Τσίπρας: Δελεαστικές οι προτάσεις της Τουρκίας - Κάποια ανταλλάγματα που ζητούσε ήταν υπερβολικά

Τσίπρας: Δελεαστικές οι προτάσεις της Τουρκίας - Κάποια ανταλλάγματα που ζητούσε ήταν υπερβολικά

Απομονώθηκαν οι χώρες που ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

Τσίπρας: Δελεαστικές οι προτάσεις της Τουρκίας - Κάποια ανταλλάγματα που ζητούσε ήταν υπερβολικά
Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στις Βρυξέλλες, ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είπε πως υπήρξε μία μετατόπιση της συζήτησης.

Όπως ανέφερε, συζητήθηκε η τακτική των χωρών που έκλεισαν τα σύνορά τους, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα. Η συζήτηση, τόνισε, παρότι μετατοπίστηκε από το «plan b» στο «plan a», ανέδειξε το βαθύ διχασμό στην ΕΕ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι απομονώθηκαν οι χώρες που ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα, «φωτογραφίζοντας» την ομάδα κρατών του Βίζεγκραντ, αλλά και την Αυστρία, που τάχθηκε στο πλευρό τους.

Σε σχέση με τις εθνικές μας επιδιώξεις, είπε, έχουμε πετύχει τη συντριπτική τους πλειοψηφία.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε δελεαστικές τις προτάσεις της Τουρκίας, που ξάφνιασαν τους Ευρωπαίους ηγέτες. Όπως είπε, τα ανταλλάγματα που ζητούσε η Τουρκία δεν μπορούσαν να αξιολογηθούν, γιατί κάποια ήταν υπερβολικά και για κάποια πολλές χώρες δεν ήταν προετοιμασμένες.
Κλείσιμο

Όπως τόνισε, η συζήτηση πλέον είναι στη σωστή βάση, καθώς εστιάστηκε στον περιορισμό των προσφυγικών ροών από την Τουρκία. Όπως είπε, η Σύνοδος δεν τελείωσε σήμερα, αλλά θα συνεχιστεί και την Τρίτη στη Σμύρνη, όπου θα μεταβεί ο Έλληνας πρωθυπουργός με συνοδεία δέκα υπουργών.

Υπήρξε διχασμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας, για τους πρόσφυγες, ανάμεσα σε αυτές τις χώρες που δεν αναγνωρίζουν την αλληλεγγύη.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης