Ματέο Ρέντσι: «Οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος ένα Grexit»

Ματέο Ρέντσι: «Οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος ένα Grexit»

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Θεσμούς, ο Ρέντσι επισήμανε ότι «η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα πρέπει να κατανοήσει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν»

Ματέο Ρέντσι: «Οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος ένα Grexit»
Η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα ήταν οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, στο περιθώριο της συνόδου του G7 στην Γερμανία.
 
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Θεσμούς, ο Ρέντσι επισήμανε ότι «η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα πρέπει να κατανοήσει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν».

Πρόσθεσε μάλιστα τα εξής: «Είπα στον Αλέξη ότι στηρίζουμε την Ελλάδα. Είναι, όμως, αδιανόητο οι Ιταλοί που σταμάτησαν να πληρώνουν τις πρόωρες συντάξεις στους Ιταλούς, να δεχθούν να τις πληρώνουν στους Έλληνες. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε και εμείς».
 
Καταλήγοντας, ο Ματέο Ρέντσι τόνισε ότι «από τα όσα είπαν σήμερα οι Γιούνκερ και Τουσκ, φαίνεται πως υπάρχει η δυνατότητα επίλυσης του όλου θέματος με λογική θέση από την Ευρώπη. Και από την συζήτηση που έγινε στο G7 προέκυψε ότι πρέπει να γίνει κάθε τι δυνατό, για να μην βγει η Ελλάδα από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα».
 
Την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις όμως υπογράμμισε και σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Ιταλός σαραντάχρονος πρωθυπουργός, γράφοντας τα εξής: «Καλό το πρώτο μέρος των εργασιών του G 7 για την οικονομία. Σωστό να γίνουν δομικές μεταρρυθμίσεις, αλλά χρειάζεται περισσότερη ανάπτυξη και επενδύσεις, στοπ με την λιτότητα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης