Με C-130 ταξίδεψε στη Ρίγα ο Τσίπρας!

Με C-130 ταξίδεψε στη Ρίγα ο Τσίπρας!

Τα τρία πρωθυπουργικά αεροσκάφη είναι καθηλωμένα, καθώς βρίσκονται σε διαδικασία συντήρησης - Απογειώθηκε στις 11:00 από τη στρατιωτική βάση της Ελευσίνας με προορισμό την πρωτεύουσα της Λετονίας - Ο τελευταίος Πρόεδρος ή πρωθυπουργός που είχε ταξιδέψει με το "θορυβώδες C-130" ήταν ο Σαρτζετάκης το ...μακρυνό 1988 στην Κρήτη.

Με C-130 ταξίδεψε στη Ρίγα ο Τσίπρας!
Άβολο ήταν το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλεξη Τσίπρα για τη σύνοδο κορυφής στη Ρίγα.

Τον κ. Τσίπρα δεν «βασανίζουν» μόνο οι σκέψεις ενόψει των κρίσιμων συζητήσεων και των επαφών που θα έχει στην πρωτεύουσα της Λετονίας με στόχο να υπάρξει λύση-πακέτο για το χρέος, αλλά και το αεροσκάφος που τον μετέφερε στη Ρίγα.

Κλείσιμο
Ο πρωθυπουργός αναχώρησε από την Ελευσίνα όχι με κάποιο από τα τρία πρωθυπουργικά αεροσκάφη αλλά με ένα μεταγωγικό αεροσκάφος... C-130!

H απόφαση αυτή ελήφθη επειδή τα δύο Embraer και το Gulfstream είναι καθηλωμένα καθώς βρίσκονται σε διαδικασία συντήρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρωθυπουργό στη Λετονία είχε διαμορφωθεί (στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό) ώστε η πτήση να είναι όσο πιο άνετη γίνεται.

Το αεροσκάφος αναχώρησε στις 11 το πρωί από τη στρατιωτική βάση της Ελευσίνας και προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα της Λετονίας περίπου στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Στη σύνοδο κορυφής στη Ρίγα τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύουν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο επίσης αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης και ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Θεόδωρος Μιχόπουλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης