Πανούσης στο gazzetta.gr: «Αν θέλουν, ας σκοτωθούν μεταξύ τους!»

Πανούσης στο gazzetta.gr: «Αν θέλουν, ας σκοτωθούν μεταξύ τους!»

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μιλάει στο gazzetta.gr για τα ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, την αστυνομία και τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν

Πανούσης στο gazzetta.gr: «Αν θέλουν, ας σκοτωθούν μεταξύ τους!»
Η δήλωση του Υπουργού σε τηλεοπτική εκπομπή πριν από μερικές μέρες ήταν εκείνη που ουσιαστικά φανέρωσε τις προθέσεις της κυβέρνησης για λουκέτο στο ποδόσφαιρο, τουλάχιστον προσωρινό. Ο Γιάννης Πανούσης, επίσης, έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις του για μη παρουσία της αστυνομίας στα γήπεδα. Μιλώντας στο gazzetta.gr, ο καθηγητής εγκληματολογίας και αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εκφράζει τις απόψεις του για τη διακοπή του πρωταθλήματος, μιλάει για την παρουσία της αστυνομίας, τη διαφθορά και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, αν θέλουμε να εφαρμόσουμε διαφορετικές πρακτικές πρόληψης και αστυνόμευσης.

Πριν από μερικές μέρες μιλήσατε για διακοπή Πρωταθλήματος προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βία. Τελικά, έγινε πραγματικότητα....

«Είναι μια πάγια άποψή μου αυτή. Την έχω γράψει εδώ και 6-7 χρόνια σε αρθρογραφία μου επιστημονική και λοιπά. Το έχω δηλώσει. Τώρα η απόφαση που λήφθηκε είναι step by step ας πούμε, δεν είναι οριστική με την έννοια της αναβολής του πρωταθλήματος. Αναφέρει ότι αυτή τη βδομάδα δεν θα γίνουν αγώνες γιατί πρέπει να πάρετε μέτρα, αν δεν τα πάρετε και την άλλη βδομάδα δεν θα γίνει, κάπως έτσι πάει. Ανάλογα με την προσαρμογή των ομάδων σε αυτά που θέλει το Υπουργείο».

Μπορεί να γίνει όμως μία τόσο απότομη προσαρμογή όταν εδώ και χρόνια δεν έχουν εφαρμοστεί;
Κλείσιμο

«Τα συστήματα υπάρχουν και το ηλεκτρονικό εισιτήριο και άλλα. Δεν τους είπε να τα εγκαταστήσουν όλα από την αρχή. Τώρα μια διασύνδεση με κάμερες αν τους πει ο άλλος θα το έχω σε ένα μήνα, νομίζω θα λυθεί. Δεν απαντώ εκ μέρους του κύριου Κοντονή, αλλά θα τους ξανασυναντήσει. Θα βρεθεί η χρυσή τομή. Το θέμα είναι να μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, γιατί κάτι πανό αναρτήθηκαν που έβριζε το ένα σωματείο το άλλο, ή τον πρόεδρο και άρχισαν πάλι οι ιστορίες αυτές. Το θέμα είναι να τελειώσει αυτός ο "πόλεμος". Τα άλλα όλα λύνονται».

Διαβάστε περισσότερα στο www.gazzeta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης