Για την τιμή των όπλων η Εθνική - Ραντεβού με την ιστορία η Βόρεια Ιρλανδία

Για την τιμή των όπλων η Εθνική - Ραντεβού με την ιστορία η Βόρεια Ιρλανδία

Στην πρώτη νίκη σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των προκριματικών στοχεύει η ομάδα του Κώστα Τσάνα, που αντιμετωπίζει απόψε στις 21:45 στο Μπέλφαστ τη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία με νίκη προκρίνεται στα τελικά της διοργάνωσης. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1

Για την τιμή των όπλων η Εθνική - Ραντεβού με την ιστορία η Βόρεια Ιρλανδία
Η Εθνική Ελλάδας έχει μεταβεί στη Βόρεια Ιρλανδία, με σκοπό να σώσει ό,τι σώζεται από την ντροπιαστική πορεία της ομάδας στο προκριματικά για το Euro 2016. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τον Κώστα Τσάνα στον πάγκο του θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη του νίκη μετά από οκτώ αγώνες! Ιστορικής σημασίας είναι το παιχνίδι για τους Βορειοϊρλανδούς, αφού χρειάζονται μόλις 2 βαθμούς για να σφραγίσουν την πρώτη τους πρόκριση σε τελική φάση Euro. Η αναμονή είναι μεγάλη στο Μπέλφαστ και αυτό φαίνεται και από τα εισιτήρια του αγώνα τα οποία εξαντλήθηκαν, αφού όλοι περιμένουν το τρίποντο που θα στείλει την εθνική ομάδα σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ του '86 στο Μεξικό. Το Γουίντσορ Παρκ αναμένεται να είναι κατάμεστο, με περισσότερους από 10 χιλιάδες θεατές στις εξέδρες του.



Κλείσιμο
Νοκ άουτ ο Έβανς
Οριστικά εκτός μάχης έχει τεθεί για το παιχνίδι ο Τζόνι Έβανς. Ο αμυντικός της Γουέστ Μπρομ ήταν αμφίβολος, ωστόσο την Τετάρτη (7/10) αποφασίστηκε οριστικά η μη συμμετοχή του στο ματς, παρότι θα βρίσκεται στην αποστολή. Ο 27χρονος σέντερ μπακ αναμένεται να είναι ωστόσο παρών στο ματς της Κυριακής (11/10) με τη Φινλανδία. «Ο Τζόνι θα είναι με την ομάδα την Πέμπτη, ελπίζοντας για την Κυριακή» επιβεβαίωσε ο προπονητής των Βορειοϊρλανδών Μάιλ Ο'Νιλ.



Η αγανάκτηση του Μόρα
Χειμαρρώδης παρουσιάστηκε στη συνέντευξη τύπου εν όψει του αγώνα κόντρα στη Β. Ιρλανδία ο Βαγγέλης Μόρας, ο οποίος τόνισε ότι δεν αντέχει να γελοιοποιείται άλλο με τη φανέλα της εθνικής. O 34χρονος σέντερ μπακ απαντώντας σε τοποθέτηση δημοσιογράφου για το γεγονός ότι το ενδιαφέρον είναι πολύ μικρό για το συγκεκριμένο αγώνα τόνισε: 

«Υπάρχει αδιαφορία; Ήρθαμε για διακοπές; Μπορούν να το βλέπουν έτσι και κάποιοι παίκτες. Έχουμε φτάσει σε τραγική κατάσταση. Εγώ δεν αντιλαμβάνομαι την ερώτηση. Δεν μπορώ να το φανταστώ ότι κάποιος αύριο θα μπει στο γήπεδο και δεν θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο από μας. Πόσο πιο χαλιά μπορούμε να πάμε; Να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στον αγνό φίλαθλο. Θα αποδείξω το 200%. Δεν θέλω να γελοιοποιούμαι άλλο. Ας σταματήσουμε τις ειρωνείες. 

Εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι μαθηματικά θα κάνουμε μία νίκη. Όποιος δεν το έχει καταλάβει, κακό του κεφαλιού του. Μιλάμε για την Εθνική ομάδα, όχι για σύλλογο. Ο καθένας ζορίζεται. Είμαστε χαμηλά και ζοριζόμαστε. Με ενοχλεί να γυρίσω στην ομάδα και με δουλεύουν και να μου λένε πάλι χάσατε; Και εσείς φταίτε, και εμείς φταίμε. Θα μας βοηθήσει ψυχολογικά για τα επόμενα ματς, βαθμολογικά δεν έχουμε να πάρουμε κάτι. 

Το να σε αντιμετωπίζουν έτσι είναι λογικό. Έχουμε καταλάβει πόσο χαμηλά είμαστε; Ε, ας το αποδείξουμε. Δεν είναι εύκολο να αναλύσουμε τι έφταιξε. Δεν μπαίνω στη διαδικασία στο πώς σκέφτεται ο καθένας. Τι κάνουμε από εδώ και πέρα μετράει. Αυτό με τρελαίνει. Εγώ είμαι 34 ετών και περιμένω πώς και πώς την κλήση. Είναι τιμή για μένα και αυτό κάπου χάθηκε. Στην πορεία κάποιοι παίκτες ήμασταν σίγουροι, μπορεί και εγώ. Να βάλουμε στο μυαλό μας κουδουνάκι. Υπάρχει θέμα νοοτροπίας μετά τον Σάντος. Δεν έχει να κάνει με τους άλλους προπονητές, μην παρεξηγηθώ. Σε νέο μπορώ να μιλήσω, στους άλλους που έχουν και καριέρα πίσω τους τι να πω; Πρέπει να το καταλάβει μόνος του. Ο ένας δεν σεβόταν τον άλλο και κάπου εκεί το όλο πράγμα χάθηκε» 



Ο'Νιλ: «Έτσι γράφεις ιστορία»
Ο Μάικλ Ο'Νιλ τόνισε ότι η Βόρειος Ιρλανδία έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία με την πρόκρισή της στην τελική φάση του Euro 2016, σημειώνοντας πως η πίστη και η αμοιβαία εμπιστοσύνη είναι τα συστατικά της επιτυχίας αυτής της ομάδας.

«Σαν διεθνής ποδοσφαιριστής γράφεις την ιστορία σου με τις συμμετοχές σου, τις αξιομνημόνευτες εμφανίσεις που κάνεις και αν έχεις την ευκαιρία, παίζοντας σε ένα μεγάλο τουρνουά. Αυτοί οι παίκτες μπορούν να αφήσουν τη δική τους κληρονομιά πηγαίνοντας σε ένα μεγάλο τουρνουά» δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Πράσινου και Λευκού Στρατού, προσθέτοντας: «Η ανταμοιβή είναι σπουδαία και είναι κάτι στο οποίο οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να είναι παρόντες. Αυτές οι ευκαιρίες δεν εμφανίζονται στους Βορειοϊρλανδούς ποδοσφαιριστές πολύ συχνά».

Στη συνέχεια, επισήμανε: «Δεν νομίζω ότι το κίνητρο είναι θέμα γι' αυτήν την ομάδα, για να είμαι ειλικρινής. Ακόμη και όταν τα αποτελέσματα δεν έρχονταν όπως ελπίζαμε, δεν είχα ποτέ πρόβλημα με την προσπάθεια των παικτών. Η πίστη σε αυτήν την ομάδα είναι φανταστική».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Όλη την εβδομάδα, η προετοιμασία έχει γίνει γύρω από τις δυνάμεις μας, γύρω από όσα μας έκαναν επιτυχημένους σε αυτήν την πορεία. Είμαστε η καλύτερη επίθεση του γκρουπ και είμαστε αήττητοι στην έδρα μας επίσης. Είναι θέμα πίστης. Θέμα εμπιστοσύνης του ενός με τον άλλο. Αυτή η πίστη μεγαλώνει παιχνίδι με το παιχνίδι».



Οι σκέψεις Τσάνα
Κίπερ θα είναι ο Καρνέζης, δεξί μπακ ο Τοροσίδης και αριστερά ο Χολέμπας. Ο Παπασταθόπουλος θα πλαισιωθεί από τον Μόρα καθώς ο Μανωλάς είναι και τραυματίας και τιμωρημένος. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Τζιόλης και Σάμαρης.
 
Δεκάρι ο Φορτούνης, δεξί εξτρέμ ο Κονέ και αριστερά προβάδισμα Καρέλη έναντι Αραβίδη. Για τον στράικερ τον πρώτο λόγο έχει ο Μήτρογλου... Εκτός από την τελευταία προπόνηση που έγινε επί ιρλανδικού εδάφους υπήρξε και βιντεοθεραπεία, με τον Κώστα Τσάνα να δείχνει στους παίκτες του το ματς των Βορειοϊρλανδών με τους Ούγγρους, που έληξε με σκορ 1-1.



Προσέγγιση σε Τόμας Σααφ για τον πάγκο
Μετά από το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τον Μπερντ Σούστερ, οι άνθρωποι της ομοσπονδίας έχουν στραφεί σε άλλες λύσεις για τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, φαίνεται όμως πως επιμένουν γερμανικά. Σύμφωνα με το Goal, το όνομα του Τόμας Σάαφ βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων και μάλιστα τις τελευταίες μέρες, φαίνεται να έχει ανέβει σε περίοπτη θέση.

Ο 54χρονος τεχνικός που έγινε γνωστός από τη μακροχρόνια θητεία του στη Βέρντερ Βρέμης (1999-2013 ως πρώτος προπονητής, 1995-1999 ως προπονητής της β' ομάδας, 1993-1995 ως βοηθός προπονητή και 1987-1995 ως προπονητής στις ακαδημίες), την οποία υπηρέτησε και ως ποδοσφαιριστής, παραιτήθηκε από τον πάγκο της Άιντραχτ Φρανκφούρτης τον περασμένο Μάιο, μετά από ένα χρόνο στον πάγκο της.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης