Αλβανία-Σερβία 0-2 (τελικό)

Αλβανία-Σερβία 0-2 (τελικό)

Ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους, γκολ για τη Σερβία στις καθυστερήσεις με τον Κολάροφ - Στο 90'+ 4 το 0-2 με τον Λιάλιτς

Αλβανία-Σερβία 0-2 (τελικό)
Μέσα σε κλίμα απόλυτης έντασης διεξάγεται η αναμέτρηση της Αλβανίας και της Σερβίας, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2016. Τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο Βελιγράδι, έχουν «δυναμιτίσει» την ατμόσφαιρα στη γειτονική χώρα, αυξάνοντας την έχθρα εναντίον της σερβικής αποστολής.

Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία της Αλβανίας, το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Σερβίας την Τετάρτη το βράδυ, δέχθηκε επίθεση με πέτρες από χούλιγκαν, στους δρόμους των Τιράνων, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν αναφορές για τραυματισμούς.



Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και τις απειλές που δεν έχουν σταματήσει να εκτοξεύουν οπαδοί της αλβανικής ομάδας, υπήρξε η σκέψη αποχώρησης της σερβικής αποστολής και επιστροφής στο Βελιγράδι, ενώ υπήρξαν έντονες διαβουλεύσεις με την UEFA, προκειμένου να αποφασιστεί ακόμη και η ματαίωση του αγώνα. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την Ομοσπονδία της Αλβανίας, την οποία νωρίτερα προειδοποίησε να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε να μην συμβεί το παραμικρό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την αναμέτρηση, κάνοντας λόγο για πολύ μεγάλη τιμωρία. 
Κλείσιμο

Τα μηνύματα που παίρνει η αστυνομία πάντως είναι ανησυχητικά, καθώς Αλβανοί εθνικιστές έκαναν «καμπάνια» στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προβάλλοντας το μήνυμα, «Σερβία καλώς όρισες στην κόλαση».



Εκτός της αντιπαλότητας που έχει προκύψει μεταξύ των δύο πλευρών, το τεταμένο κλίμα εντείνεται ακόμη περισσότερο λόγω της μεγάλης βαθμολογικής σημασίας που έχει το παιχνίδι για τους γηπεδούχους. Η Αλβανία θέλει τη νίκη πάση θυσία απέναντι στην «αδιάφορη» Σερβία, για να εξαντλήσει τις όποιες ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά του Euro 2016.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
Αλβανία: Μπερίσα,Λίλα, Χισάι, Χιμσίτι, Αγκόλι,Λενιάνι, Τσάνα, Μπάσα, Μεμουσάι, Σάκα, Μπελάι

Σερβία: Στοϊκοβιτς, Τόμοβιτς, Ιβάνοβιτς, Κολάροφ, Μίτροβιτς, Τόσιτς, Μιλιβόγιεβιτς, Μάτιτς, Μίτροβιτς, Τάντιτς, Λιάγιτς

Η Σερβία «παγώνει» τους γηπεδούχους, πετυχαίνοντας το 0-1 με τον Κολάροφ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Και δεύτερο γκολ για τους φιλοξενούμενους, στο 90'+4, με τον Λιάλιτς!



Για περισσότερα στο www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης