ΔΗΜΑΡ για πλαστά πτυχία: Ένοχη η σιωπή της κυβέρνησης

ΔΗΜΑΡ για πλαστά πτυχία: Ένοχη η σιωπή της κυβέρνησης

Να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους σχετικά με τη νομιμοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν πλαστά πτυχία καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος

ΔΗΜΑΡ για πλαστά πτυχία: Ένοχη η σιωπή της κυβέρνησης
«Απαράδεκτη ακόμη και ως σκέψη» χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ την ενδεχόμενη νομιμοποίηση από την κυβέρνηση των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν πλαστά πτυχία, ενώ ο Πρόεδρος του κόμματος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή,ζητώντας από τους συναρμόδιους υπουργούς να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους. Οπως σημειώνει,μάλιστα, μέχρι τώρα ουσιαστικές απαντήσεις δεν έχουν δοθεί δημόσια: «Η κυβέρνηση κάνει ότι δεν ακούει, αλλά η σιωπή δείχνει ενοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος «οι πλαστοί τίτλοι έδωσαν τη δυνατότητα στους υπαλλήλους αυτούς να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς και να εργάζονται σήμερα στο Δημόσιο, καταλαμβάνοντας θέσεις τις οποίες κανονικά θα έπρεπε να έχουν καταλάβει υποψήφιοι με πραγματικά προσόντα». 
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «πρέπει επιτέλους να ληφθούν σοβαρές νομοθετικές πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του φαινομένου των πλαστών τίτλων σπουδών, διότι αποτελεί ένα μείζον ζήτημα που πλήττει το δημόσιο εκπαιδευτικό αγαθό, προκαλεί ανισότητες και αναπαράγει εστίες διαφθοράς και διαπλοκής. Είναι αδιανόητο, με την ανεργία στα ύψη και την αξιοκρατία να αναζητείται, να υπάρχει έστω και η υπόνοια επιβράβευσης της χρήσης πλαστών δικαιολογητικών για πρόσληψη στο Δημόσιο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης