ΝΔ: Περιοδείες και ανοίγματα Κυριάκου με το βλέμμα στην «κυβερνητική κατάρρευση»

ΝΔ: Περιοδείες και ανοίγματα Κυριάκου με το βλέμμα στην «κυβερνητική κατάρρευση»

Στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ πληθαίνουν οι φωνές όσων πιστεύουν ότι «η κυβέρνηση δεν θα αντέξει και, υπό το βάρος της εμφανούς, πλέον, ανικανότητας των στελεχών της, πολύ σύντομα θα καταρρεύσει»

ΝΔ: Περιοδείες και ανοίγματα Κυριάκου με το βλέμμα στην «κυβερνητική κατάρρευση»
«Άκρως επιτυχημένη» χαρακτηρίζουν στη Συγγρού την πρώτη περιοδεία που πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή στους νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης
στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το κομματικό Συνέδριο που είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 22-24 Απριλίου.

Με τις επισκέψεις του στις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών, στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες και στο νοσοκομείο Λαμίας, καθώς επίσης και με την ομιλία του για την οποία επέλεξε αίθουσα του τοπικού Εργατικού  Κέντρο, ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να σηματοδοτήσει τα «ανοίγματα» που επιθυμεί να κάνει προς κοινωνικές δυνάμεις και στρώματα με τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση βρέθηκε σε απόσταση τα τελευταία χρόνια.

Στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι στην πορεία προς το Συνέδριο του επόμενου μήνα να διευρύνει την απήχηση της παράταξης ώστε να γίνει «ελκυστικό» το μήνυμά του από ευρύτερες δυνάμεις που υπερβαίνουν την παραδοσιακή Κεντροδεξιά.
Κλείσιμο
  
Σε αυτό το πλαίσιο ασκεί οξεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, επισημαίνοντας τις ανθρωπιστικές διαστάσεις. Όπως τονίζει σε όλες τις τοποθετήσεις του, «η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες», επειδή «υποτίμησε το πρόβλημα» και «δεν είχε κανένα σχέδιο». Ενώ τονίζει με έμφαση ότι «ο κ. Τσίπρας πέρασε κάτω από τον χαμηλό πήχη που έβαλε το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών» και «ο ψεύτικος ανθρωπισμός του βούλιαξε στη λάσπη της Ειδομένης».

Στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ πληθαίνουν οι φωνές όσων πιστεύουν ότι «η κυβέρνηση δεν θα αντέξει και, υπό το βάρος της εμφανούς, πλέον, ανικανότητας των στελεχών της, πολύ σύντομα θα καταρρεύσει». Γι΄ αυτό και ο κ. Μητσοτάκης, μαζί με τα ανοίγματα και τα ενωτικά μηνύματα, ενισχύει και την εκλογική ρητορική, υψώνοντας τους τόνους έναντι της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.    

 «Απέναντι στο παροξυσμό διχασμού του κ. Τσίπρα, η δική μας αντίληψη είναι πολύ διαφορετική», είπε μιλώντας στη Λαμία, «μια περιοχή που πλήρωσε με αίμα τους παλαιότερους διχασμούς», όπως είπε. «Εμείς», υπογράμμισε, «θέλουμε μαζί μας όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από ιδεολογικές αφετηρίες και επιμέρους διαφορές».

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, «η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να απαλλάξει τον τόπο από τη σημερινή ανίκανη και επικίνδυνη Κυβέρνηση». Όπως είπε, «είναι έτοιμη να δώσει τον τελικό αγώνα για να απαλλάξει τη χώρα από την πιο ανίκανη, την πιο ιδεοληπτική, την πιο λαϊκίστικη, την πιο επικίνδυνη Κυβέρνηση, που γνώρισε η Ελλάδα από την απελευθέρωση και μετά». Ενώ πρόσθεσε ότι «κάθε μέρα που περνά, εμπεδώνεται η πεποίθησή μου ότι όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η Κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για τη χώρα».

 Σ το ίδιο μοτίβο, το οποίο, κατά πληροφορίες, θα ακολουθήσει και στις επόμενες περιοδείες που θα κάνει τις προσεχείς εβδομάδες, υποστήριξε ότι «η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, λέγοντας τη αλήθεια και δείχνοντας το δρόμο για να ξεφύγουμε από την κρίση. Θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές ενώνοντας και όχι διχάζοντας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης