Λεβέντης: Παγκόσμιο εφεύρημα τα μέτρα-αντίμετρα

Λεβέντης: Παγκόσμιο εφεύρημα τα μέτρα-αντίμετρα

Μάλλον τα λέτε για να πεισθούν οι βουλευτές σας και να ψηφίσουν, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

Λεβέντης: Παγκόσμιο εφεύρημα τα μέτρα-αντίμετρα
Ανοίγοντας την συζήτηση στην Βουλή για τα αποτελέσματα του
Eurogroup, ο πρόεδρος της
Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης επισήμανε πως η μείωση του αφορολόγητου ισοδυναμεί με περικοπή ενός ακόμα μισθού.
Κλείσιμο

Χαρακτήρισε δε με ειρωνική διάθεση ως «παγκόσμιο εφεύρημα» την λογική των μέτρων και αντιμέτρων για να προσθέσει ότι «μάλλον τα λέτε για να πεισθούν οι βουλευτές σας και να ψηφίσουν».

«Στις συντάξεις το ΔΝΤ ζητά 1.200  ευρώ μικτά η μεγίστη σύνταξη και η κυβέρνηση αποκρύπτει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ. Η κυβέρνηση μιλά για ενδεχόμενο κόψιμο της προσωπικής διαφοράς, όμως, στο νομοσχέδιο υποσχεθήκατε προσωπική διαφορά. Γιατί τώρα το παίρνετε πίσω; Το συνταξιοδοτικό είναι στον αέρα καθώς εξαναγκάζεστε να το πάρετε πίσω. Το θέμα του αφορολόγητου που συζητείται – δεν έχουμε επίσημη ατζέντα για το τι ζητούν από την κυβέρνηση και εμείς συζητούμε επι δημοσιογραφικών πληροφοριών- το θέμα του αφορολόγητου είναι τσεκούρι στα μικρά εισοδήματα καθώς κατεβάζοντάς το βάζεις χιλιάδες φορολογούμενους σε κλίμακες με περισσότερο φόρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων. 

«Η πτώση του αφορολόγητου είναι χαστούκι στα πάρα πολύ χαμηλά εισοδήματα. Η άποψη των αντιμέτρων που θα ισοφαρίσουν τα βάρη δεν αποτελεί ισοδύναμα. Αν ο άλλος δεν έχει σπίτι θα του μειώσετε το αφορολόγητο αλλά δεν θα έχει αντίκρισμα στην μείωση του ΕΝΦΙΑ. Του κόψατε τους 2 μισθούς δώρων και τώρα τους κόβετε άλλον έναν μισθό με μείωση αφορολόγητου», συνέχισε.

«Αν πρόθεσή μας είναι να εξασφαλίσουμε πλεόνασμα 3,5% με λεφτά που παίρνουμε και τα ξαναδίνουμε τι νόημα έχει; Είναι παγκόσμιο φαινόμενο. «Σου παίρνω κάποια λεφτά και μετά στα δίνω πίσω» τι νόημα έχει αυτό. Ο Τσακαλώτος είπε πως άλλοι θα χάνουν και άλλοι κερδίζουν. Αυτοί που χάνουν είναι των κατωτέρων εισοδημάτων. Αν του τα πάρεις πως θα του τα δώσεις αν δεν έχει σπίτι. Αυτός δεν θα πάρει τίποτα πίσω» τόνισε ο κ. Λεβέντης. 

«Οι υπουργοί σας έλεγαν ότι είναι παράνομο να δεσμεύσεις επόμενες γενιές και επόμενες κυβερνήσεις. Θα μου πείτε βέβαια πως μετά το 2009 τίποτα δεν είναι συνταγματικό. Ούτε οι κόφτες, ούτε τα υπερταμεία είναι συνταγματικά. Μάλλον δεν μας ενοχλεί να υπάρξει και κάτι ακόμα αντισυνταγματικό. Τι είδους φιλοσοφία είναι αυτή όμως; Τους παίρνουμε τα λεφτά και τους λέμε  να μην στεναχωριούνται γιατί θα επιστραφούν. Μάλλον είναι λόγια για να πείσουν τους βουλευτές να ψηφίσουν», δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων επέκτεινε το θέμα της ερώτησής του και στο νόμο Κατρούγκαλου υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ασφαλιστικός αλλά «δεύτερο φορολογικό». «Δεν μπορούμε να έχουμε 2 εφορίες για κάποιους. Είναι λάθος η φιλοσοφία του νόμου. Θα φύγουν όσοι παράγουν σε αυτό τον τόπο» υποστήριξε.

Από το στόχαστρό του δεν ξέφυγαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θέτουν θέμα δραχμής ή… Βενεζουέλας. «Ένας  βουλευτής είναι υπέρ της Βενεζουέλας άλλος της δραχμής. Υποτίθεται ότι είναι υπέρ της ευρωζώνης αλλά παράλληλα μιλούν με γλώσσα καφενείου και λένε πως αν δεν μας θέλουν πάμε Βενεζουέλα» σχολίασε. Τέλος, για την υπόθεση των 2 Τούρκων κομάντος που κρατούνται στην Αλεξανδρούπολη είπε «Με ρωτάν όλοι αν θα γίνει θερμό επεισόδιο. Αυτοί οι 2 Τούρκοι είναι ωρολογιακές βόμβες γιατί λεει ότι πήγαν να σκοτώσουν τον Ερντογάν. Στον ΣΥΡΙΖΑ μαζεύονται για να μην γίνουν εξοπλισμοί. Είναι κακό; Είμαστε υπερ της υπεροπλίας των Τούρκων. Αυτοί οι βουλευτές τι είναι να παραδώσουν τα νησιά και υπερ του τρώνε πίνουν και φέρνουν»;



Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ότι «δεν πήρα απάντηση για το αν θα πάρει πίσω τον νόμο Κατρούγκαλου. Του ζήτησα να μας εξηγήσει την λογική του πάρει – δώσε. Μας είπε ότι θα ψηφίσει μαζί μέτρα και αντίμετρα. Μήπως να βάλει και ποινές και αντίποινα;».

«Οι 14 μισθοί έγιναν 12 και τώρα τους κάνετε 11. Πως θα τον δώσετε αυτό το μισθό πίσω; Αν η χώρα σταματήσει να τρώει φαγητό για 5 μήνες θα πετύχουμε 15% πλεονάσματα» είπε με νόημα ο κ. Λεβέντης.
 
«Μήπως η ευημερία της οικονομίας οφείλεται στην νέκρωση και στο τέλος δεν θα υπάρχει κανείς να χαρεί το πλεόνασμα; Για ποια εργασιακή κανονικότητα μιλάτε όταν πληρώνουν με δωροεπιταγές;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Κάρφωσε τον Αλέξη Τσιπρα για όσα αναφέρθηκαν στο non paper της κυβέρνησης για τη δημιουργία 100.000 θέσεων εργασία «αλλά ο Ντάισεμπλουμ δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά».

«Μας λέτε για περίγραμμα συμφωνίας ότι μας λένε ότι οι θεσμοί έρχονται για να καθορίσουν αυτό το περίγραμμα. Γιατί δεν λέτε την αλήθεια στο λαό; Γιατί να δίνουμε συντάξεις σε τέως βουλευτές; Είμαστε όλοι απαραίτητοι σε αυτοί την αίθουσα και οι 300; Θέλω απαντήσεις κ. πρωθυπουργέ και όχι λογύδρια» κατέληξε στη δευτερολογία του ο κ. Λεβέντης. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης