Μεϊμαράκης: Ο Βούτσης να εκφράσει το Κοινοβούλιο, όχι την κυβέρνηση

Μεϊμαράκης: Ο Βούτσης να εκφράσει το Κοινοβούλιο, όχι την κυβέρνηση

Τάχθηκε κατά του «ενός άρθρου μόνο» στο Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα πάει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα 

Μεϊμαράκης: Ο Βούτσης να εκφράσει το Κοινοβούλιο, όχι την κυβέρνηση
Η Βουλή θα πρέπει να διατηρήσει τον Δημοκρατικό χαρακτήρα της και δεν θα πρέπει το πρώτο πακέτο με τα προαπαιτούμενα να πάρει τον δρόμο του Κοινοβουλίου με τη μορφή ενός άρθρου στο σχετικό νομοσχέδιο. Αυτό δήλωσε ο Ευάγγελος Μειμαράκης, έξω από τα γραφεία της ΝΔ και μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. 

Ο κ. Μειμαράκης εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κ. Βούτσης θα προσπαθήσει να διαφυλάξει το κύρος της Βουλής και ότι όλοι θα συμβάλλουν σε αυτό. «Θα εκφράσει το Κοινοβούλιο αυτόνομα ελπίζω και όχι την κυβέρνηση» αφήνοντας σαφείς αιχμές για την πρώην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
 
«Βρήκα ανταπόκριση από τον κ. Βούτση. Με όλο το προεδρείο θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τον αυτόνομο χαρακτήρα της Βουλής σε υψηλό επίπεδο» τόνισε. 

Αναφορικά με την εκλογική διαδικασία για νέο πρόεδρο στη ΝΔ, ο κ. Μειμαράκης δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο καθώς όπως ανέφερε η φοροκαταιγίδα που έρχεται αφορά περισσότερο τους Έλληνες πολίτες. «Οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων, η περικοπή του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης, η περικοπή του επιδόματος για τα άτομα με αναπηρία. Τώρα, οι πολίτες έχουν μιλήσει. Η κοινωνία έχει μιλήσει. Η Νέα Δημοκρατία, με Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έχει γράψει πάνω από 28%. Όλα αυτά, επομένως, είναι ζητήματα δευτερεύοντα στη σημερινή φάση και θα τα συζητήσουμε μεταξύ μας».

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης