Σις κεμπάπ

Σις κεμπάπ



Celebrity κουφέτα για Γωγώ-Τράι, Λόη-Μαδιά
 Σις κεμπάπ
Ένα κεμπάπ πλούσιο σε αρώματα από μπαχαρικά και μυρωδικά. Θα πλάσετε το μείγμα σε κεφτεδάκια και θα τα περάσετε στα καλαμάκια. Θα το σερβίρετε με ψημένες φέτες ψωμιού.

 

Από τη Νίκη Μηταρέα

 

Υλικά για 6 άτομα:

Κλείσιμο
  •     ½ κιλό κιμά αρνίσιο χονδροκομμένο
  •     1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  •     1½ κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό
  •     1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  •     1½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  •     2 κουτ. γλυκού δυόσμο κομμένο
  •     1 κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη
  •     1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •     1/8 κουτ. γλυκού καρδάμωμο τριμμένο αλάτι

 

Για το σερβίρισμα:


  •     φέτες ψωμιού ψημένες με ελαιόλαδο
  •     1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο σε ροδέλες
  •     λίγα φυλλαράκια δυόσμου
  •     1 λεμόνι κομμένο σε 6 φέτες

 

Εκτέλεση:


    Ρίχνετε στο μπλέντερ το τσίλι, το τζίντζερ, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το δυόσμο, το κύμινο, το καρδάμωμο και το ελαιόλαδο. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας απαλός πολτός.
    Βάζετε σε μπολ τον κιμά, προσθέτετε τον πολτό των μπαχαρικών, αλάτι και ζυμώνετε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
    Πλάθετε μικρές μπάλες και τις περνάτε ανά τρία σε καλαμάκι. Ψήνετε στο γκριλ για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
    Τοποθετείτε τα καλαμάκια σε πιάτα ή σε πιατέλα και τα γαρνίρετε με κρεμμύδι, δυόσμο, φέτες ψωμιού και μία φέτα λεμόνι.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης