Μητσοτάκης: «Καμπανάκια» για τις τράπεζες και την υπερφορολόγηση που «σκοτώνει την ανάπτυξη»

Μητσοτάκης: «Καμπανάκια» για τις τράπεζες και την υπερφορολόγηση που «σκοτώνει την ανάπτυξη»

Ικανοποίηση από την υποδοχή στην Κρήτη, ανησυχία για τις εξελίξεις στην οικονομία

Μητσοτάκης: «Καμπανάκια» για τις τράπεζες και την υπερφορολόγηση που «σκοτώνει την ανάπτυξη»
Με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών συναντάται το απόγευμα τη Τετάρτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης
, προκειμένου να έχει από πρώτο χέρι για τα προβλήματα του τραπεζικού κλάδου που, λόγω της καθυστέρησης στο κλείσιμο της αξιολόγησης, έχουν έρθει εκ νέου στο προσκήνιο και απειλούν την πραγματική οικονομία.

Συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις από την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική και την επίμονη υπερφορολόγηση.
 
Κλείσιμο
«Η πολιτική αστάθεια, η αίσθηση ότι έχουμε μια κυβέρνηση που δεν θέλει να υλοποιήσει πραγματικές μεταρρυθμίσεις έχουν επιπτώσεις στη διάθεση των επενδυτών να επενδύσουν χρήματα στην αγορά», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης λίγο προτού να ολοκληρώσει τη διήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη που, όπως λένε από το επιτελείο του, «στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία».

Μιλώντας σε εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στο Ηράκλειο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπέδειξε την υπερφορολόγηση ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας, εκφράζοντας, ταυτόχρονα, την έντονη αντίθεσή του με το «στέγνωμα» της αγοράς που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική.

 «Η υπερφορολόγηση φέρνει έσοδα στον προϋπολογισμό, αλλά με πάρα πολύ μεγάλο κόστος για την αναπτυξιακή δυναμική και την ίδια την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων», τόνισε. «Δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, γιατί απλά έχουμε μια υπέρβαση στόχων εσόδων ως αποτέλεσμα μιας στυγνής υπερφορολόγησης» που, όπως είπε, δεν επιτρέπει στη χώρα να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η αξιωματική αντιπολίτευση τάσσεται υπέρ της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης με το επιχείρημα ότι η χρονοτριβή καθυστερεί την ανάκαμψη και αυξάνει το κόστος. Γι΄ αυτό και ειλημμένη απόφαση στην Πειραιώς είναι να καταψηφιστούν τα μέτρα που θα συνοδεύουν την τυχόν συμφωνία που θα συνομολογηθεί.

Την απόφαση καταψήφισης των μέτρων, όπως και των ενδεχόμενων αντισταθμιστικών -τα οποία, όπως επιμένουν στη ΝΔ, θα τελούν υπό την αίρεση της υπέρβασης του υψηλού στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5%- αναμένεται να επικυρώσει η γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα που είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει την Πέμπτη.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης