Στις 11:00 ο Αλέξης Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία

Στις 11:00 ο Αλέξης Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία

Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν με ομιλία του πρωθυπουργού

Στις 11:00 ο Αλέξης Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία
Συνεδριάζει στις 11:00, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ,
Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη αποφασίστηκε, μετά από πρόταση του πρωθυπουργού, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, να κατατεθούν τα αντίμετρα της συμφωνίας σε πολλά χωριστά άρθρα δηλαδή κάθε αντίμετρο και ένα άρθρο.

Η κυβέρνηση θέλει να έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες έως τις 16-17 Μαΐου, ώστε να μην υπάρξει περιθώριο για καμία πλευρά να καταλογίσει στην ελληνική κυβέρνηση καθυστέρηση, και με αυτόν τον τρόπο να δοθεί έστω και το παραμικρό πάτημα για περαιτέρω παράταση της λύσης στο χρέος.
Κλείσιμο

Χθες, κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αμετακίνητος στη ρητορική που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση μετά τη συμφωνία του Eurogroup της Μάλτας ότι «δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ λιτότητας», αν και άφησε και ένα «παράθυρο» αυτό να συμβεί αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι. Παράλληλα παραδέχθηκε ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξε το οικονομικό επιτελείο με τους δανειστές τα ξημερώματα της Τρίτης «δεν παύει να είναι κομμάτι του πλαισίου από το οποίο αγωνιζόμαστε να απεμπλακούμε», είναι, δηλαδή, Μνημόνιο ή μέρος Μνημονίου. Ωστόσο την ίδια ώρα υποστήριξε μιλώντας στους υπουργούς ότι η συμφωνία αυτή είναι «το εξιτήριο από την επιτροπεία και το τέλος της εποχής των μνημονίων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης