Απείλησαν να σκοτώσουν τον Πουλίδο: Εμπλέκεται η σύντροφός του;

Απείλησαν να σκοτώσουν τον Πουλίδο: Εμπλέκεται η σύντροφός του;

Οι απαγωγείς ζήτησαν 10 εκατ. πέσος ως λύτρα διαφορετικά απείλησαν πως θα τον σκοτώσουν - Η όμορφη Ιλεάνα Σάλας φέρεται να είχε σχέση με επικεφαλής μεξικανικού καρτέλ

Απείλησαν να σκοτώσουν τον Πουλίδο: Εμπλέκεται η σύντροφός του;
Έτοιμοι για όλα ήταν οι απαγωγείς του Άλαν Πουλίδο ακόμη και για φόνο. Τη συνταρακτική αυτή αποκάλυψη έκανε ο αδελφός του Μεξικάνου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, ο Αρμάντο Πουλίδο ο οποίος έκανε τις διαπραγματεύσεις.

Πιο συγκεκριμένα,  με δηλώσεις του σε μεξικάνικη εφημερίδα, ο αδερφός του «ερυθρόλευκου» επιθετικού δήλωσε ότι  οι απαγωγείς ζήτησαν 10 εκατ. πέσος ως λύτρα και μάλιστα απείλησαν ότι αν δεν τους τα δώσουν άμεσα τότε θα σκοτώσουν τον Άλαν.

«Όταν επικοινώνησαν μαζί μας, ζήτησα να μιλήσω με τον αδερφό μου, προκειμένου να βεβαιωθώ πως ήταν καλά. Η απάντηση τους ήταν πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί αν δεν πληρώσουμε 10.000.000 πέσος ως λύτρα. Σε διαφορετική περίπτωση απείλησαν πως θα τον σκοτώσουν. Προσπαθήσαμε να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να μην κάνουμε αρνητικές σκέψεις. Θεωρήσαμε πως η υπόθεση του Άλαν ίσως συσχετιζόταν με την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Το μόνο που μετράει αυτή τη στιγμή είναι πως ο αδερφός μου είναι καλά. Η συνεργασία με τις Αρχές ήταν εξαιρετική και θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη βοήθεια που μας παρείχαν».

Στη συνέχεια περιέγραψε τη σκηνή  της συνάντησής του  με  τον Αλαν: «Ήταν περίπου μεσάνυχτα όταν δέχτηκα το τηλεφώνημα. Έφτασα κατευθείαν στο σημείο. Στην αρχή οι στρατιώτες δε με άφησαν να περάσω. Τους εξήγησα πως είμαι ο αδερφός του και στη συνέχεια μπήκα στο γραφείο, όπου βρισκόταν. Η πρώτη του αντίδραση ήταν να με καθησυχάσει και να μου πει πως ήταν καλά, ενώ εγώ τον αγκάλιασα».

Κλείσιμο
Η εμπλοκή της συντρόφου του

Στο μεταξύ, ρόλο στην απαγωγή του Πουλίδο φέρεται να έχει η σύντροφός του 25χρονου ποδοσφαιριστή, Ιλεάνα Σάλας, σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα που έκαναν τον γύρο του κόσμου προκαλώντας  αίσθηση. Όπως επισημαίνουν τα ΜΜΕ είναι πιθανό η 23χρονη είτε να συμμετείχε  στο σχεδιασμό της απαγωγής, είτε η απαγωγή να ήταν εκδικητική πράξη  από τον πρώην σύντροφό της που είναι ο επικεφαλής καρτέλ ναρκωτικών ντελ Γκόλφο.

Προς το παρόν  κανένα από τα δύο σενάρια  δεν έχει επιβεβαιωθεί, ενώ η Σάλας δεν έχει προχωρήσει σε καμία δήλωση σχετικά με την υποτιθέμενη εμπλοκή της στην απαγωγή.
 
Αυτό που έχει επιβεβαιωθεί είναι ότι επέβαινε στο όχημα του Πουλίδο όταν ένοπλοι κουκουλοφόροι το σταμάτησαν βγάζοντας με τη βία τον 25χρονο ποδοσφαιριστή και μεταφέροντάς τον στο δικό τους αυτοκίνητο, αλλά αφήνοντας ελεύθερη εκείνη.
 
Η  Σάλας ειδοποίησε την οικογένεια του επιθετικού για την απαγωγή του και στη συνέχεια ενημερώθηκε η μεξικανική αστυνομία. Ο Πουλίδο φέρεται να γρονθοκόπησε έναν από τους απαγωγείς του, να τον άφησε αναίσθητο και να ειδοποίησε την αστυνομία με το κινητό τηλέφωνό του.

Ο εισαγγελέας του Μεξικού, Ισμαήλ Κουιντανίγια μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε πως μέσα σε λίγα λεπτά από την κλήση, στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις της Θιουδάδ Βικτώρια στην πολιτεία Ταμαουλίπας.

Ο Κουιντανίγια εξήγησε πως ο Πουλίδο γρονθοκόπησε τον απαγωγέα και «κάποια στιγμή μπόρεσε να τηλεφωνήσει».

Η μεξικανική αστυνομία συνέλαβε  έναν από τους έξι απαγωγείς ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν σχετίζονται με το καρτέλ ναρκωτικών Ζέτας που «διοικούν» την Ταμαουλίπας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ένας από τους δράστες φέρεται να είναι ο 38χρονος Ντάνιελ Ερνάντεζ Μοράλες, ο οποίος σε φωτογραφία που κυκλοφόρησε απεικονίζεται τραυματισμένος και σε φορείο.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από τις  αστυνομικές αρχές του Μεξικού, ο Πουλίδο βρέθηκε μόνος του με τρεις από τους απαγωγείς του και δίνοντας μάχη κατάφερε να αρπάξει το όπλο ενός εξ αυτών. Αμέως κάλεσε την αστυνομία ζητώντας από τον χειριστή στη άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής να εντοπίσει την κλήση.

Αν και η πόρτα του δωματίου στο οποίο τον κρατούσαν ήταν κλειδωμένη, ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κατάφερε να βγάλει το κεφάλι του έξω από ένα παράθυρο και να περιγράψει στους αστυνομικούς τι έβλεπε από εκεί που βρισκόταν. Όπως τους είπε βρισκόταν σε ένα διώροφο κτίσμα με δύο αυτοκίνητα παρκαρισμένα απ' έξω και μια χαρακτηριστική κεραία τηλεόρασης.
 
Σε ένα από τα επόμενα τηλέφωνα ο Πουλίδο ακούγεται να λέει ότι η αστυνομία ήταν έξω από το σπίτι όπου ήταν όμηρος και να προσπαθεί να ενημερώσει τους αστυνομικούς ότι αυτός ήταν μέσα και επιχειρούσε να επικοινωνήσει μαζί τους. Οι αστυνομικοί  του είπαν να πυροβολήσει μια φορά προκειμένου οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων να εντοπίσουν το σωστό κτήριο αλλά αυτός τους είπε ότι το όπλο που είχε στα χέρια του δεν ήταν γεμάτο.
 
Ενώ οι άνδρες της αστυνομίας είχαν ξεκινήσει να πυροβολούν ο Πουλίδο άρχισε να περιγράφει τα ρούχα που φορούσε προκειμένου κατά την έφοδο οι αστυνομικοί να μην τον μπερδέψουν με τους απαγωγείς του.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Εχίντιο Τόρε Κάντου, έδωσε  συγχαρητήρια στις δυνάμεις ασφαλείας που απελευθέρωσαν τον Πουλίδο,  στον οποίο παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης