ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου στο CNBC: Η Ελλάδα να μην είναι «προκλητική» με τους γείτονές της

ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου στο CNBC: Η Ελλάδα να μην είναι «προκλητική» με τους γείτονές της

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να λάβει περισσότερα μέτρα για την κοινωνία, μπορεί να το κάνει, αλλά πρέπει να μείνει εντός του προγράμματος»

ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου στο CNBC: Η Ελλάδα να μην είναι «προκλητική» με τους γείτονές της
Η Γερμανία σφίγγει συνεχώς τον κλοιό στην Ελλάδα καλώντας την να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε ώστε να πάρει την τετράμηνη παράταση στο πρόγραμμα διάσωσης.

Μιλώντας στο CNBC σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Pierre Gramegna, δήλωσε ότι έχει δοθεί στην Ελλάδα μια ευελιξία όσον αφορά την εφαρμογή των ρυθμιστικών μέτρων και τώρα είναι απαραίτητο να παραμείνει στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης.

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να λάβει περισσότερα μέτρα για την κοινωνία, μπορεί να το κάνει, αλλά πρέπει να μείνει εντός του προγράμματος. Έχουμε δείξει στην κυβέρνηση ότι της έχουμε εμπιστοσύνη σε ό,τι κάνει και ό,τι έχει αρκετό χώρο κινήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου στο περιθώριο του Παγκόσμιου Φόρουμ για τις χρηματοοικονομικές αγορές στο Αμπού Ντάμπι.

«Θα πρέπει τώρα να παραμείνει στο πρόγραμμα, έχει την ευελιξία που χρειάζονται και μετά από όλο αυτό έχει φανεί ότι υπάρχει χώρος για διαπραγμάτευση και συζήτηση (πάνω από το σχέδιο διάσωσης), αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη» πρόσθεσε ο Pierre Gramegna.

Επισήμανε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο πλευρές να επιδείξουν σεβασμό ο ένας για τον άλλον και ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να είναι «προκλητική» στις σχέσεις της με τους γείτονές της.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης