Κυπριακό: Να συνεχιστεί ο διάλογος συμφώνησαν Τσίπρας και Γιλντιρίμ

Κυπριακό: Να συνεχιστεί ο διάλογος συμφώνησαν Τσίπρας και Γιλντιρίμ

Τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του ενόψει και της αυριανής κρίσιμης συνδιάσκεψης, παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες

Κυπριακό: Να συνεχιστεί ο διάλογος συμφώνησαν Τσίπρας και Γιλντιρίμ
Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία για τις εξελίξεις των συζητήσεων στο Κυπριακό είχαν το βράδυ της Τετάρτης ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Τούρκος ομόλογός του,
Μπιναλί Γιλντιρίμ. Οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν να συνεχιστεί ο διάλογος, παρ' ότι δεν έχει επιτευχθεί επί της ουσίας πρόοδος.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του πρωθυπουργικού γραφείου: 
«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, στην οποία επικεντρώθηκαν στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Κλείσιμο
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε τη σταθερή προσήλωση της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτος μέλος της ΕΕ.

 Μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, χωρίς το καθεστώς των εγγυήσεων, χωρίς παρεμβατικά δικαιώματα και κατοχικά στρατεύματα.

 Τέλος, συμφώνησαν ότι παρότι δεν έχει σημειωθεί επαρκής πρόοδος στις εν εξελίξει συνομιλίες, αυτή η πρόοδος θα πρέπει να ενθαρρυνθεί, ιδίως κατά την αυριανή μέρα στην οποία οι συνομιλίες θα διεξαχθούν παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης