Παιχνίδια εντυπώσεων από την κυβέρνηση: Κάθε αντίμετρο σε ξεχωριστό άρθρο

Παιχνίδια εντυπώσεων από την κυβέρνηση: Κάθε αντίμετρο σε ξεχωριστό άρθρο

Στόχος να ακουστεί περισσότερες της μιας φοράς το «όχι» της Νέας Δημοκρατίας

Παιχνίδια εντυπώσεων από την κυβέρνηση: Κάθε αντίμετρο σε ξεχωριστό άρθρο
Τα παιχνίδια εντυπώσεων της κυβέρνησης για τα μέτρα που θα φέρει στη Βουλή βάσει της συμφωνίας με τους δανειστές
αποκάλυψε κυβερνητική πηγή μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου της Πέμπτης στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα
Κλείσιμο
».

Όπως είπε, λοιπόν, αυτή η πηγή, η κυβέρνηση θα φέρει ξεχωριστό άρθρο για κάθε αντίμετρο με στόχο να ακουστεί περισσότερες φορές το «όχι» της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καταφέρθηκε κατά του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής που χαρακτήρισε ανέφικτο το στόχο για ανάπτυξη 2,7% το 2017
, λέγοντας ότι «η αμεροληψία του συγκεκριμένου γραφείου έχει αμβλυνθεί». Ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε και στα κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι αναιρέθηκαν οι ισχυρισμοί της για το χρέος ότι είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα αφού τώρα συζητιέται σε όλη την Ευρώπη.

Η ίδια κυβερνητική πηγή υποστήριξε ότι το βασικό σενάριο είναι να υπάρξει συνολική συμφωνία με συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος έως τις 22 Μαΐου και να μην χρειαστούν περισσότερες ημέρες.

Εξειδικεύοντας την εξαγγελία Τσίπρα ότι θα προχωρήσει σε περιοδείες στα υπουργεία είπε ότι θα ξεκινήσουν από τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Εσωτερικών προαναγγέλοντας παράλληλα νομοσχέδιο-«σκούπα» τον Ιούνιο για τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η ρύθμιση χρεών.

«Το πότε και το πώς ακριβώς θα βγούμε στις αγορές ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο, θέλουμε, όμως, άμεσα να γίνει η πρώτη δοκιμή» πρόσθεσαν οι κυβερνητικοί κύκλοι ενώ για το θέμα του Ελληνικού υπενθύμισε τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα ηγηθεί όλων των μεγάλων επενδυτικών project.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης