Στο ΝΑΤΟ στρέφεται τώρα η κυβέρνηση για να «αφοπλίσει» τον Ερντογάν

Στο ΝΑΤΟ στρέφεται τώρα η κυβέρνηση για να «αφοπλίσει» τον Ερντογάν

Ο Αλ.Τσίπρας ενημέρωσε τον ανώτατο διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη για τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας περί αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης αλλά και για την αμφισβήτηση της κυριαρχίας δεκαέξι ελληνικών νησιών

Στο ΝΑΤΟ στρέφεται τώρα η κυβέρνηση για να «αφοπλίσει» τον Ερντογάν
Η κλιμακούμενη προκλητικότητα του Ταγίπ Ερντογάν αρχίζει πλέον να απασχολεί τόσο την
Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και το ΝΑΤΟ
, κάνοντας την Αθήνα να μην αισθάνεται μόνη στην αντιμετώπιση του προβλήματος -ή τουλάχιστον έτσι ελπίζει η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός,
Κλείσιμο
Αλέξης Τσίπρας, φρόντισε χθες να ενημερώσει τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Ευρώπης της Συμμαχίας στρατηγό Κέρτις Σκαπαρότι για τη συμπεριφορά της γειτονικής χώρας με τις αμφισβητήσεις της συνθήκης της Λωζάνης και της κυριότητας ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, ενώ ελπίζει ότι στις Βρυξέλλες αρχίζουν πια να ανησυχούν για τις στοχεύσεις του Τούρκου προέδρου και τις πραγματικές επιδιώξεις του και ότι θα του στείλουν αυστηρό μήνυμα.

Άλλωστε ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι η ΕΕ δεν τήρησε την υπόσχεσή της ούτε για τη χορήγηση των τριών δισ. ευρώ προς την Τουρκία για τη διαχείριση του προσφυγικού και απείλησε να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία εάν η Ένωση δεν τηρήσει τη συμφωνία για την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους.

Στη συνάντηση του με τον στρατηγό Σκαπαρότι, τον οποίο δέχθηκε στο Μαξίμου το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Τσίπρας έθεσε τα γενικότερα θέματα της σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, με προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις πρόσφατες τουρκικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή μπορούν να εξασφαλιστούν μόνο στη βάση του διεθνούς δικαίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης