Λευκωσία: Αντιμετωπίζουμε τις τουρκικές προκλήσεις με σύνεση και όχι με εντυπωσιασμό

Λευκωσία: Αντιμετωπίζουμε τις τουρκικές προκλήσεις με σύνεση και όχι με εντυπωσιασμό

«Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι οι εντυπώσεις, αλλά η ουσία»

Λευκωσία: Αντιμετωπίζουμε τις τουρκικές προκλήσεις με σύνεση και όχι με εντυπωσιασμό
Oι τουρκικές προκλήσεις ανοικτά της Πάφου αντιμετωπίζονται με σύνεση και όχι προς εντυπωσιασμό, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημείωσε ότι τέτοιες ενέργειες, όπως οι ναυτικές ασκήσεις, την περίοδο που καταβάλλονται προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών, δεν είναι προς τη θετική κατεύθυνση.

Πρόσθεσε ότι είναι εξελίξεις, οι οποίες είναι απόλυτα γνωστές στη διεθνή κοινότητα και ενισχύουν την άποψη για το ποιος ευθύνεται για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων.
«Είμαστε απόλυτα σοβαροί» είπε ο κ. Χριστοδουλίδης «και θα αντιδράσουμε στην τουρκική ενέργεια με σύνεση, ψυχραιμία, ορθολογισμό, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι οι εντυπώσεις, αλλά η ουσία».

Σε σχέση με το τέλμα στη διαδικασία των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι όλοι γνωρίζουν τους λόγους για τους όποιους δεν υπάρχει πρόοδος στο Κυπριακό
Κλείσιμο
και ακόμα και ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ γνωρίζει ότι οι ευθύνες βαραίνουν την Τουρκία, καθώς όλοι γνωρίζουν πού είναι στραμμένη η προσοχή της Τουρκίας.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης στις ΗΠΑ

Σε σχέση με την επίσκεψη του Κύπριου Προέδρου στις ΗΠΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Λευκωσία ανέφερε ότι υπάρχουν τρεις συγκεκριμένοι στόχοι.

«Κατ΄αρχήν είναι το Κυπριακό» το οποίο «μέσα από τις συναντήσεις με τον ΓΓ του ΟΗΕ, τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών και κάποιους αξιωματούχους άλλων κρατών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρουσιάσει την κατάσταση πραγμάτων ως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους, δυστυχώς, δεν γίνονται συνομιλίες και θα υπογραμμίσει την αναγκαιότητα να επαναρχίσει ο διάλογος». Είπε επίσης, ότι «ο Πρόεδρος θα επισημάνει ότι δεν πρέπει να προβάλλονται θέσεις που ξεφεύγουν των αρχών και αξιών της ΕΕ, που ξεφεύγουν του συμφωνημένου πλαισίου λύσης του Κυπριακού, έτσι ώστε να υπάρχει προοπτική να καταλήξουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα». 

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε περαιτέρω ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα παραστεί στο επενδυτικό φόρουμ, που διοργανώνεται αποκλειστικά για την Κύπρο.
«Είδαμε» είπε « και χθες τις αξιολογήσεις για την κυπριακή οικονομία και γενικότερα αυτή η τιτάνια προσπάθεια της Κυβέρνησης, της Βουλής των Αντιπροσώπων και πάνω από όλα του κυπριακού λαού φέρνει αποτελέσματα. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτά τα αποτελέσματα ώστε να προσελκύσουμε περισσότερες επενδύσεις στην Κύπρο».

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως από εκεί και πέρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει σημαντικές συναντήσεις με επικεφαλής ενεργειακών κολοσσών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και με άλλους που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο.

Πρόκειται για επαφές που εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμπλήρωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης