Λοβέρδος: Με την Τσακαλωτειάδα γυρίσατε από τη διαπραγμάτευση σαν «les sans culottes»

Λοβέρδος: Με την Τσακαλωτειάδα γυρίσατε από τη διαπραγμάτευση σαν «les sans culottes»

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως από τον Οκτώβριο και μετά, κατάπιαν αμάσητα όσα τους σερβίρισαν

Λοβέρδος: Με την Τσακαλωτειάδα γυρίσατε από τη διαπραγμάτευση σαν «les sans culottes»
Με ένταση και ένσταση για την Συνταγματικότητα του υπερ-ταμείου ιδιωτικοποιήσεων και του περίφημου «κόφτη» ξεκίνησε το Σάββατο η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής

Οι ενστάσεις τέθηκαν από την πλευρά της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» με τον Ανδρέα Λοβέρδο
να επισημαίνει προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «μας λέγατε προδότες, ο πρωθυπουργός ως αρχηγός της αντιπολίτευσης έχει αποκαλέσει τον τότε πρωθυπουργό Πινοσέτ και Τσολάκογλου. Εσείς σήμερα αισθάνεστε καλά στα έδρανά σας με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας;», ενώ προς τους υπουργούς είπε: «Μετά την περσινή Βαρουφακειάδα και Τσακαλωτειάδα, από Οκτώβριο και μετά, κατάπιατε αμάσητα όσα σας σερβίρισαν. Γυρίσατε από τη διαπραγμάτευση σαν les sans culottes, όχι όμως με την έννοια που έχει ο όρος στα Γαλλικά».

Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι θίγεται η «εθνική και λαϊκή κυριαρχία» από την νομοθετική εξουσία και εξήγησε αναφορικά με το υπερ-ταμείο «καλούμαστε να ψηφίσουμε την υπερ-εταιρία που θα είναι εκτός δημοσίου».
Κλείσιμο

«Στην εταιρία αυτή δίνετε όλη την περιουσία του ελληνικού δημοσίου και με έναν τρόπο που η κυβέρνηση όπως φάνηκε δεν είχε συνειδητοποιήσει. Η διοίκηση της εταιρίας θα αποτελείται από Έλληνες και ξένους δανειστές χωρίς εγγυήσεις και χωρίς τον έλεγχο της Βουλής», είπε.

«Ρυθμίζεται η ντροπή να μην υπάρχει παρέμβαση του κοινοβουλίου πουθενά παρά μόνο για ελάσσονος σημασίας θέματα. Αντίκειται στο άρθρο 106 Συντάγματος για το δημόσιο συμφέρον», συνέχισε για να προσθέσει πως «επίταξη ή δήμευση είναι αυτό που κάνετε» και «δεν είναι σύμφωνο με την προστασία ιδιοκτησίας από το Σύνταγμα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης