Σόιμπλε: Έκανα το χατίρι της Μέρκελ για την Ελλάδα

Σόιμπλε: Έκανα το χατίρι της Μέρκελ για την Ελλάδα

«Δεν είναι μυστικό ότι υπήρχε διαφωνία απόψεων, αλλά η απόφαση ελήφθη και την αποδέχθηκα» είπε για την εποχή που αυτός διακινούσε την εκδοχή για time-out της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Σόιμπλε: Η ψήφος υπέρ του Brexit θα σημάνει την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδέχθηκε τη διαφωνία του με την
Άνγκελα Μέρκελ αναφορικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα της ελληνικής αξιολόγησης. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο ίδιος αποδέχθηκε την απόφαση της καγκελαρίας, καλώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα
, να «προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Αρχικά ρωτήθηκε αν έχει βλέψεις για το αξίωμα του προέδρου της γερμανικής δημοκρατίας. Η απάντησή του, ως είθισται, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδέχομενα... «Ο Κόνραντ Αντενάουερ έγινε καγκελάριος στα 73 του», ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε.
Κλείσιμο

Όταν η συζήτηση έφτασε στην Ελλάδα και το πρόγραμμα διάσωσης, ο Βόλγκανγκ Σόιμπλε παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημοσίως ότι υπήρχε διχογνωμία με την Άνγκελα Μέρκελ την περίοδο που εκείνος διακινούσε την εκδοχή του time-out για την Ελλάδα από την Ευρωζώνη... «Δεν είναι μυστικό ότι υπήρχε διαφωνία απόψεων, αλλά η απόφαση ελήφθη και την αποδέχθηκα. Τώρα ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της αξιολόγησης, είπε πως «οι αριθμοί από την αγορά εργασίας έχουν καλυτερεύσει, η οικονομία αναπτύσσεται και το χρέος μειώνεται» και κάλεσε να τους παριστάμενους στην εκδήλωση της γερμανικής εφημερίδας, να βοηθήσουν την Ελλάδα, «αλλά όχι άνευ όρων και με κάθε μορφή», όπως διευκρίνισε. Στην αναφορά του για το ενδεχόμενο κουρέματος ή της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ήταν κάθετος, λέγοντας πως «τώρα δεν υπάρχει ανάγκη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης