Θεοδωράκης: 200 εκατ. για την ανθρωπιστική κρίση, 500 εκατ. εν κρυπτώ για όπλα

Θεοδωράκης: 200 εκατ. για την ανθρωπιστική κρίση, 500 εκατ. εν κρυπτώ για όπλα

«Απ' όσα έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, το μόνο που κρατάτε χωρίς καμία επαναδιαπραγμάτευση είναι οι παραγγελίες όπλων»

Θεοδωράκης: 200 εκατ. για την ανθρωπιστική κρίση, 500 εκατ. εν κρυπτώ για όπλα
Το μείζον θέμα που αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα» αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε έγκριση εξοπλιστικού προγράμματος αναβάθμισης παλαιών αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού έναντι 500 εκατ. δολαρίων επανέφερε στη Βουλή ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης.

Συνέδεσε μάλιστα την επίμαχη συμφωνία με τις πρόσφατες αναφορές του υπουργού Επικρατείας κατά της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, περί άμεσης σχέσης των εξοπλιστικών με μίζες .

«Μετά την ημέρα που αποφασίζατε να δώσετε 200 εκατομμύρια για την ανθρωπιστική κρίση, τις ίδιες εκείνες μέρες δίνατε εν κρυπτώ 500 εκατομμύρια για όπλα» είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Απ' όσα έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, το μόνο που κρατάτε χωρίς καμία επαναδιαπραγμάτευση είναι οι παραγγελίες όπλων».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ανάλογη συμφωνία της κυβέρνησης με τους Ρώσους, ώστε, όπως είπε, «να είναι όλοι ευχαριστημένοι -το πιάσαμε το υπονοούμενο» και συμπλήρωσε με νόημα: «Μαζί με την επισήμανση του κ. Νικολούδη ότι τα όπλα δεν έρχονται ποτέ μόνα τους -πάνε με μίζα τουλάχιστον 4%».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης