Πανούσης: Τηλεφωνούσαν ν' αφήσω τα «παιδιά»...

Πανούσης: Τηλεφωνούσαν ν' αφήσω τα «παιδιά»...

«Τα έγγραφα που κατέθεσα στην εισαγγελέα έχουν υπογραφές και σφραγίδες» λέει ο πρώην υπουργός στην «Καθημερινή της Κυριακής», απαντώντας σε όσους αμφισβητούν την αξιοπιστία των καταγγελιών του - «Συνταγματικά ανεπίτρεπτη» η μηνυτήρια αναφορά Παρασκευόπουλου-Τόσκα

Πανούσης: Τηλεφωνούσαν ν' αφήσω τα «παιδιά»...
Τεκτονικών διαστάσεων μετασεισμικές δονήσεις προκαλούν οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, για το σχέδιο πολιτικής και φυσικής εξόντωσής του και τις ανατριχιαστικές απειλές εις βάρος του από πρόσωπα του υπόκοσμου και της τρομοκρατίας, που διαπλέκονται με παράγοντες οι οποίοι κινούνται στις παρυφές της κυβερνητικής εξουσίας και έχουν άμεση πρόσβαση στον πυρήνα που λαμβάνει αποφάσεις και νομοθετεί τους τελευταίους μήνες.

Ο πανθομολογούμενος πανικός με τον οποίο αντέδρασε η κυβέρνηση μετά τα όσα έφερε στο φως το «ΘΕΜΑ» της περασμένης Κυριακής είναι ενδεικτικές της σοβαρότητας των καταγγελιών του κ. Πανούση.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός, δίνοντας συνέχεια στις αποκαλύψεις του, αναφέρει σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στην «Καθημερινή της Κυριακής»: «Όταν γίνονταν συλλήψεις, δεχόμουν τηλεφωνήματα να αφήσω τα "παιδιά"»!

Κλείσιμο
Η νέα καταγγελία Πανούση προδίδει τις ενοχικές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τους «μπαχαλάκηδες», ενώ ο ίδιος προσθέτει: «Τα έγγραφα που κατέθεσα στην εισαγγελέα έχουν υπογραφές και σφραγίδες», απαντώντας έτσι σε όσους αμφισβητούν την αξιοπιστία των καταγγελιών του.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «συνταγματικά ανεπίτρεπτη» τη «γραβατωμένη μήνυση» -αναφερόμενος στη μηνυτήρια αναφορά των κυρίων Τόσκα και Παρασκευόπουλου.

Δηλώνει, δε, «ιδιαίτερα ανήσυχος» για το ενδεχόμενο οι διάδοχοί του να εφαρμόσουν το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ «κατάργηση των ΜΑΤ και διάλογος με τους κουκουλοφόρους» και δεν κρύβει την ανησυχία του και για την απομάκρυνση του κ. Στ. Σταυρόπουλου.

Ακόμη, χαρακτηρίζει «ανεύθυνους» και «ασόβαρους» τους κυρίους Κατρούγκαλο και Δρίτσα, που έσπευσαν να τον απαξιώσουν, χωρίς να γνωρίζουν την υπόθεση.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Πανούσης αποφεύγει να απαντήσει αρνητικά στο ερώτημα «αν έχει επιπλέον στοιχεία, που εμπλέκουν κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Γιατί έπρεπε να περάσουν τόσοι μήνες, για να αποκαλύψετε ότι δέχεστε απειλές, κ. Πανούση;» ερωτάται, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός, για ν' απαντήσει: «Πότε θα έπρεπε να το κάνω; Ως υπουργός ενημέρωσα μέσω του διοικητή της ΕΥΠ, τον πρωθυπουργό και τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης. Αρα ο θεσμικός μου ρόλος ολοκληρώθηκε. Ανέμενα τις κινήσεις τους, αλλά δεν δόθηκε ούτε πολιτική λύση, ούτε δικαστική με παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης».

«Ρωτώ λοιπόν: Θα ήταν σωστό να καταθέσω μήνυση κατά κρατουμένων, κάτι που είναι στην αρμοδιότητα του υπουργού Δικαιοσύνης, ή να καταγγείλω τότε δημοσίως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς την έγκριση του πρωθυπουργού; Αν δημοσιοποιούσα προεκλογικά τις απειλές εναντίον μου, θα έλεγαν ότι παρεμβαίνω στις εκλογές. Αν πάλι τα δημοσιοποιούσα αμέσως μετά τις εκλογές, θα ισχυρίζονταν κάποιοι ότι πικράθηκα που δεν ήμουν ξανά υπουργός, ενώ αυτό είχε συμφωνηθεί με τον πρωθυπουργό προ καιρού. Δημοσιοποίησα την υπόθεση δύο μήνες μετά επειδή συνεχίζονταν οι απειλές σε βάρος μου. Και παρόλα αυτά κάποιοι "γνήσιοι της αριστεράς του τίποτα", όπως τους χαρακτηρίζω, κάτι ψελλίζουν ότι είμαι μέλος συνωμοσίας ανατροπής του Τσίπρα και άλλα χαριτωμένα, ενώ γνωρίζουν ότι ποτέ δεν έχω στραφεί κατά του πρωθυπουργού και ως θεσμού και ως ανθρώπου που με τίμησε» εξηγεί.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις της κυβέρνησης στις αποκαλύψεις του, τις χαρακτηρίζει «αμηχανο-ανήσυχες. Εκτιμώ ότι κακώς κλιμακώνουν την υπόθεση και κάκιστα μου επιτίθενται. Αντιλαμβάνομαι τη "γραμμή" «να διαβάλουμε τον Πανούση για να αμβλύνουμε τη σοβαρότητα των καταγγελιών του», αλλά η προσωπική ευθύνη και η σοβαρότητα των υπουργών μιας κυβέρνησης δεν πρέπει να θυσιάζονται τόσο εύκολα. Οπως π.χ. με τις αυτόκλητες δηλώσεις του κ. Βαρεμένου περί Τζέιμς Μποντ ή τα περί "αστυνομικής λογοτεχνίας" που είπαν οι κ. Κατρούγκαλος και Δρίτσας».

Σε ερώτηση για τον κ. Πάνο Λάμπρου, απαντά: «Προφανώς δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ. Λάμπρου και ποτέ βέβαια δεν έκανα υπαινιγμό για συνολική ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. Αλλά υπάρχουν κάποιοι που ήδη βάζουν αυτογκόλ. Μην μου πείτε ότι φταίω εγώ που οι τρεις, μέχρι στιγμής, ανακοινώσεις μίσους των Φίλων των Πυρήνων της Φωτιάς και οι δηλώσεις πολλών στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ "μοιάζουν". Δεν είδα όμως κανένα σχόλιο γι’ αυτή τη σύμπτωση από τους λαλίστατους που με διαβάλλουν. Μάλιστα στο υστερόγραφο της τρίτης τους ανακοίνωσης οι Φίλοι των Πυρήνων μοιάζουν να προβλέπουν τη μήνυση εναντίον μου. Δεν καταγγέλλω. Απλώς ερωτήματα θέτω στην κρίση κάθε πολίτη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης