Αναστασιάδης και Ακιντζί είναι έτοιμοι για λύση, λέει ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ

Αναστασιάδης και Ακιντζί είναι έτοιμοι για λύση, λέει ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ

Οι δύο ηγέτες χρησιμοποιούν ακόμη και τις ίδιες εκφράσεις όταν μιλούν για την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος, παρατηρεί ο Έιντε

Αναστασιάδης και Ακιντζί είναι έτοιμοι για λύση, λέει ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ
Την διαπίστωση ότι υπάρχει δέσμευση για λύση και από τις δύο πλευρές έκανε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε μετά την συνάντηση που είχε με τον Κύπριο Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη. Ο κ. Έιντε, ανέφερε ότι παρατήρησε πως οι δύο ηγέτες χρησιμοποιούν ακόμη και τις ίδιες εκφράσεις όταν μιλούν για την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος.

Οι διαπραγματεύσεις σημείωσε είναι κυπριακής ιδιοκτησίας και κοθοδηγούνται από τους ηγέτες, συμπληρώνοντας πως ο ΟΗΕ είναι στη διάθεση τους για να βοηθήσει. 

Ερωτηθείς κατά πόσο έχει καταθέσει οποιεσδήποτε ιδέες, ο κ. Έιντε είπε ότι δεν χρειάζεται πλέον να πιέζει την διαδικασία, αφού η περίοδος που χρειαζόταν ώθηση έχει παρέλθει καθώς οι ηγέτες είναι έτοιμοι.

Σε ερώτηση κατά πόσο θα τεθούν χρονοδιαγράμματα, είπε ότι δεν υπάρχει μια τέτοια ανάγκη αφού και οι δύο ηγέτες θέλουν λύση σύντομα.

Κλείσιμο
Συνάντηση Αναστασιάδη-Μπαν Κι Μουν στη Μόσχα 

Εν τω μεταξύ συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν θα έχει στη Μόσχα ο Νίκος Αναστασιάδης, ενώ τις επόμενες μέρες, αναμένεται να υπάρξει τηλεφωνική συνομιλία με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Αυτό ανακοίνωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος χαρακτήρισε πολύ καλή την συνάντηση Αναστασιάδη – Έιντε, δηλώνοντας πως η Κυβέρνηση εξέφρασε την βούληση να προχωρήσει η διαδικασία των συνομιλιών έτσι ώστε να φτάσει σε μια λύση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης