Νέα Υόρκη: Ξεκίνησε η τριμερής συνάντηση για το Κυπριακό

Νέα Υόρκη: Ξεκίνησε η τριμερής συνάντηση για το Κυπριακό

Συμμετέχουν πέραν του ΓΓ του ΟΗΕ ο ειδικός σύμβουλος Έσπεν Μπαρθ Έιντε και η ειδική αντιπρόσωπος Λίζα Μπάτενχαϊμ και από κάθε πλευρά, πέραν των ηγετών, πέντε άτομα

Νέα Υόρκη: Ξεκίνησε η τριμερής συνάντηση για το Κυπριακό
Ξεκίνησε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη η τριμερής συνάντηση για το Κυπριακό υπό την προεδρία του ΓΓ του
ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν και με συμμετοχή του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. Πρώτος προσήλθε ο Μουσταφά Ακιντζί, συνοδευόμενος από τον διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί και τους συνεργάτες τους. Ακολούθησε ο πρόεδρος Αναστασιάδης και η Ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία.

Στη συνάντηση συμμετέχουν πέραν του ΓΓ του ΟΗΕ ο ειδικός σύμβουλος Έσπεν Μπαρθ Έιντε και η ειδική αντιπρόσωπος Λίζα Μπάτενχαϊμ και από κάθε πλευρά, πέραν των ηγετών, πέντε άτομα. Τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας συνοδεύουν ο διαπραγματευτής πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου πρέσβης Ανδρέας Αιμιλίου, και οι διπλωμάτες Παντελής Παντελίδης και Μενέλαος Μενελάου.

Η συνάντηση θα διαρκέσει 45 λεπτά. Θα την ανοίξει ο ΓΓ του ΟΗΕ και στη συνέχεια θα λάβουν το λόγο οι δύο ηγέτες με τον Μπαν Γκι-Μουν να κλείνει τη συζήτηση. Ακολούθως, ο ΓΓ του ΟΗΕ με τους ηγέτες παρά το πλευρό θα κάνει σύντομη δήλωση προς τον Τύπο και αμέσως μετά θα εκδοθεί ανακοίνωση Τύπου από το γραφείο του εκπροσώπου του κ.. Μουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης