Κυβέρνηση: Με «κοπτοραπτική» επιχειρεί να πείσει ότι από Δευτέρα θα είναι όλα... ρόδινα

Κυβέρνηση: Με «κοπτοραπτική» επιχειρεί να πείσει ότι από Δευτέρα θα είναι όλα... ρόδινα

«Non paper» για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων με την επίκληση δηλώσεων Ευρωπαίων ηγετών

Κυβέρνηση: Με «κοπτοραπτική» επιχειρεί να πείσει ότι από Δευτέρα θα είναι όλα... ρόδινα
Στις παλιές, καλές, προεκλογικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει... ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση πλέον.

Με σχετικό «non paper» που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση, όπως έκανε και ως αντιπολίτευση, πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, επιλέγει να «απομονώσει» συγκεκριμένες εκφράσεις ξένων ηγετών για το ελληνικό ζήτημα, προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της ότι, μετά το κυριάτικο δημοψήφισμα, η Ελλάδα θα επιστρέψει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης -και δη, με καλύτερους όρους.

Αναφέρει λοιπόν το Μαξίμου:
Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές δεν τελειώνουν την Κυριακή. Το αντίθετο καθώς το δημοψήφισμα αποτελεί μέρος των διαπραγματεύσεων. Όπως τόνισε στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός «η ελληνική κυβέρνηση παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα παραμείνει μέχρι τέλους. Και θα είναι εκεί και τη Δευτέρα, αμέσως μετά το δημοψήφισμα με καλύτερους όρους για την ελληνική πλευρά». Το ίδιο, ακριβώς, επιβεβαιώνουν και ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

** Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνει ότι «η πόρτα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση ήταν και παραμένει ανοιχτή [..] Ωστόσο πριν από το δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση για νέο πρόγραμμα βοήθειας». Δήλωση που σαφώς αποδέχεται τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων.
Κλείσιμο

** Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, τονίζει ότι «η συμφωνία πρέπει να γίνει αμέσως. Ως Ευρωπαίος, δεν θέλω τη διάσπαση της ευρωζώνης, δεν μου αρέσουν οι δηλώσεις αδιαλλαξίας, οι βάναυσες ρήξεις [...] Πιστεύω ότι πρέπει να αναζητήσουμε μια συμφωνία, για διαπραγμάτευση, για λογική. Όμως αυτό απαιτεί να έχουν πεισθεί όλοι γι’ αυτό. Η Γαλλία αγωνίζεται προς αυτή την κατεύθυνση, δεν θέλει βέτο ή αγριάδες».  

** Ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τονίζει ότι «είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε λύσεις. Ούτε η Ευρώπη κινδυνεύει ούτε το ευρώ», ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν, όποια και αν είναι η έκβαση του δημοψηφίσματος.

** Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις, δηλώνει ότι «η πόρτα για νέες διαβουλεύσεις παραμένει ανοιχτή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης