Γεννηματά: Περιμένουμε ακόμη την παραίτηση Τσακαλώτου για τη μείωση του αφορολόγητου...

Γεννηματά: Περιμένουμε ακόμη την παραίτηση Τσακαλώτου για τη μείωση του αφορολόγητου...

«Είναι προκλητικό η κυβέρνηση να δίνει χρήματα ως μέρισμα λόγω δικαστικών αποφάσεων» 

Γεννηματά: Περιμένουμε ακόμη την παραίτηση Τσακαλώτου για τη μείωση του αφορολόγητου...
Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία, την υπόθεση του Πάνου Καμμένου, αλλά και για την επικοινωνιακή τακτική στη διανομή του μερίσματος άσκησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, από το βήμα της Βουλής, η οποία -μία ημέρα μετά την εκλογή της ως επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς- έστειλε μήνυμα ότι η μεγάλη συμμετοχή είναι η πρώτη οργανωμένη αντίδραση, απέναντι στον κατήφορο και τις πολιτικές της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι για εμάς είναι μία νέα μέρα για να γυρίσει η αξιοπρέπεια στην Ελλάδα.

Η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε, στην αρχή της ομιλίας της, στην τραγωδία που έλαβε χώρα στη Δυτική Αττική τονίζοντας ότι ήταν σοκ για όλους και υπογράμμισε ότι, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να δεχόμαστε μοιρολατρικά. Δήλωσε ότι η προσπάθεια  μετάθεσης των ευθυνών είναι προσβολή για τα θύματα και τους πληγέντες. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε ότι χρειάζεται σοβαρότητα να ξεπαγώσουν τα έργα. «Να γίνουν έργα,  όχι άλλα λόγια σε αυτό τον τόπο», ανέφερε η κ. Γεννηματά.  

Η πρόεδρος επιτέθηκε στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, θυμίζοντας του την υπόσχεση ότι παραιτηθεί αν μειωθεί το αφορόλογητο. Αναφορά και στη ΝΔ λέγοντας ότι η πρόταση για το εγγυημένο εισόδημα ήταν του ΠΑΣΟΚ. 

Σχετικά με το μέρισμα ανέφερε ότι η κυβέρνηση  χρησιμοποιεί το μέρισμα  για να καλύψει τις ζημιές τη ΔΕΗ, ενώ δήλωσε ότι είναι προκλητικό να δίνει χρήματα ως μέρισμα λόγω δικαστικών αποφάσεων 

Αναφέρθηκε και στο θέμα με τους μεσάζοντες και την υπόθεση που εμπλέκει και τον Πανο Καμμένο λέγοντας ότι προκαλεί  εντύπωση η προσήλωση υπουργών σας στους εμπόρους όπλων και όχι τυχαίους αλλά καταδικασμένους για λαθρεμπορία, με τους οποίους υπογράψατε δήθεν διακρατικές συμφωνίες 
Κλείσιμο

Το θέμα, όπως είπε η κ. Γεννηματά, ξεπερνάει το γνωστό συγκυβερνήτη σας και αφορά το σύνολο της κυβέρνησης γιατί όλοι σας υποστηρίζετε αυτές τις επιλογές. 

«Μαζί αφήνετε να αλωνίζει ο Ρουβίκωνας από τη Βουλή μέχρι το υπουργείο Άμυνας», δήλωσε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι «έπεσε το προσωπείο του ηθικού σας πλεονεκτήματος σας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης