Κριτική της ΝΔ στην κυβέρνηση για τα εργασιακά: Ανατροπές εις βάρος των εργαζομένων

Κριτική της ΝΔ στην κυβέρνηση για τα εργασιακά: Ανατροπές εις βάρος των εργαζομένων

Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και μείωση φόρων η πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να διαμορφωθεί ελκυστικότερο κλίμα για τους επενδυτές

Κριτική της ΝΔ στην κυβέρνηση για τα εργασιακά: Ανατροπές εις βάρος των εργαζομένων
Κριτική στις κινήσεις και τις επιλογές της κυβέρνησης στα εργασιακά ασκεί με δήλωση του τομεάρχη Εργασίας και πρώην υπουργού, Γιάννη Βρούτση
, η
Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «ανατροπές στην αγορά εις βάρος των εργαζομένων».

Κλείσιμο
Αφορμή για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας στάθηκε η νέα έκθεση της «Εργάνης», βάσει της οποίας, μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
, οι έξι στους 10 εργαζομένους απασχολούνται με ευέλικτες μορφές εργασίας, άρα και με χαμηλότερους μισθούς και αρνητικές συνθήκες.

Πιο αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Βρούτση:  
«Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ ... δυο χρόνια με τις δυσμενέστερες ανατροπές στην αγορά εργασίας και τα χειρότερα για τους εργαζόμενους. Σήμερα - όπως δείχνουν τα στοιχεία του συστήματος  “Εργάνη” - σχεδόν 6 στους 10 εργαζόμενους έχουν ευέλικτες μορφές απασχόλησης. 
 
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εγκατέλειψε τις μεταρρυθμίσεις, “γκρέμισε” διαρθρωτικές αλλαγές, επιβράδυνε την ισχυρή τάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας, ενώ – για πρώτη φορά – κυριαρχούν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, καθώς η μεταξύ τους απόκλιση διευρύνεται ανεξέλεγκτα (-16,3%), σπάζοντας κάθε ρεκόρ!
 
Μόνο ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα, μειώνοντας τους φόρους, διαμορφώνοντας ελκυστικό κλίμα για επενδύσεις, επαναφέροντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη, την αξιοπιστία και τη σταθερότητα στη χώρα, θα μπορέσει η οικονομία να ανακάμψει να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να φέρει περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. 
 
Μόνο έτσι θα τεθούν υγιείς βάσεις για την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν νέες δουλειές και θα δούμε ξανά την πλήρη απασχόληση να υπερισχύει. 
 
Είναι η Συμφωνία Αλήθειας, όπως διατυπώθηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης