ατζέντης των Ντέκο, Τιάγκο, Ιλάριο, Χάμες Ροντρίγκες, Μουτίνιο, Ρικάρντο Καρβάλιο, Κουαρέσμα, Πάουλο Φερέιρα, Ντιέγκο Κόστα και Ρανταμέλ Φαλκάο.

Ο Ζόρζε Μέντες, ο οποίος δραστηριοποιούνταν σε night clubs δεν είναι απλά ο πιο επιδραστικός ατζέντης του πλανήτη, αλλά μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου! Μουρίνιο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρενάτο Σάντσες, Γουίλιαμ Καρβάλιο και Τιάγκο Σίλβα έχουν επιλέξει τον κατάλληλο άνθρωπο για τις καριέρες τους!  
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης