Νέο «αλαλούμ» στη ΝΔ για τον αναπληρωτή του Γιάννη Πλακιωτάκη

Νέο «αλαλούμ» στη ΝΔ για τον αναπληρωτή του Γιάννη Πλακιωτάκη

Ο ίδιος είχε καταλήξει στη Μαρία Αντωνίου για νέα γραμματέα της ΚΟ - Εγείρεται ωστόσο ζήτημα, καθώς ο αρχαιότερος είναι ο Σάββας Αναστασιάδης

Νέο «αλαλούμ» στη ΝΔ για τον αναπληρωτή του Γιάννη Πλακιωτάκη
«Βαβέλ» θυμίζει η Νέα Δημοκρατία, καθώς, πέρα από τα προβλήματα με την εσωκομματική διαδικασία εκλογής προέδρου δεν μπορούν τώρα να ορίσουν ούτε το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχει διχογνωμία γύρω από το πρόσωπο που θα τον αναπληρώσει, δημιουργώντας νέο «μπάχαλο» στη Συγγρού.

Ο νέος μεταβατικός πρόεδρος είχε καταλήξει στη βουλευτή Κοζάνης, Μαρία Αντωνίου, η οποία είναι μία από τους τέσσερις αναπληρωτές γραμματείς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και πρώτη σε σταυρούς κατά τη διαδικασία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ωστόσο, ο έτερος αναπληρωτής γραμματέας, Δημήτρης Κυριαζίδης, απέστειλε επιστολή στον κ. Πλακιωτάκη, επισημαίνοντάς του πως, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, η επιλογή της κυρίας Αντωνίου είναι λανθασμένη. Υπογραμμίζει, δε, ότι αυτός που πρέπει να οριστεί είναι ο αρχαιότερος, δηλαδή ο κ. Σάββας Αναστασιάδης.

«Γνωρίζοντας το ήθος και το ποιόν σας, και θέλοντας βαθύτατα να πιστεύω ότι η κατά τα ανωτέρω επιλογή δεν υποκρύπτει άλλα ελατήρια ή προθέσεις, που ανάγονται στις εκκρεμούσες εσωκομματικές διεργασίες και προτιμήσεις προς συγκεκριμένους υποψηφίους, παρακαλώ για την πιστή τήρηση του κανονισμού και εντεύθεν για την σύμφωνα με αυτόν αναθεώρηση της απόφασής σας» αναφέρει ο βουλευτής Δράμας, κ. Κυριαζίδης.
Κλείσιμο

Λάθος όμως έκανε και ο κ. Κυριαζίδης, ο οποίος στην επιστολή του αναφέρει την κυρία Αντωνίου ως πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προφανώς εκ παραδρομής. «Με έκπληξη μόλις πληροφορήθηκα ότι κατόπιν απόφασής σας προχωρήσατε στην παραχώρηση της θέσεώς σας του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας στην εκλεκτή συνάδελφο και φίλη Μαρία Αντωνίου» γράφει ο βουλευτής Δράμας.

Πάντως, η Κοινοβουλευτική Ομάδα φαίνεται πως θα αποδεχθεί τις παρατηρήσεις του κ. Κυριαζίδη και έτσι θα τον αναπληρώσει ο Σάββας Αναστασιάδης.

Ολόκληρη η επιστολή Κυριαζίδη

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2015

Α.Π.: 1179

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟ

ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

κ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ

Αξιότιμε κύριε Αναπληρωτή Πρόεδρε,

Αγαπητέ φίλε Γιάννη,

Με έκπληξη μόλις πληροφορήθηκα ότι κατόπιν απόφασής σας προχωρήσατε στην παραχώρηση της θέσεώς σας του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας στην εκλεκτή συνάδελφο και φίλη Μαρία Αντωνίου. Προβήκατε δε στην τοποθέτηση αυτή, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την θέση αυτή έπρεπε να καταλάβει ο εκ των αρχαιοτέρων αναπληρωτών Γραμματέων κ.  Σάββας Αναστασιάδης, έμπειρος συνάδελφος, στο πρόσωπο του οποίου πληρούνται άπασες οι οριζόμενες στον κανονισμό προϋποθέσεις, ιδία δε η ύπαρξη πενταετούς κοινοβουλευτικής θητείας, την οποία μόνον ο εν λόγω συνάδελφος κατέχει. Γνωρίζοντας το ήθος και το ποιόν σας, και θέλοντας βαθύτατα να πιστεύω ότι η κατά τα ανωτέρω επιλογή δεν υποκρύπτει άλλα ελατήρια ή προθέσεις, που ανάγονται στις εκκρεμούσες εσωκομματικές διεργασίες και προτιμήσεις προς συγκεκριμένους υποψηφίους, παρακαλώ για την πιστή τήρηση του κανονισμού και εντεύθεν για την σύμφωνα με αυτόν αναθεώρηση της απόφασής σας.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης