Αήττητος πρωταθλητής Εφήβων ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ

Αήττητος πρωταθλητής Εφήβων ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ

Με μια επιβλητική εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Ίκαρο Καλλιθέας,ο Παναθηναϊκός κατέκτησε πανηγυρικά το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων στο μπάσκετ που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα

Αήττητος πρωταθλητής Εφήβων ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ
Με μια επιβλητική εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Ίκαρο Καλλιθέας,ο Παναθηναϊκός κατέκτησε πανηγυρικά το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων στο μπάσκετ που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα.

Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε την Κυριακή, κατά την πέμπτη και τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος, τον Ίκαρο με 97-61, ενώ είχαν προηγηθεί οι νίκες του επί του ΠΑΟΚ, του Απόλλωνα Πάτρας, του Αρίωνα Ξάνθης και του Ηρακλείου.

Κλείσιμο
Ενδεικτικό της υπεροχής του είναι το γεγονός ότι είχε τρεις παίκτες του στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά (Παπαγιαννη, Χαραλαμποπουλο, Λουντζη), ενώ o  Γιώργος αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης.

Σημειωτέον ότι την καλύτερη πεντάδα συμπλήρωσαν ο Σκουφης του Ικάρου και ο Θεοδωρίδης του Ηρακλείου. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Ερμιδης του Αρίωνα.
Αυτό το πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι το δεύτερο που κατακτά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός και μάλιστα με τον ίδιο προπονητή, τον Κώστα Παπαδόπουλο.Οι πράσινοι είχανφτάσει σε ανάλογη επιτυχία και το 2012, ενώ το 2013 και το 2014 είχαν κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο και το 2011 το χάλκινο. Το σερί αυτό αναδεικνύει το τριφύλλι ως την πιο επιτυχημένη εφηβική ομάδα της τελευταίας πενταετίας.

Το συγκλονιστικό παιχνίδι με τον Ίκαρο καθηλώσε τους 500 και πλέον φιλάθλους που γέμισαν το κλειστό της Πτολεμαΐδας και αποτέλεσε επιτομή της κυριαρχίας των πρασίνων. Πιεζοντας ασφυκτικά σε ολο το γήπεδο ακύρωσαν το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας της Καλλιθέας ενω είδαν τους δικούς τους παίκτες να ευστοχούν από κάθε απόσταση και με κάθε τρόπο. Επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους, προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 25-15 και έκλεισαν το ημίχρονο με 53-33. Στο δεύτερο ημίχρονο συνέχιζαν να βγάζουν ενέργεια, κράτησαν τον Ίκαρο εκτός ρυθμού και αύξησαν σταδιακά τη διαφορά, η οποια έκλεισε στους 36 πόντους, σημειώνοντας ρεκόρ για τα πανελλήνια πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.

Κληθείς να σχολιάσει την απόδοση της ομάδας του, ο προπονητής Κώστας Παπαδόπουλος μίλησε για την άριστη προετοιμασία, τη συγκέντρωση και την αυτοπεποίθηση που είχαν οι παίκτες του, το συλλογικό πνεύμα στον τρόπο παιχνιδιού, αλλά και το ποιοτικό ρόστερ που διέθετε φέτος ο Παναθηναϊκός.

Το ρόστερ της ομάδας: Μακρυγιάννης(αρχηγός), Κακαργιας, Μαγιντομπε, Λούντζης, Σταύρου, Ιορδανου, Γκατζο, Καμαριανος, Παπαγιαννης, Χαραλαμπόπουλος, Κασσιουμης, Παπαδόπουλος.

Ο "τελικός" με τον Ίκαρο:

Δεκάλεπτα: 25-15, 53-33, 74-45, 97-61

Παναθηναϊκός (Παπαδόπουλος): Κασιούμης 2, Λούντζης 26, Κακαργιάς, Μαϊντόμπε 5, Σταύρος 2, Μακρυγιάννης 13, Ιορδάνου, Γκάτζο 11, Παπαδόπουλος, Καμαριανός 7, Παπαγιάννης 14, Χαραλαμπόπουλος 16.

Ίκαρος Καλ. (Λιόγας): Ιορδάνογλου 10, Ντουζίδης 13, Πασσαλίδης, Σκουφής 3, Ναούμης 3, Παπαδάκης 9, Τάρλας 10, Βλάχος 3, Σάλεχ, Δορλής 3, Κουρέπης 5, Γιωτάκης 3


Η κατάταξη:

Τη δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατέκτησε ο Ίκαρος και την τρίτη ο ΠΑΟΚ.Ο Απολλωνας Πάτρας κατετάγη τέταρτος,ο Αριωνας Ξάνθης πέμπτος,ενω τελευταίο και χωρίς νίκη ήταν το Ηράκλειο.

Την απονομή του κυπέλλου στον πρωταθλητή έκανε ο πρόεδρος της ΕΟΚ,Γιωργος Βασιλακοπουλος. Την ευθύνη της επιτυχημένης διοργάνωσης είχε η Ένωση Σωματείων καλαθοσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας με πρόεδρο τον Λαζαρο Σαββιδη.
Μέγας χορηγός του τουρνουά ήταν η ΔΕΗ, ενώ την προσπάθεια στήριξαν και πολλές τοπικές επιχειρήσεις και φορείς. Όλα τα μέλη και των έξι ομάδων φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο"PANTELIDIS", που θεωρείται εξαιρετικών προδιαγραφών και για αυτό προτιμήθηκε από την Ομοσπονδία.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας www.basket.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης