Ολυμπιακός Blog: 5 γκαρντ μαζί βρίσκουν ρυθμό; No CSKA στον ημιτελικό!

Ολυμπιακός Blog: 5 γκαρντ μαζί βρίσκουν ρυθμό; No CSKA στον ημιτελικό!

Ο Νίκος Βαρλάς γράφει για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα και τα ακόμα πιο σημαντικά, που είναι μπροστά!

Ολυμπιακός Blog: 5 γκαρντ μαζί βρίσκουν ρυθμό; No CSKA στον ημιτελικό!
Η επίσκεψη στη Μόσχα είναι ήδη παρελθόν, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ μοιράστηκαν τις νίκες στη κανονική περίοδο, η “αρκούδα” κλείδωσε την πρώτη θέση και για τους κόκκινους δεν άλλαξε απολύτως τίποτα.

Με δύο εντός έδρας νίκες απέναντι σε Εφές και Ζαλγκίρις – υπάρχει και η Μάλαγα εκτός – είναι “άρχοντες” και δεν πέφτουν κάτω από την τρίτη θέση. Σε μια συνάντηση τοπ επιπέδου, μπορούν να βγουν κάποια συμπεράσματα που έχουν αξία.

Ένα από αυτά είναι πως ο Ολυμπιακός πρέπει να δουλέψει ακόμα περισσότερο τα αμυντικά του ριμπάουντ. Όσο παίζει άμυνα με αλλαγές, τα γκαρντ καλούνται να παλέψουν και να δουλέψουν πολύ σε αυτό το κομμάτι.

Σπανούλης, Ρόμπερτς, Στρέλνιεκς, Μπράουν λόγω σωματοδομής δεν θα γίνουν ποτέ καλοί ριμπάουντερ. Λείπει ο Παπανικολάου που είναι μεγάλο κλειδί στο ριμπάουντ και τις άμυνες και δεν είναι τυχαίο πως μετά τη Μπαρτσελόνα (17 πόντοι από επιθετικά ριμπάουντ) και η ΤΣΣΚΑ πλήγωσε πολύ την ομάδα και πήρε 20 πόντους από δεύτερες ευκαιρίες.

Άλλο συμπέρασμα, όχι… έκπληξη, πως ο Ολυμπιακός ξέρει ότι Πρίντεζης και Σπανούλης όσο περνάει ο καιρός θα ανεβάζουν στροφές, αρκεί να παραμείνουν υγιείς. Το θέμα είναι να αυξηθεί ο αριθμός των παικτών που μπορούν να κάνουν την διαφορά, αλλά κι εκείνων που θα δώσουν σημαντικές λύσεις σε κρίσιμες στιγμές.
Κλείσιμο

Υπάρχουν τα όπλα στο ρόστερ. Μονάδες με ποιότητα και εμπειρία. Το θέμα είναι να βγουν όλοι για “χορό” στις “μεγάλες πίστες” της άνοιξης!

Για μένα όσο προχωρούν τα ματς, μετά τη προσθήκη του Μπράουν, γεννιέται ένα ερώτημα. Μπορούν 5 γκαρντ που όλα υπολογίζονται σε μεγάλο βαθμό να βρουν ρυθμό και να αποδώσουν στο μάξιμουμ;

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ: Οι Διόσκουροι είναι εδώ, το θέμα είναι οι άλλοι για τον Ολυμπιακό!

Η έκβαση του αγώνα

Με μεγάλη επιθετική διάθεση, ταχύτητα στη κυκλοφορία τη μπάλας και λίγες τρίπλες ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τον αγώνα! Αυτός ήταν και ο λόγος που μετά τα πρώτα δέκα λεπτά προηγήθηκε με 23-26.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εμπιστεύτηκε τους Ρόμπερτς, Σπανούλης, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Στην άμυνα οι κόκκινοι “επένδυσαν” για μια ακόμα φορά στην άμυνα με αλλαγές στα σκριν.

Στην επίθεση, ο Σπανούλης βλέποντας πως ο Ιτούδης στέλνει παγίδα πάνω του, πάσαρε τη μπάλα πολύ γρήγορα με απλό τρόπο κι αυτή ήταν η πιο αποτελεσματική διαχείριση για να δημιουργήσει χώρους ο Ολυμπιακός και να σκοράρει!

Ο Πρίντεζης ήταν εξαιρετικός στα τελειώματά του, ο Σπανούλης πάσαρε και σκόραρε και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 11-18 με τους δύο τους να έχουν σκοράρει 15 πόντους παρέα! Η ΤΣΣΚΑ έτρεξε ένα σερί 10-0, με τον Χάινς να κάνει ζημιά με τα επιθετικά του ριμπάουντ (21-18) και ο Ολυμπιακός αντέδρασε με ένα δικό του σερί 8-0, για να κλείσει τελικά η πρώτη περίοδος με το σκορ στο 23-26.

Ο Ολυμπιακός είχε 10/18 σουτ, ο Μπράιαν Ρόμπερτς 3 ασίστ(!) και όλη η ομάδα 7 συνολικά. Το μυστικό στην επίθεση ήταν το πόσο γρήγορα κυκλοφορούσε η μπάλα, γεγονός που “αναιρούσε” τις παγίδες στο Σπανούλη και άνοιγε την άμυνα της ΤΣΣΚΑ και στο ποστ, με τον Μιλουτίνοφ να κάνει το… κομμάτι του.

Διαβάστε περισσότερα στο www.eurohoops.net/el




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης