Πρώτη κρίση για Κονιόρδου- Με παραίτηση απειλεί ο διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών

Πρώτη κρίση για Κονιόρδου- Με παραίτηση απειλεί ο διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών

«Δεν μπορώ να μείνω σε κάτι που με δηλητηριάζει. Δώστε λύση τώρα αλλιώς παραιτούμαι», ανέφερε 

Πρώτη κρίση για Κονιόρδου- Με παραίτηση απειλεί ο διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών
Κρίση με... το καλημέρα στο υπουργείο Πολιτισμού για την νέα υπουργό Λυδία Κονιόρδου, η οποία καλείται να λύσει το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον πρόεδρο του Φεστιβάλ Αθηνών, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, ο οποίος απειλεί με παραίτηση. 

Στην χθεσινή απολογιστική του ομιλία για το Φεστιβάλ Αθηνών ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος κατήγγειλε «τρικλοποδιές» που δέχεται από το ΔΣ του φεστιβάλ 

Κλείσιμο
Είπε χαρακτηριστικά ότι το ΔΣ δεν του στέλνει τον προϋπολογισμό που επανειλημμένως ζητάει, ώστε να προχωρήσει στον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς και να κλειστούν συμφωνίες.



«Το διάστημα μεταξύ αποπομπής Λούκου και παραίτησης Φαμπρ προκάλεσε τη διάλυση του οργανισμού και δημιούργησε τεράστια ανασφάλεια στους εργαζόμενους αλλά και στο σύνολο του καλλιτεχνικού κόσμου. Οι πάντες ήταν βέβαιοι ότι θα ματαιωνόταν το Φεστιβάλ. Το κλίμα σήμερα έχει αναστραφεί. Πραγματοποιήθηκε ένα αξιοπρεπές Φεστιβάλ και όλοι ελπίζουν ότι τα πράγματα έχουν μπει πλέον σ’ ένα δρόμο και υπάρχει μια διάχυτη αισιοδοξία για τη συνέχεια. Αυτό φάνηκε από το κύμα των καλλιτεχνικών προτάσεων που κατατέθηκαν. Πάνω από 1.200 φέτος, έναντι 287 πέρσι» δήλωσε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.


«Εύχομαι η Λυδία Κονιόρδου, που έχει μεγάλη ιστορία στο ελληνικό θέατρο, να βρει σύντομα λύση σ’ αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα, κάτι που είναι προϋπόθεση για να παραμείνω στο φεστιβάλ», ανέφερε κλείνοντας την απολογιστική του ομιλία.


Βίντεο από την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Πολιτισμού 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης