Κυπριακό: Διμερείς οι πρώτες συναντήσεις των τεχνοκρατών

Κυπριακό: Διμερείς οι πρώτες συναντήσεις των τεχνοκρατών

Οι Κύπριοι συναντήθηκαν ξεχωριστά με τους αντιπροσώπους Βρετανίας και Ελλάδας

Κυπριακό: Διμερείς οι πρώτες συναντήσεις των τεχνοκρατών
Στο Μοντ Πελεράν αρχίζουν σήμερα οι διεργασίες της συνάντησης των τεχνοκρατών για θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων για την Κύπρο
. Η μέρα ξεκίνησε με διμερείς συναντήσεις της αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις αντιπροσωπείες της Βρετανίας και της Ελλάδας.

Κλείσιμο
Όπως δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης,  αυτό που αναμένεται είναι ότι μέσα από τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θα τεθούν θα προκύψει ένα έγγραφο εργασίας. Χαρακτήρισε σημαντική την εργασία που διεξάγεται σε τεχνοκρατικό επίπεδο, αλλά τόνισε ότι οι αποφάσεις πρόκειται να ληφθούν σε πολιτικό επίπεδο. Ερωτηθείς κατά πόσο θα συγκληθεί νέα πολιτική Διάσκεψη για το Κυπριακό
ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των τεχνοκρατικών διεργασιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι αυτός είναι ο στόχος. Η συνάντηση των τεχνοκρατών, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Κυπριακης Δημοκρατίας, είχε το πρωί της Τετάρτης συνάντηση με την αμερικανίδα πρέσβειρα, με την οποία συζήτησε τα αποτελέσματα της Διάσκεψης της Γενεύης, αλλά και την ενημέρωσε για τις προσδοκίες από την συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μοντ Πελεράν.

Τις επόμενες δύο εβδομάδες, ο κ. Αναστασιάδης, θα μεταβεί στο Στρασβούργο όπου θα προσφωνήσει την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ευρώπης, ενώ θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των κρατών-μελών της ΕΕ του Νότου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, είπε ακόμη, ότι ο κ. Αναστασιάδης θα έχει το απόγευμα τηλεφωνική συνομιλία με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπαιντεν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης