Λέστερ: Χορός εκατομμυρίων γύρω από τους πρωταθλητές

Λέστερ: Χορός εκατομμυρίων γύρω από τους πρωταθλητές

Στα ταμεία των νέων πρωταθλητών Αγγλίας υπολογίζεται ότι θα εισρεύσουν κοντά στα 200 εκατομμύρια ευρώ - Τρελό πριμ στον Κλαούντιο Ρανιέρι - Απίσταυτα κέρδη για τους λίγους που πόνταραν στοιχηματικά στην Λέστερ

Λέστερ: Χορός εκατομμυρίων γύρω από τους πρωταθλητές
Την ώρα που Εντέν Αζάρ ισοφάριζε σε 2-2 την Τότεναμ και ουσιαστικά χάριζε τον τίτλο στην Λέστερ, οι οπαδοί της τελευταίας ξεσπούσαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς και στο λογιστήριο της ομάδας άρχιζαν τους υπολογισμούς…

Γιατί πέρα από τη χαρά και τη δόξα, η κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ έχει και άλλα οφέλη κυρίως οικονομικά καθώς οι πηγές εσόδων είναι πλέον περισσότερες και οι πρόχειροι υπολογισμοί αναφέρουν ότι η Λέστερ θα βάλει στα ταμεία της σχεδόν 200 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον (συγκριτικά με φέτος).

Κλείσιμο
Από πού προκύπτει αυτό το νούμερο; Πρώτη και καλύτερη νέα πηγή το ‘Ελ Ντοράντο’ που λέγεται Τσάμπιονς Λιγκ καθώς ως πρωταθλήτρια έχει μια εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους (συν τα χρήματα των εισιτηρίων), ενώ ως πρωταθλήτρια εννοείται ότι θα δικαιούται πολλά περισσότερα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα (εντός και εκτός Βρετανίας) 

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε τη δυναμική που έχει αποκτήσει τους τελευταίους μήνες ο σύλλογος σε όλη την υφήλιο (αρκεί να αναφέρουμε ότι η επίσημη σελίδα της στο facebook είχε αύξηση στα likes κατά 550%, ποσοστό μεγαλύτερο από κάθε άλλο σύλλογο παγκοσμίως) και κυρίως στην Ασιατική αγορά καταλαβαίνουμε εύκολα πως και γιατί τα ταμεία των πρωταθλητών θα γεμίσουν χρήματα (και πλέον το ζητούμενο είναι το πώς θα τα διαχειριστεί η διοίκηση και ο Ρανιέρι).

Τα απίστευτα πριμ του Ρανιέρι
Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Κλαούντιο Ρανιέρι αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία της Λέστερ στο συμβόλαιο του είχε προνοήσει να μπουν και κάποια μπόνους.

Αν και δεν ήμασταν μπροστά την ώρα των συζητήσεων, είμαστε σίγουροι πως όταν οι ιδιοκτήτες του ανέφεραν ότι σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου θα λάμβανε το ποσό των 6.3 εκατομμυρίων ευρώ ως πριμ, δεν θα ασχολήθηκε ιδιαίτερα.

Αντιθέτως ήταν πολύ πιο ελκυστική η προοπτική του να εισπράξει 127.000 για κάθε μία θέση, πάνω από την 17η, στον τερματισμό της ομάδας στο φινάλε της σεζόν.

Ούτε ο μάνατζερ του Ιταλού τεχνικού δεν θα φανταζόταν 11 μήνες αργότερα ότι ο πελάτης θα είχε καταφέρει να τινάξει την μπάνκα στον αέρα.

Ο Ρανιέρι πέραν των 6.3 εκατομμυρίων ευρώ (ως πριμ τίτλου) θα πάρει άλλα 2.2 εκ. ευρώ για την επιβράβευση επιβίωσης (έτσι είχε ονομαστεί το πριμ για κάθε θέση από την 17η και κάτω) και προφανώς δεν θα έχει πλέον καμία έγνοια για το μέλλον του…

Σίγουρα τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να εμφανίζονται ανάλογες λεπτομέρειες και για τα συμβόλαια των αθλητών, ωστόσο αν μη τι άλλο αυτοί είναι πραγματικά ευχάριστοι πονοκέφαλοι για όλους.

Τρελά κέρδη και στις στοιχηματικές εταιρίες
Στην πλειοψηφία των σημερινών πρωτοσέλιδων των Βρετανικών εφημερίδων, υπάρχει και μια αναφορά στην στοιχηματική πλευρά του θαύματος της Λέστερ, καθώς στην αρχή της σεζόν οι ‘Αλεπούδες’ πλήρωναν (την κατάκτηση του τίτλου) με την εκπληκτική απόδοση 5.000 προς 1. Κοινώς αν είχες ποντάρει 1 ευρώ, σήμερα θα ήσουν πλουσιότερος κατά 5.000…
Τώρα λογικά θα σκεφτείτε ποιος μπορεί να έχει ποντάρει το περασμένο καλοκαίρι ότι η Λέστερ θα πάρει το πρωτάθλημα Αγγλίας; Κι όμως περίπου 100 άτομα σε διάφορες εταιρίες είχαν τολμήσει να ποντάρουν τα λεφτά τους (από 5 έως 15 λίρες) στην ομάδα του Ρανιέρι.

Κι όλοι αυτοί από το βράδυ της Δευτέρας έχουν έναν ακόμη καλό λόγο για να πανηγυρίζουν, αν και τα μεγαλύτερα κέρδη φαίνεται να τα έχει ένας παίκτης ο οποίος πριν από δύο μήνες περίπου πόνταρε 80 ευρώ με την απόδοση όμως να ήταν τότε 1500/1. Το συνολικό κέρδος του; Μόλις 120.000 ευρώ!

Βέβαια για τις στοιχηματικές εταιρίες το να πληρώσουν αυτά τα ποσά σε 100 τυχερούς είναι… ψίχουλα (όπως το ποσό των 10.000 που θα πάρει η κοπέλα της φωτογραφίας, η οποία πόνταρε 2 λίρες για την αγαπημένη της ομάδα), μπροστά στα εκατομμύρια που έχουν κερδίσει από αυτούς οι οποίοι είχαν ποντάρει στις άλλες ομάδες για να κατακτήσουν τον τίτλο.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης