Δραγασάκης και Σμιθ συζήτησαν για το καθεστώς διαμονής των Ελλήνων στη Βρετανία μετά το Brexit

Δραγασάκης και Σμιθ συζήτησαν για το καθεστώς διαμονής των Ελλήνων στη Βρετανία μετά το Brexit

Η Αθήνα θα ακολουθήσει πολιτική αρχών στη διαδικασία του Brexit διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης   

Δραγασάκης και Σμιθ συζήτησαν για το καθεστώς διαμονής των Ελλήνων στη Βρετανία μετά το Brexit
Στην έναρξη διαλόγου για μια σειρά από πολύ σημαντικά ζητήματα, όπως το νομικό πλαίσιο που θα διέπει τη διαβίωση, τόσο των Ελλήνων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση  του Brexit, προχώρησαν σήμερα η Αθήνα και το Λονδίνο. Το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε επί τάπητος στη συζήτηση που είχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, με την πρέσβη της Βρετανίας στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ (Kate Smith).

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος όλες οι εξελίξεις γύρω από την επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ζήτημα της μελλοντικής σχέσης των δύο μερών. 

Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε τους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να ακολουθηθεί, εκατέρωθεν, πολιτική αρχών στη διαδικασία του Brexit. Η κ. Σμιθ, από την πλευρά της, παρέθεσε τις βρετανικές θέσεις και επιδιώξεις, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Εκτός από τα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως το νομικό πλαίσιο που θα διέπει τη διαβίωση, τόσο των Ελλήνων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και των Βρετανών στην Ελλάδα ο κύριος  Δραγασάκης και η κυρία Σμιθ επέμειναν στην ανάγκη περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών, κυρίως στην οικονομία και τον πολιτισμό, καθώς και σε άλλα πεδία όπως για παράδειγμα στον τομέα των επενδύσεων.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης