ΣΥΡΙΖΑ: Θάνος Μικρούτσικος αντί Λάκη Λαζόπουλου στα ψηφοδέλτια;

ΣΥΡΙΖΑ: Θάνος Μικρούτσικος αντί Λάκη Λαζόπουλου στα ψηφοδέλτια;

Στόχος η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα να είναι πιστή στην ηγεσία - Βεργόπουλος στο Επικρατείας - Τι συμβαίνει με τις περιπτώσεις Λαζόπουλου και Μικρούτσικου

ΣΥΡΙΖΑ: Θάνος Μικρούτσικος αντί Λάκη Λαζόπουλου στα ψηφοδέλτια;
Το Σάββατο αναμένεται να συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για να οριστικοποιηθούν οι επιλογές για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων του κόμματος. Η αρμόδια επιτροπή συνεδριάζει διαρκώς τις τελευταίες ημέρες και πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατεύθυνση είναι να υπάρξουν «σκληρές» επιλογές, ώστε να προκύψει μία κοινοβουλευτική ομάδα άκρως πιστή στην ηγεσία.

Μέχρι χθες βράδυ πάντως είχε σχεδόν ολοκληρωθεί η προεργασία για τα ψηφοδέλτια της επαρχίας και ιδίως στις περιφέρειες εκείνες, όπου υπήρξαν αποχωρήσεις προς τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Εξετάστηκε μάλιστα και η φόρμουλα να μετακινηθούν κορυφαία στελέχη σε περιφέρειες, στις οποίες το πρόβλημα είναι μεγάλο και τα τοπικά στελέχη δεν έχουν την ανάλογη εμβέλεια.

Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν από την Κουμουνδούρου θα υπάρξει θεαματική ανασύνθεση του ψηφοδελτίου επικρατείας, καθώς οι περισσότεροι από εκείνους που είχαν εκλεγεί τον Γενάρη θα μετακομίσουν σε περιφέρειες, κυρίως του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Λέγεται ότι έχουν βολιδοσκοπηθεί επιφανείς προσωπικότητες, όπως ο πανεπιστημιακοί Κώστας Δουζίνας και Κώστας Βεργόπουλος.

Πολλοί θέλουν τον Θάνο Μικρούτσικο στα ψηφοδέλτια, ιδίως μετά την απροθυμία του Λάκη Λαζόπουλου, στον οποίο έγινε μία άτυπη κρούση.
Κλείσιμο

Για εκλόγιμη θέση προορίζεται ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Δραγασάκη, Σάββας Ρομπόλης.

Σοβαρή διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη για την τύχη κάποιων βουλευτών εκ της κίνησης των 53 που είχαν ψηφίσει ΠΑΡΩΝ στο τρίτο μνημόνιο, αλλά επιθυμούν να είναι ξανά στις λίστες. Οι γνώμες εξακολουθούν να διίστανται στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα και παρά τις συνεχείς συζητήσεις η τύχης τους δεν έχει κριθεί. Περισσότερες ελπίδες πάντως να είναι και πάλι στα ψηφοδέλτια έχουν ελάχιστοι, όπως ο Χρήστος Καραγιαννίδης στη Δράμα, ενώ άλλοι είναι πιθανόν να υποβαθμιστούν σε μη εκλόγιμες θέσεις.

Σε κάθε περίπτωση θα είναι υποψήφιοι πολλοί εκ των σημερινών εξωκοινοβουλευτικών υπουργών, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης στην περιφέρεια Αττικής, ο Δημήτρης Μάρδας στην Α’ Θεσσαλονίκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης