Παρασκευόπουλος: Διέταξα έρευνα για τον δικαστή λόγω των δημοσιευμάτων

Παρασκευόπουλος: Διέταξα έρευνα για τον δικαστή λόγω των δημοσιευμάτων

Η μόνη εφημερίδα που αποκάλυψε το όνομα του δικαστή (αφού είχε δημοσιοποιήσει και τη «ροζ» αλληλογραφία) ήταν η «Αυγή» 

Παρασκευόπουλος: Διέταξα έρευνα για τον δικαστή λόγω των δημοσιευμάτων
Ως Πόντιος Πιλάτος που επιχειρεί να αποσείσει κάθε υπουργική ευθύνη εμφανίστηκε στην Βουλή ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος αναφορικά με την υπόθεση της υποκλοπής και διαρροής προσωπικών δεδομένων ανώτατου δικαστή και την πειθαρχική έρευνα που διέταξε εναντίον του.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του κ. Ανδρέα Λοβέρδου
παραδέχθηκε ότι η αλληλογραφία που εμφανίστηκε στην δημοσιότητα αποτελεί προϊόν υποκλοπής, πρόσθεσε ωστόσο ότι αναγκάστηκε να διατάξει πειθαρχική έρευνα γιατί η υπόθεση «έλαβε διαστάσεις σκανδάλου στο χώρο της δικαιοσύνης» λόγω και των δημοσιευμάτων. Υπενθυμίζεται ότι η μόνη εφημερίδα που αποκάλυψε το όνομα του ανώτατου δικαστικού, δημοσιοποιώντας παράλληλα την προσωπική του «ροζ» αλληλογραφία ήταν η «Αυγή» που εκφράζει απόλυτα και αυθεντικά την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος δε είπε ότι την υπόθεση την γνώριζε επισήμως από τον Νοέμβριο του 2015 αλλά τότε δεν προχώρησε σε περαιτέρω ενέργειες γιατί δεν είχε απασχολήσει την δημοσιότητα.
Κλείσιμο

«Η θέση μου ήταν πολύ δύσκολη σε αυτή την ιστορία» είπε ο υπουργός με απολογητικό ύφος για να προσθέσει «αυτή η υπόθεση μου διαβιβάστηκε επισήμως από δικαστική αρχή τον Νοέμβριο 2015. Απευθύνθηκα τότε και στον πρόεδρο του ΣτΕ και στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου με έγγραφο που έλεγα ότι προς το παρόν υπάρχει μόνο ένα έγγραφο που προφανώς είναι προϊόν υποκλοπής και επιπλέον δεν έχει κοινοποιηθεί με τέτοια ευρύτητα που να έχει προκύψει σκάνδαλο στο Δικαστικό Σώμα ή προσβολής προσωπικών δεδομένων. Αυτό θα γινόταν αν τότε έκανα πειθαρχική δίωξη. Επομένως δεν έκανα τίποτα. Δεν ήταν εύκολη υπόθεση με τέτοιο έγγραφο στα χέρια μου».

Στην συνέχεια ωστόσο υπογράμμισε ότι « Όταν η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε από βουλευτή και από την δημοσιογραφία τότε δεν υπήρχε ζήτημα  αποφυγής ενός σκανδάλου ούτε αποφυγής προσβολής προσωπικών δεδομένων. Δεν στηρίχθηκα στο κείμενο που δημοσιοποιήθηκε αλλά σε άλλες πηγές. Έκανα μια κίνηση που μου ήταν δύσκολη. Πρόσεξα όμως, ώστε το κείμενο της παραγγελίας μου να μην έχει αναφορά σε προσωπικά δεδομένα. Την στιγμή που υπήρχαν όροι για την άσκηση μιας προκαταρκτικής έρευνας όφειλα να το κάνω όχι για την σκοπιμότητα αλλά για την νομιμότητα».

Νωρίτερα ο κ. Λοβέρδος είχε επισημάνει ότι «είναι ανεπίτρεπτο να λαμβάνονται υπόψη από ένα υπουργό Δικαιοσύνης θέματα που αφορούν ή προϊόντα υποκλοπής ή προϊόντα διακινούμενα κατά παραβίαση της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων. Απορώ πως με βάση προϊόντα υποκλοπής ή προσωπικού χαρακτήρα διατάσσεται πειθαρχική δίωξη. Απορώ πως μια κυβέρνηση έχει προβεί σε τέτοια ενέργεια». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης