Αλαλούμ με τη μετακίνηση Σφακιανάκη: Όλο το παρασκήνιο

Αλαλούμ με τη μετακίνηση Σφακιανάκη: Όλο το παρασκήνιο

Ουσιαστικό άδειασμα Τόσκα από το Μέγαρο Μαξίμου - Την Τετάρτη ο υποστράτηγος τοποθετήθηκε στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, όμως η μετακινησή του από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα ακυρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης

Αλαλούμ με τη μετακίνηση Σφακιανάκη: Όλο το παρασκήνιο
Αλαλούμ, πανικός και αμηχανία επικρατεί στο πρωθυπουργικό περιβάλλον από τις ισχυρές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η καρατόμηση του ΜανώληΣφακιανάκη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός εμφανιζόταν αρχικά πρόθυμος να ανακαλέσει την απόφαση καρατόμησης του πολύπειρου υποστράτηγου εκφράζοντας μάλιστα και δυσφορία για τις σχετικές δηλώσεις Τόσκα
.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν εν μέρει και από δελτίο τύπου της
Κλείσιμο
ΕΛΑΣ σύμφωνα με το οποίο «έγινε δεκτή η προσφυγή του Υποστρατήγου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.».

Ωστόσο, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να ανακαλέσει την ανάκληση της αρχικής απόφασης προκειμένου  να αποφύγει το διαφαινόμενο πολιτικό στραπάτσο αλλά και το ενδεχόμενο της παραίτησης του κ. Νίκου Τόσκα


Τι προηγήθηκε
Στην ανάκληση της μετάθεσης του υποστρατήγου Μανώλη Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού προχώρησε η κυβέρνηση, έπειτα από τη θύελλα αντιδράσεων για την καρατόμηση του υποστρατήγου από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Περίπου στις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης εκδόθηκε σήμα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι η μετάθεση του Μανώλη Σφακιανάκη  στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού ανακαλείται. Από την εξέλιξη αυτή είναι βαρύτατα εκτεθειμένος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας ο οποίος το πρωί της Πέμπτης από το βήμα της Βουλής, ούτε λίγο-ούτε πολύ, απέδωσε στις... δημόσιες σχέσεις τις μεγάλες επιτυχίες του υποστρατήγου Σφακιανάκη.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο υπουργός Νίκος Τόσκας σε κατ ιδίαν συνομιλίες με βουλευτές επέμενε πως παρά τις πιέσεις που του ασκούνται δεν πρόκειται να ανακαλέσει την απόφασή του. Ωστόσο, διαφορετική γνώμη φαίνεται πως είχε και το Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά πληροφορίες, ακόμη και στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις για την υποβάθμιση του υποστρατήγου Σφακιανάκη. Μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν ότι οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν ακόμη και από ανώτατα μέλη της κυβέρνησης πολλαπλασιάστηκαν μετά τις πρωινές δηλώσεις του καθ' ύλην αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης στη Βουλή.

 Λίγο μετά τις 13:30 υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο ΑλέξηςΤσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ επιχειρούσαν να διαψεύσουν ότι μπορεί να υπάρξει ανάκληση της απόφασης για απομάκρυνση του Μανώλη Σφακιανάκη από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Την ίδια ώρα όμως άλλες κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι η ανάκληση της απόφασης είναι σχεδόν βέβαιη και πως η ανακοίνωσή της θα γίνει αρμοδίως και όχι από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οταν έγινε γνωστό, περίπου στις 14:00 το μεσημέρι, ότι υπάρχει σήμα από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ με το οποίο ανακαλείται η μετάθεση του κ. Σφακιανάκη ο οποίος παραμένει επικεφαλής της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος φούντωσε η φημολογία για το μέλλον του κ. Τόσκα στην κυβέρνηση. Ο Γιάννης Μακρυγιάννης, απεσταλμένος του www.protothema.gr στις Βρυξέλλες ρώτησε κυβερνητικές πηγές αν υπάρχει θέμα με τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης και αν πλέον ο Νίκος Τόσκας είναι εκτεθειμένος. «Ας πρόσεχε» ήταν το σχόλιο της υψηλόβαθμης κυβερνητικής πηγής με το οποίο φαίνεται ότι υπάρχει θέμα με την παραμονή του κ. Τόσκα στην κυβέρνηση.  Άλλες πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ ενοχλημένος με τους χειρισμούς στην υπόθεση του Μανώλη Σφακιανάκη.

Σε κάθε περίπτωση ο αναπληρωτής υπουργός είναι βαρύτατα εκτεθειμένος καθώς μέσα σε σχεδόν δύο ώρες υποχρεώνεται να πάρει πίσω τις δημόσιες δηλώσεις που έκανε από το βήμα της Βουλής όταν έσπευσε να κατηγορήσει τον κ. Σφακιανάκη για ανικανότητα και έλλειψη κοινωνικής προσφοράς προκειμένου να δικαιολογήσει την «καρατόμησή» του.

Έμπειροι πολιτικοί παρατηρητές αναρωτιούνται για το αν θα ο κ. Τόσκας θα επιλέξει να την δική του «ηθική καρατόμηση» προκειμένου να παραμείνει στην θέση του ή θα επιλέξει τον δρόμο της παραίτησης.

Πάντως, ο Γιάννης Μακρυγιάννης, απεσταλμένος του www.protothema.gr στις Βρυξέλλες ρώτησε κυβερνητικές πηγές αν υπάρχει θέμα με τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης και αν πλέον ο Νίκος Τόσκας είναι εκτεθειμένος. «Ας πρόσεχε» ήταν το σχόλιο της υψηλόβαθμης κυβερνητικής πηγής με το οποίο φαίνεται ότι υπάρχει θέμα με την παραμονή του κ. Τόσκα στην κυβέρνηση.

Άλλες πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ ενοχλημένος με τους χειρισμούς στην υπόθεση του Μανώλη Σφακιανάκη.


Αναταράξεις στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης
Νέες αναταράξεις στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αλλά και στην κυβέρνηση μετά την επίσημη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «Έγινε δεκτή η προσφυγή του υποστρατήγου Σφακιανάκη Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης Ανθρωπίνου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας». Οι σφοδρές αντιδράσεις και στο εσωτερικό της κυβέρνησης για την απομάκρυνση Σφακιανάκη συνεχίζονται καθώς πλέον εκτεθειμένος με τη νέα τροπή των πραγμάτων είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ο οποίος νωρίτερα με δηλώσεις του από το βήμα της βουλής χαρακτήριζε περίπου... δημοσιοσχετίστα τον υποστράτηγο Μανώλη Σφακιανάκη αφήνοντας σαφείς αιχμές για την αποτελεσματικότητα και τις ικανότητες του.

Διαβάστε τις ακριβείς δηλώσεις του Νίκου Τόσκα για τον Μανώλη Σφακιανάκη:

«…Βέβαια, επειδή αναφέρθηκε και το όνομα του Διευθυντού Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που τόσος ντόρος έχει γίνει –και τον υιοθετείτε, βλέπω, αυτόν τον ντόρο και εσείς- θα ήθελα να πω ότι η αντίληψη και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας έχει να κάνει με τις αστυνομικές ικανότητες των ανθρώπων και τις ικανότητες προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και όχι με τις ικανότητες που έχουν κάποιοι στις δημόσιες σχέσεις ή στον χρόνο που διαθέτουν στα Μέσα Ενημέρωσης.
Σας ευχαριστώ».


Μάλιστα μετά την ανάκληση υπάρχουν εκ νέου φωνές μέσα στην κυβέρνηση αλλά και την Κατεχάκη που λένε ότι ψάχνουν φόρμουλα για εκ νέου μετάθεση του Μανώλη Σφακιανάκη σε άλλη υπηρεσία. Ουσιαστικά μιλάμε για μια απίστευτη προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται σοβαρότατα θέματα η οποία έχει ως αποτέλεσμα να εκτίθενται ικανότατοι αξιωματικοί που έχουν διαγράψει επιτυχημένη πορεία στο χώρο.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης