Σε εκλογική ετοιμότητα η Δημοκρατική Συμπαράταξη - Συνέδριο το 2017

Σε εκλογική ετοιμότητα η Δημοκρατική Συμπαράταξη - Συνέδριο το 2017

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Κεντροαριστερά ούτε καθοδηγούμενο πολιτικό συμπλήρωμα ούτε κυβερνητική τσόντα της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει η απόφαση του κεντρικού συντονιστικού συμβουλίου

Σε εκλογική ετοιμότητα η Δημοκρατική Συμπαράταξη - Συνέδριο το 2017
«Η χώρα κινείται χωρίς εθνικό σχέδιο και εθνική γραμμή, η ελληνική κοινωνία ζει μέσα στο άγχος και την απόγνωση, η οικονομία βρίσκεται σε παρατεταμένη ύφεση και κάθε μέρα που περνά χάνει τον δυναμισμό της. Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ούτε ελπίδα ούτε προοπτική» αναφέρει το κείμενο της πολιτικής απόφασης του κεντρικού συντονιστικού συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
που συνεδρίασε νωρίτερα την Τρίτη.

Στο ίδιο κείμενο τονίζεται πως
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
Κλείσιμο
είναι υφεσιακές δυνάμεις που κάθε φορά που κυβερνούν παράγουν χρέη, ενώ επισημαίνει ότι εάν δεν αλλάξει κάτι σύντομα, η κρίση θα ανακυκλώνεται και η Ελλάδα θα τίθεται όλο και περισσότερο στο περιθώριο της ΕΕ, με την γεωπολιτική της θέση να κλονίζεται.  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι δε μπόρεσε να λειτουργήσει ούτε  ως δημιουργική αντιπολίτευση στο παρελθόν αλλά και ούτε ως αποτελεσματική κυβέρνηση σήμερα. Και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση υπήρξε καταστροφική δύναμη γιατί  στηρίχθηκε στον πρωτόγονο λαικισμό, τα ψέμματα και τις  αυταπάτες» αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση.

Σχετικά με την κεντροαριστερά, η πολιτική απόφαση της Συμπαράταξης χαρακτηρίζει την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου εθνική ανάγκη: «Η δημιουργία ενός αυτόνομου, ενιαίου και ισχυρού φορέα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική και οικονομική ανόρθωση της χώρας και την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια», τονίζεται από τους συντάκτες του κειμένου.

«Το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προχωρά με  όσες δυνάμεις πράγματι θέλουν να συμβάλλουν στη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος πλειοψηφίας που θα αλλάξει τους σημερινούς αδιέξοδους πολιτικούς συσχετισμούς και θα επηρεάσει καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις» σημειώνεται στην απόφαση. Όπως αναφέρεται δε, «η δυναμική του εγχειρήματος, η ανάπτυξη δικτύων και η δημιουργία βάσης της συμπαράταξης θα οδηγήσει εντός του 2017, λαμβάνοντας υπόψη και τις πολιτικές εξελίξεις,  στο Συνέδριο» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Είμαστε σίγουροι ότι οι δημοκράτες προοδευτικοί πολίτες  που αγκαλιάζουν την προσπάθεια, δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν, να χρησιμοποιήσει την Κεντροαριστερά,  για να ρυμουλκήσει τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο ως καθοδηγούμενο πολιτικό συμπλήρωμα ή ως κυβερνητική τσόντα ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρουν επίσης οι συντάκτες του κειμένου που καταλήγουν πως «η Δημοκρατική Συμπαράταξη βρίσκεται σε διαρκή διάταξη μάχης για εκλογική ετοιμότητα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης