Kατρούγκαλος: Η Ευρώπη θα παραμείνει κοινωνική

Kατρούγκαλος: Η Ευρώπη θα παραμείνει κοινωνική

O κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι η ευρωπαϊκή κοινωνία δεν μπορεί άλλο να αντέξει αυτόν το συνδυασμό σκληρής λιτότητας και φτωχοποίησης των τελευταίων δεκαετιών

Kατρούγκαλος: Η Ευρώπη θα παραμείνει κοινωνική
Μήνυμα με αφορμή τη  διαπραγμάτευση  του Οκτωβρίου έστειλε στους εταίρους ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι οι λύσεις που θα δοθούν, θα είναι στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου και θα αφορούν την επιστροφή των μεταρρυθμίσεων αυτών που ξαναγυρίζουν τη χώρα στην κοινωνική Ευρώπη.

Στην ομιλία του στο διεθνές συνέδριο « Συλλογικές διαπραγματεύσεις στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και το μέλλον της εργασίας » που ξεκίνησε στο Ζάππειο  4 ώρες μετά την προγραμματισμένη έναρξη  εξαιτίας της κινητοποίησης του ΠΑΜΕ , ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε
« Στόχος μας είναι η επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Παράλληλα, με τη μεγάλη συζήτηση που γίνεται σήμερα στη Συνάντηση Κορυφής στην Μπρατισλάβα, στέλνουμε ένα μήνυμα ότι η Ευρώπη θα παραμείνει κοινωνική, δεν θα γίνει, όπως θέλουν μερικοί, μία αγορά ελεύθερη που θα μοιάζει με τον καπιταλισμό του 19ου αιώνα» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος υποστήριξε ότι η ευρωπαϊκή κοινωνία δεν μπορεί άλλο να αντέξει αυτόν το συνδυασμό σκληρής λιτότητας και φτωχοποίησης των τελευταίων δεκαετιών.

«Ο λόγος που διοργανώνουμε το συνέδριο είναι γιατί εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν ευρωπαϊκές λύσεις. Πιστεύουμε ότι μπορεί να αλλάξει η Ευρώπη.

Γιατί, αν η Ευρώπη χάσει την ψυχή της, που είναι το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, θα πάψει να είναι Ευρώπη και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαλυθεί. Έχουμε καλέσει τις δυνάμεις του κόσμου της εργασίας, αυτούς που είναι με το 99% και όχι αυτούς που είναι με το 1% που ευνοείται από τον κυρίαρχο έως σήμερα νεοφιλελευθερισμό.

Έχουμε καλέσει, επίσης, τον υπουργό της Πορτογαλίας και τον υπουργό της Αυστρίας σε μία συμβολική κίνηση που δείχνει ότι δεν πρόκειται για έναν διαχωρισμό Βορρά-Νότου.
Είναι εδώ η ηγεσία των ευρωπαϊκών συνδικάτων
Κλείσιμο
».

Αναφερόμενος στη στάση του κουαρτέτου σε σχέση με το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών, ο κ. Κατρούγκαλος, είπε ότι δεν απορρίφθηκε η πρόταση αλλά θα εξεταστεί αναλυτικά σε συνάρτηση με τις άλλες ρυθμίσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες (κόκκινα δάνεια, ακατάσχετος λογαριασμός).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης