Παρασκευόπουλος: Ζητούμενο η μέση λύση για να αξιοποιήσουμε τις νέες λίστες με φοροφυγάδες

Παρασκευόπουλος: Ζητούμενο η μέση λύση για να αξιοποιήσουμε τις νέες λίστες με φοροφυγάδες

Η άποψη που εξέφρασα ο ίδιος και εξέφρασε και το υπουργείο είναι ορθή, επέμεινε ο υπουργός Δικαιοσύνης σχολίαζοντας τις αντιδράσεις των εισαγγελέων

Παρασκευόπουλος: Ζητούμενο η μέση λύση για να αξιοποιήσουμε τις νέες λίστες με φοροφυγάδες
Συμβιβαστικός στην κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και εκπροσώπους των εισαγγελέων σχετικά με τη δικαστική χρήση αποδεικτικών μέσων (λίστες φοροφυγάδων, κ.ά.) που αποκτήθηκαν με μη νόμιμο τρόπο εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Στα παραπάνω ζητήματα πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση, «με κριτήρια στάθμισης» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και υπογράμμισε ότι η αντίρρηση και η διαφωνία είναι δικαίωμα και άποψη επιστημονική.

«Η νομική επιστήμη είναι μια επιστήμη της διαφωνίας. Εάν έχουμε μια δημόσια ανακοίνωση ενός οργανισμού και κάποιοι έχουν μια άποψη ότι είναι λάθος πρέπει να σωπαίνουμε, αν πιστεύουμε ότι είναι λάθος;» αναρωτήθηκε ο ο κ. Παρασκευόπουλος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Ο κ. Παρασκευόπουλος επέμεινε, ωστόσο, ότι «η άποψη που εξέφρασα ο ίδιος και εξέφρασε και το υπουργείο είναι ορθή. Έχουμε να κάνουμε με μια στάθμιση συμφερόντων συνταγματικών, είναι συνταγματικά προστατευόμενο αγαθό η απονομή της δικαιοσύνης, το δικαίωμα να μπορεί να πάει κάποιος στο δικαστήριο να βρει το δίκιο του». «Δεν άκουσα από τους εισαγγελείς όμως να αναφέρονται σ' αυτό το θέμα, στο ότι παρακάμπτεται η απονομή της δικαιοσύνης» συμπλήρωσε ο υπ. Δικαιοσύνης.
Κλείσιμο

Ξεκαθάρισε ότι η άποψη του υπουργείου και του νομοθέτη που ψήφισε το συγκεκριμένο νόμο δεν ήταν, όπως είπε, ότι πρέπει να πάμε μονόπλευρα στην άλλη πλευρά, αλλά να ζυγίσουμε τα συνταγματικά αγαθά και τις συνταγματικές καταστάσεις. «Δεν είπαμε ότι ενδιαφέρει μόνο η απονομή της δικαιοσύνης και δεν ενδιαφέρει καθόλου ο τρόπος κτήσης των αποδείξεων» είπε χαρακτηριστικά. 

Σχολίαζοντας, τέλος, τις αντιδράσεις μητροπολιτών για το θέμα της ψήφισης του συμφώνου συμβίωσης, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι η επίσημη εκκλησία εκφράστηκε κόσμια στη Βουλή και, όπως είπε, βοήθησε τη συζήτηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης