Τσίπρας στο συνέδριο Economist: Η ανάπτυξη δεν μπορεί να στηριχθεί στην συντριβή της εργασίας

Τσίπρας στο συνέδριο Economist: Η ανάπτυξη δεν μπορεί να στηριχθεί στην συντριβή της εργασίας

Τα εργασιακά σε σχέση με την επόμενη αξιολόγηση πονοκέφαλος για την κυβέρνηση - Αισιοδοξία για έξοδο από την κρίση 

Τσίπρας στο συνέδριο Economist:  Η ανάπτυξη δεν μπορεί να στηριχθεί στην συντριβή της εργασίας

Η ανάπτυξη δεν μπορεί να στηριχθεί στην συντριβή της εργασίας, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο συνέδριο του Εconomist δείχνοντας ότι η κυβέρνηση ήδη σκέπτεται την επόμενη αξιολόγηση που θα έχει σαν επίκεντρο τα εργασιακά, που αγγίζουν τον σκληρό πυρήνα του κυβερνώντος κόμματος.

Επανήλθε στον “εθνικό στόχο”  που όπως είπε είναι η Ελλάδα του 2021, όταν θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, να είναι μια χώρα που θα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα, αυτοδύναμη, με χαμηλή ανεργία και δίκαιη ανάπτυξη που θα διαχέεται σε όλη την κοινωνία.

“Κατά τη δεύτερη αξιολόγηση θα πρέπει όλες οι πλευρές να επιδείξουν την αντίστοιχη δέσμευση ώστε να αποφύγουμε φαινόμενα και πρακτικές καθυστερήσεων που υπονομεύουν τη δυναμική της ανάκαμψης”, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε “εμείς θα προσέλθουμε εγκαίρως στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, ενόψει της 2ης αξιολόγησης, με μια επεξεργασμένη πρόταση για τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς εργασίας στο πλαίσιο των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών”.

"Δεν μπορεί η ανάπτυξη να  βασιστεί στη συντριβή της εργασίας, δεν πρέπει να το επιτρέψουμε και δε θα το επιτρέψουμε”,  είπε ο κ. Τσίπρας.

Κλείσιμο
“H ολοκλήρωση της αξιολόγησης  και η συμφωνία με τους εταίρους δίνει για πρώτη φορά περιθώρια αισιοδοξίας για την οριστική έξοδο από την κρίση και προοπτική στην ελληνική οικονομία και στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό”, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία εισέρχεται μετά από πολύ καιρό, σε μια περίοδο σταθερότητας και ανάκαμψης. “Η χώρα βγαίνει από την εκκρεμότητα και προχωρά δυναμικά στην ανάκτηση του χαμένου χρόνου και στη διόρθωση των απωλειών που άφησε η βαθιά ύφεση των προηγούμενων έξι ετών”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ειδική αναφορά έκανε στο ζήτημα του χρέους λέγοντας  ότι η δεσμευτική εγγύηση των εταίρων μας για άμεσες παρεμβάσεις ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του κι ο καθορισμός ανώτατου ορίου στην εξυπηρέτησή του της τάξης του 15% του ΑΕΠ ετησίως, στέλνουν ισχυρότατο μήνυμα στις αγορές και τους διεθνείς επενδυτές ότι η ανάπτυξη της Ελλάδας δεν θα παρεμποδίζεται από την εξυπηρέτηση του χρέους.


O πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην  παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με στόχο τη «δίκαιη ανάπτυξη» και με απόλυτη προτεραιότητα την μείωση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, για να φθάσουμε επιτέλους στην κανονικότητα. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στόχος είναι “να επιμερίσουμε δίκαια τα οφέλη της ανάπτυξης”  και σημείωσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει τον δομικό μετασχηματισμό του κράτους, το χτύπημα στην άνιση και εκλεκτική φορολογική μεταχείριση, την μεγιστοποίηση της κοινωνικής απόδοσης και του τελευταίου ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου”.

Αναπτύσσοντας το σχέδιό του ο πρωθυπουργός είπε: “Εστιάζουμε σε οκτώ άξονες προτεραιότητας στους οποίους η χώρα διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα: Αγροτοδιατροφή, υγεία και φάρμακα, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, ενέργεια, περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη, μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα, υλικά και κατασκευές, πολιτισμό και τουρισμό”. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης