Ο Τσίπρας πάει Παρίσι στις 17 Φεβρουαρίου για βοήθεια από τον Ολάντ

Ο Τσίπρας πάει Παρίσι στις 17 Φεβρουαρίου για βοήθεια από τον Ολάντ

Αμέσως πριν από την Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός αναζητά στήριξη στις διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο από τον γάλλο πρόεδρο 

Ο Τσίπρας πάει Παρίσι στις 17 Φεβρουαρίου για βοήθεια από τον Ολάντ
Οριστικοποιήθηκε για τις 17 Φεβρουαρίου η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
στο Παρίσι και η συνάντησή του με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ
Κλείσιμο
.

Ο κύριος Τσίπρας ταξιδεύει στην Γαλλία αμέσως πριν από την κρίσιμη για την χώρα μας Σύνοδο Κορυφής, που θα διεξαχθεί αμέσως μετά, στις 17 και 18 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, με το προσφυγικό να κυριαρχεί μεν στην ατζέντα, αλλά να... υπάρχει χώρος και για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος που, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, δεν προβλέπεται να κλείσει άμεσα. 

Με το ταξίδι στον Ολάντ, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να πολιτικοποιήσει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, κάτι που ήδη ξεκίνησε, πηγαίνοντας την περασμένη Πέμπτη στο Λονδίνο, όπου είχε συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ
, προς την οποία έθεσε όλον αυτόν τον προβληματισμό. Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν με νόημα ότι αμέσως μετά τη συνάντηση αυτή, οι δανειστές έδωσαν ατύπως το «πράσινο φως», ώστε να απελευθερωθεί το περίφημο παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης, που στοχεύει στην ελάφρυνση των αδύναμων στρωμάτων.

Πεποίθηση και ελπίδα του κ. Τσίπρα είναι ο κ. Ολάντ θα τηρήσει ακόμη πιο θετική στάση και θα συνδράμει στην αποσυμπίεση αυτών των ακραίων πιέσεων από την τρόικα και ειδικά από το ΔΝΤ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης