Θεοδωράκης: Θεωρώ την απλή αναλογική χωρίς μπόνους καταστροφική επιλογή

Θεοδωράκης: Θεωρώ την απλή αναλογική χωρίς μπόνους καταστροφική επιλογή

«Δε θα διαλύσω τη χώρα με τη δική μου υπογραφή» δήλωσε ο πρόεδρος του Ποταμιού - «Δεν εκβιάζομαι και δεν τρομοκρατούμαι» ξεκαθάρισε για το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαρροές βουλευτών του

Θεοδωράκης: Θεωρώ την απλή αναλογική χωρίς μπόνους καταστροφική επιλογή
Στην πρόβλεψη πως ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει στην κατάθεση πρότασης με όριο εισόδου στη Βουλή το 3% και από εκεί και πέρα απλή αναλογική προχώρησε σε συνέντευξή του στο MEGA ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Δε θα διαλύσω τη χώρα με την υπογραφή μου, η απλή αναλογική χωρίς μπόνους είναι καταστροφική επιλογή» τόνισε ο πρόεδρος του Ποταμιού και έκανε έκκληση στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να καταλάβουν το συμφέρον της χώρας. Ειδικά στο ΠΑΣΟΚ θύμισε πως κυβέρνησε για χρόνια με συστήματα ενισχυμένης αναλογικής. 

Σε ότι αφορά στο όριο του 3% εμφανίστηκε ανοικτός στο ενδεχόμενο να ανέβει κι άλλο γιατί το συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρώπης θέλει ισχυρούς θεσμούς και όχι πολυδιάσπαση των πολιτικών συστημάτων.

Στο ενδεχόμενο να υπάρξουν διαρροές από το Ποτάμι είπε ότι «δεν εκβιάζομαι, δεν τρομοκρατούμαι ούτε από κόμματα, ούτε από καθεστώτα». «Είναι λάθος πληροφορημένοι στο Μέγαρο Μαξίμου» προσέθεσε με νόημα «αν έχουν δώσει τέτοια διαρροή».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέφερε το θέμα του εκλογικού συστήματος της Γερμανίας με τη δημιουργία 150 μονοεδρικών και διπλή ψήφο σε περιφέρεια και Επικράτεια. Παραδέχτηκε, όμως, ότι αυτό δε μπορεί να γίνει αν δεν συμφωνήσουν σχεδόν όλοι «αλλιώς θα γίνει εμφύλιος».
Κλείσιμο

Για το πως είδε τον πρωθυπουργό σε ένα ραντεβού που έγινε μετά από πολύ καιρό μίλησε για τεχνάσματα και πως ο Αλέξης Τσίπρας νιώθει αδύναμος στα αριστερά του. Για τον Ανδρέα Παπανδρέου επισήμανε ότι τη δεκαετία του 80' η Ελλάδα θύμιζε τρίτο κόσμο και απείχε από την Ευρώπη. «Στα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα ο πρώην πρωθυπουργός έκανε τεράστια βήματα» κατέληξε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης